Test Sea run Fly fish.New .Niklas

Min ærlige anmeldelse af Searun Fly Fish Skydehoveder ..

Der findes masser af skydehoveder derude og mange af dem er rigtig gode så hvorfor teste et af de helt nye og grønne brads i Danmark  ? 

Når dygtige fluefiskere og havørredfiskere begynder at producere produkter fordi de mener at de mangler noget , der kan gøres deres fiskeriet bare lidt bedre, så er det værd af få testet af….

Searun Fly Fish er et Micro Brand udviklet og ejet af Troels Holstein Kaa som de fleste kender som en dygtig fisker og en super hyggelig fyr.Men jeg tror det var de færreste der lige havde set ham blive produktudvikler og tilmed få sit eget brand, som du også vil blive nød til at teste af næste gang , du måske skal have et nyt skydehoved…..

Jeg vil ihverfald give dig min helt ærlige mening om disse nye skydehoveder, der efter min mening kan virke stærkt vanedannede for en kystfluefisker. 

*Sponsoreret indlæg* 

Husk at læse det hele for at se hvorfor jeg har skrevet dette !

searun.line

Searun Fly Fish skydehovederne er ikke til den helt grønne fluefisker, der ofte kan have svært ved at gå fra en WF line til et skydehoved på 10 meter + forfang . 

Disse skydehoveder er bygget til dig der ikke har problemer med at holde masser af line i luften og så vil du i den grad få en oplevelse ved at benytte disse fra Searun Fly Fish .

Opbygning af Searun Fly Fish Skydehovedet..

DSC 6206 fly fish Sea run testing

Som noget helt nyt er opbygningen på dette skydehoved lidt anderledes end de normale kystskydehoveder, da man har gjort front taperingen kort ( blot 1 meter ) 

Dette ses ofte kun på feks liner der skal kaste meget store og tunge fluer som feks geddeflueliner. Her skal fronten lave det perfekte Turn Over af de store fluer som kræver masser af power for at stække forfanget så fluen lander perfekt. 

Selve klumpen udgør 7 meter imens bagtaperingen er på  2 meter 

Den totale længde bliver derfor 10 meter og begge ender er monteret med  meget små loops, der virker særdeles stærke uden at de er så stive at de vil knække ( de ser man nogle gange ) så alt i alt ser det ydre rigtigt godt ud . 

Betyder det ydre så noget – ja normalt er det blevet lidt moderne at benytte lidt kedelige farver på coatningen og det kan gøre det lidt svært at se fluelinen i luften . 

Men her har Troels valgt at gøre linerne meget synlige og dit kast bliver tydeligt for alle på stranden også dem der kikker langt nede af kysten ..

Men hvad gør det når dit kast ser pisse godt ud oppe i luften og den hamre ud gennem vinden og leverer fluen perfekt ? Det er faktisk lidt blæret når det bare kører og man ved at alle kan se dit kast ………

Kernen der holder styr på det hele er en  15kg´s stærk low-stretch kerne, så du skal aldrig bekymre dig om det kan holde til drømmefisken eller et bundbid ….

Det findes i følgende vægte og densiteter

12g (#5) 14g (#6) 16g (#7) 18g (#8)

Densiteter der dækker alle forhold og alle situationer og som øger dine chancer for mere succes 

Flydende (Fl. gul/sand)  Flydende er det perfekte valg til natfiskeri eller fiskeri i lav saltholdighed. Det lydende skydehoved  har en neutral spids. Disse kan fiskes som en flydende spids eller en svævende spids. Det afhænger af din taperede forfang og tippet. Hvis du fisker med en fluorocarbon forfang ,så får du en svæve spids effekt. Med en nylon forfang  og tippet fungerer dette godt som en flydende line.

Flydende/S1.5 (Intermediate) er det perfekte valg for at få din flue ned hurtigt, men ikke for dybt. Den langsomme intermediate line har en synkehastighed på 1,5 tomme pr. sekund (3,75 cm/s) for 80% af linen – 20% bagstykke flyder. Det betyder, at du vil være i stand til at spotte din line længere ud på afstand og samtidig fiske din flue i den perfekte vanddybde. Denne line er meget alsidig og kan bruges i mange situationer.

Flydende/S3 (Hurtig intermediate) er et godt valg for dem, der kan lide hurtig indtagning eller fiskeri i hårdt vejr med store bølger. Dette skydehoved dykker gennem bølgerne og giver dig kontrol og forbindelse til din flue til enhver tid, når det er nødvendigt.  Hurtig intermediate linen har en synkehastighed på 3,0 tommer pr. sekund (7,5 cm/s) for 80% af linen – 20% af bagstykke flyder.

DSC 6219 blank vand

Min oplevelse og test ...

Min først test blev i havblik med ingen vind og monteret op med en tynd skydeline, for hvis der er noget  der kan drille en kystfluefisker, så er det sådanne forhold på kysten. 

Her vil linen ofte klaske og smide sig lidt “trælst” på vandet og man kan godt få den der fornemmelse – shitt hvor har jeg bare en dårlig dag agtig ……

Men alt tvivl om dette skydehoved blev hurtigt gjort til skamme for alt det trælse udeblev fuldstændig ! bortset fra en enkelt gang hvor jeg hang fast i noget blæretang med skydelinen ….

Flotte synlige kast og den korte klump viste gang på gang at selv under disse forhold leverede den perfekte Turn Over og strakte forfangslinen – også med 2 fluer på det 4,5 meter forfang fra Orvis. 

Jeg havde forventet et kast hvor den korte fronttapering ville ødelægge afleveringen af fluen , men jeg fik simpelhen de flotteste afleveringer gang på gang på det lave blanke vand .. 

Jeg må sige at jeg er super glad for at Troels er gået lidt den anden vej i opbygningen af kystskydehoveder – Jeg er faktisk så glad at jeg skal have en 3-pack så jeg har de forskellige densiteter til fiskeri året rundt. 

Præcisionskast til fisk 

Under min test viste sig et par fisk helt inde under blæretangen og jeg skulle med en skumflue forsøge at lande fluen helt inden på kanten hvor fiskene gik og nappede tanglopper . Jeg var nervøs for at sende fluen ind med den korte frontapering , men kastet lå vel på 13-15 meter og fluen blev sendt afsted ….
Nu kan jeg ikke sige at jeg ramte 100 % præcist i BullsEye, men det var så tæt på at fisken straks forgreb sig på fluen, men jeg missede min chance for fuld flex. 
Flere forsøg gik også fint med afleveringen af fluen, men fiskene udeblev men skydehovedet fik vist at det rammer præcist nok til en kystfluefisker …

Blæst og bølger  

Jeg har været ude i blæsevejr et par dage senere og her spiller det også super , men det var lidt mere forventet !

Undskyld Troels ,men med vinden fra den rigtige side så kan alt smides ud hvor fiskene er .

Men det gør slet ikke noget at dit skydehoved stadigvæk gør det sjovere at kaste og se pga den synlige farve , når den skærer igennem vinden og flår i skydelinen … 

*Jeg er kæmpe fan Troels og NEJ jeg har ikke fået dette af Troels , jeg har selv betalt for det men skal nok tilføje i teksten at der er sponsoreret indlæg *

Går du også at overvejer et nyt skydehoved og har du ikke problemer  med at holde linen i luften, så gør lige dig selv en tjeneste ved at kaste med dette Searun Fly Fish skydehoved. 

Test Sea run Fly fish.New .Niklas

Searun Fly Fish er skydehoveder der er bygget til kystfluefiskere, der ønsker lange powerfulde og synlige kast på kysten, uden at gå på kompromis med en flot aflevering af fluen uanset om det er havblik eller om det blæser. Er du til monofile skydeliner eller super tynde coatede skydeline, så vil du få den maksimale længde på dit kast og fuldeende din kystflueoplevelser med disse liner ….

Hilsen Niklas Albrechtsen 

SeaTrout Guide Fyn 

LIVE TEST

Se min lille test “LIVE ” hvor jeg fortæller om de nye skydehoveder fra Searun Fly Fish lige efter jeg har prøvet det …
Ingen smuk og lækker film men ærlig og kort anmeldelse ….

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.