Laksefiskeri-

Tag med til Mørrum 

Tag med SeatroutGuideFyn V/ Niklas Albrechtsen til legendariske og verdensberømte Mörrum, i det sydlige Sverige. Jeg har fisket ved dette smukke og magiske sted siden 1992 og jeg vender tilbage år  efter år. 

Mörrum er blevet kendt på sine store laks og grove havørreder ,som hvert eneste år stiger op i denne husmusfarvede å. Åen har med sit gamle berømte pool inddeling 1-32 forlængst solgt sin sjæl til tusindevis af lystfiskere verdenen over.

I de senere år er der tilkommet endnu mere fiskevand, som ligger placeret højre oppe i systemet og det kan til tider være ganske frugtbart at fiske på, så det har vi også fiskekort til på turen.

Vi vil på turen koncentrere os om det ” gamle ” forløb pool 1-32 som indeholder alle formere for fiskevand.Der er dybe rolige partier , flotte og hurtige styg og klassiske pools med nakker, der igennem tiderne har givet lystfiskere drømmefisken og endnu flere har kroget og tabt deres livs fisk i disse pools.

Har man en gang oplevet dette fiskeri og set de enorme fisk der gentagende gange springer frit af vandet , så bliver man grebet af den magiske og fortryllende stemmening der er lang Mørrum og man vender år efter år tilbage i jagten på drømmefisken. Åen ligger perfekt for Danske lystfiskere da den fra f.eks Odense kan nås på kun 3-4 timers kørsel.

Mörrum

Fiskeriet forgår med både flue og  spinnestang.

Enkelte pools kan til tider være proppet med folk og der foregår i mine øjne et meget kedeligt køfiskeri.

Man fisker en tur igennem en pool , hvorefter ,man venter en time inden man igen kan få lov til at smide fluen ud . Denne form for fiskeri er hyggeligt , da man mødes med mange forskellige folk, men jeg vil nu hellere gå lidt væk og finde et mindre besøgt sted ved åen.

Begge dele giver fisk, men jeg føler jeg har så meget spildtid ved at sidde i kø og troen på, at en fisk skal tage netop min flue er desværre meget lille, når der lige har være 5-7 andre igennem strækket.

Fluestænger på 11-13 fod i klasse 7-8 er helt perfekte til dette fiskeri og tilsat en godt sortiment af forskellige liner, så er man dækket ind til alle vandstande i åen. Vigtigst af alt så skal fluehjulet kunne rumme mindste 200 meter bagline og gerne have en store spolediameter.

Spinnestænger på 9-11 fod med en kastevægt 10-30 gram er at foretrække og igen så skal hjulet kunne rumme mindste 200 meter stærk line.

Om fluer – blink – forfang-liner med mere vil blive tilsendt i en PDF i god tid, så du kan nå at binde eller købe dine fluer og blink.

Fiskekort Mörrum

Vi vil på turen få adgang til alt fiskevandt på hele åen og det dækker pool 1-32 -Knaggelid- Härnäs og Vittskövle stækket.Jeg tør godt love dig, at du ikke løber tør for nye muligheder på denne tur.Der er ca. 12 km fiskevand til rådighed ..!

Ekeberg strækket er ikke en del af denne tur …! 

Denne tur giver fiskekort til 4 hele dages fiskeri.

Fiskeriet er tilladt fra kl.05.00 til kl 02.00 så der kan for dem der lyster kæmpes igennem til man segner. Jeg vil naturligvis fortælle lidt om hvornår på dagen at fangsterne er bedst i forhold til statistikker og egne erfaringer for 25 år´s fiskeri ved åen.

Du kan læse mere om de enkelte fiskeområder Her

Vi skal bo på den helt nye Fiskelodge der ligger få cm fra den verdensberømte pool 17 ,som hvert eneste år kaster enorme mængder af fisk af sig.

Mörrum River Lodge er bygget i 1895 og har virket som røgeri og har kendenavnet Det Gamle Røgeri . I 2013 overtog Per Persson stedet efter flere mislykkede forsøg på at starte fiskelodge op.

Jeg kan roligt sige at Per kan sit kram og han har på 2 år skabt et guddommeligt sted for både lystfiskere og tilrejsende der vil se den berømte å. Fra rotteredde til luksus fiskeloge må være ordet til dette mesterlige stykke arbejde der er udført.

Vi vil blive indkvarteret på dobbeltværelser i meget flotte omgivelser og med en udsigt der får mundvandet til at løbe på enhver lystfisker.

Vigtigst af alt så kan man til fods nå masser af godt fiskevand unden at skulle benytte sig af bil. 

Lodgen er fra 2017 overtaget af Kim Kullberg & Michelle , der vil drive stedet videre i rette ånd.

Du vil på turen få serveret en lækker morgen brunch, som kan indtages direkte på Lodgens terrasse iført waders.

At spise og nyde æg - bacon og nyde den varm kaffe imens laks og fede ørreder trækker forbi i pool 17 , som løber under vores fødder er en unik oplevelse.

Aftensmaden bliver serveret på et tidspunk , hvor vi i fællesskab har besluttet det rigtige tidspunkt for dette måltid.
Det er vigtigt at vi mødes til denne servering, så vi kan drøfte og udveksle erfaringer og dele vores fangster med hinanden .

På denne tur er morgenmad & aftensmad inkluderet i prisen.

"Drikkelse samt middagsmaden er på egen regning"

Mørrum nyt – Seatrout Guide Fyn

28
sep 2017

Fantastisk tur til Mörrum med Seatrout Guide Fyn

Se mere Se mere

Programmet for turen til Mörrum

Fra søndag d. 15 september – Torsdag d. 19 september 2019

Søndag

 • kl.15.00 indkvartering   

 • 16.00 er der fællesmøde

 • 16.45 viser jeg rundt ved åen for dem der er interreseret

 • 19.00 er der aftensmad

 • Klargøring af grej til næste dag samt hygge

Mandag - Onsdag

 • 05.00 Fiskeri for de friske

 • 8.00 Morgenmad

 • Fiskeri

 • 13.00 Middagsmad ” det bestemmer den enkelte deltager selv ” jeg anbefaler et par steder

 • 14.00 – 15.00 Hjælp til fluekast & hvordan skal man fiske m.m

 • Fiskeri til kl…?

 • 20.30 Aftensmand

 • Fiskeri  til kl. 02.00 eller Godnat

Torsdag

 • 05.00 Fiskeri

 • 8.00 Morgenmad

 • Oprydning

 • Udtjekning kl 12.00

 • Fiskeri til kl ?

 • Turen slutter og vi kører hjem

 • Du kan booke en ekstra overnatning for ca. 1.000 dkr

Hele  Mörrums pakken 

kun 8.495 kr.

Betaling:

NEWS : Da SeatroutguideFyn ikke er medlem af Rejsegarantifonden vil Mørrum River Loge være den endelige udbyder af dette arrangement.

Ikke med i prisen
Transport til og fra Mørrum.
Fornødenheder i form af drikkelse ( kan du selv medbringe til at nyde uden for lodgen).
Middagsmad.

Se en lille film fra Mörrum, som viser hvordan fiskeriet er i september…

Der vil blive fremsendt huskeliste – Kort over fiskestederne – Deltagerliste , så der eventuelt kan koordineres kørsel til Mörrum.

Jeg glæder mig for vildt til denne tur 

Hilsen Niklas Albrechtsen

Seatrout Guide Fyn