fioliner.havørred

Fioliner er rene magneter til havørred

Havørreden elsker at rode rundt inde imellem de lange og til tider trælse fioliner også kaldet ”snørebånd” blandt lystfiskere der hader disse lange irriternede snore, der gang på gang hænger i krogen om efteråret.

Men havørreden elsker disse områder på kysten

Fiskene står og hygger sig imellem disse lange snørebånd og kan ubesværet indtage den føde som de lyster.

Modsat fiskene så hænger vores fluer og blink konstant fast og til tider kan man tro at man har et hug, når fluen rammer et af disse lange og trælse snørebånd. 

Men der findes en måde der kan give dig fisk og færre problemer, bare du følger de kommende små fif.

Havørreden i fiolinerne
Fioliner ligger højt i overfladen på kysten - her gemmer havørreden sig

Fioliner om efteråret tiltrækker havørreder

havørred i fioliner
Tjek bare denne havørred ! fluen er i munden, men fisken er pakket godt ind i fioliner

Et godt råd til at fiske effektivt med flue i bælterne af snørebånd

Når du fisker din flue igennem sådan bælter med fioliner , så vil din flue med 100 % sikkerhed hænge fast og når du trækker til eller giver modhug, så river du fiolinerne løs og du må pille dem af krogen. 

På den måde kan fisken ikke indtage din flue og mange har med mere eller mindre succes fisket med en flue, der har monteret en grødebeskytter af et lille stykke nylon der dækker krogen .

Længere nede kommer der løsningen til spinnefiskeren 🙂 

Ulempen ved den løsning er desværre også at krogspidsen er gemt væk , når fisken hugger og din krogningsrate er pivringe.

Min egen løsning er meget nemmere og kan bruges på alle dine nuværende fluer du har i æsken.

Rammer du et kraftigt bælte af fioliner , så kan det være en fordel at du piller din ophænger af , så du kun fisker med en flue af gangen.

Er det derimod et område med spredte områder af disse lange fioliner ,som ofte efterlader blankt vand på overfladen, selvom resten af vandet er dækket af små bølger eller krusninger.

DSC 4740.fluefiskeri i fiolinerne

Så kan du sagtens fiske med begge fluer på forfanget på sådanne områder.

Når du hjemtager din flue og mærker en stille opstramning af linen , så ved man at krogen hænger fast i et af disse lange snørebånd og ofte så er det jo også der fisken opholder sig.

I stedet for at give et modhug, så du hiver snørebåndet op ,så prøv at trække stille og roligt og lade krogbøjningen gliden hele vejen op af snørebåndet.

På den måde vil fluen pludselig stille og roligt glide af og ofte så udløser det et hug, når fisken kan se fluen hænge frit imellem alle disse snørebånd.

Netop dette scenarie prøvede jeg selv ved muslingebanker på Helnæs i lørdags og da fluen slap sit tag i snørebåndet kom et hårdt hug.

Det viste sig dog hurtigt at være 2 undermålere der havde taget hver sin flue, men de blev fanget på en 80 % plads og tilmed hvor der var masser af snørebånd i vandet.

Knolden – En Sydfynsk Perle,Fiskested,Fiskespot,Havøred plads,Sydfyn,Knolden,Knolden – En Sydfynsk Perle til Havørreder
Ingen sag at fiske med spin i fiolinerne

Fisk med spin i fiolinerne

Det kan være næsten umuligt at fiske med blink og wobler, når der er mange fioliner, men gør du det rigtigt så er det intet problem. 

Det giver også flere fisk og mere fiskevand, hvor dine konkurrenter ofte går videre fordi de ikke ved hvordan de skal fiske disse områder. 

Du kan bruge dine almindelige blik eller woblere , men du skal pille din 3-krog af og montere en enkelt krog med en stor krogbøjning. 

Den rigtige krog er vigtig !

Krogen må ikke være for kraftig da den derved har svært ved at sætte sig i fiskes mund, men den må heller ikke være så tynd at de bukker nemt under fight eller bundbid.

Krogen skal være super skarp og med den rigtige styrke og det rette kroggab, så den kroger effektivt når fisken hugger.

Den må heller ikke være for stor og tung så den ødelægger gangen på dit blink. 

Vi har testet de nye kroge fra Ahrex hooks og de lever bestemt op til kravene til de vigtige egenskaber en god krog skal have til spin. 

Owner S-61 er dog stadig en god mulighed, men prøve de nye fra Ahrex de kunne godt blive dine nye favoritter i fremtiden.

Læs mere om den nye krog til spinnefiskeren ved at følge linket her under 

Når du har valgt den rigtige krog som denne her fra Ahrex Hooks, så er du på rette vej. 

Du skal helst fiske dine agn lidt langsommere, så de kan glide stille og roligt igennem fiolinerne uden at de laver en voldsom krogning i de lange “snørebånd”  

Fisker du dit agn langsomt, så mærker du tydeligt den bløde opstramning der betyder at din krog har fået fat i et snørebånd. 

Nu skal du forsætte indspinningen meget roligt, så du ikke løsner fiolinerne fra bunden, men blot lader din krog glide langsomt af igen. 

Dette skal du gøre lige indtil dit blink stoppes af en havørred, der straks vil vise sig helt  febrilsk i overfladen….

Dette fiskeri er utrolig spændende og om det er på fluestang eller med din spinnestang, så er det kystfiskeri efter havørred, hvor det kræver du er meget opmærksom og fokuseret.

Men til gengæld så får du nogle spændende og intense oplevelser med fisk og bukket fiskestang om efteråret. 

Husk at alle dine konkurrenter springer disse områder over , så det er ofte lette frugter du kan samle op her – havørreden venter bare på dig . 

Seatrout Master Academy

Få en Master i havørredfiskeri på blot 2 dage - den bedste vej til mange flere havørreder i fremtiden

Hilsen Niklas Albrechtsen

Seatrout Guide Fyn

 

niklas bg 1

En Kommentar

  1. Michael boesen

    Tak for Gode fif. Det er enormt irriterende. Skønt at nogle vil dele id af deres erfaringer. Så vinavlere kan få gode oplevelser på kysten

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.