IMG 7494

2 sikre forårs pladser på Fyn til havørred

Vraget ved Torø Huse

Foto ©Claus Larsen – IT Solutions

En rigtig god plads det tidlige forår og frem, her samler sig til tide rigtig mange grønlændere og rammer du en eller flere flokke her, kan du opleve noget vireligt sjovt fiskeri..

Pladsen er beliggende mellem Torø Huse og Assens på Sydvestfyn. Parkering sker i vejkanten, hvor der er fint plads, og du kan her faktisk vælge at fiske hele bugten af, helt inde fra den lille bådhavn ved Torø Huse og ud mod Vraget som ligger midt i bugten. Pladsen her vadefiskes, og vær opmærksom på at havørreden kan gå helt tæt på land, så fisk gerne systematisk hele området igennem men koncentrer dig især om de mørke partier, hvor havørredflokkene ofte holder til.

En plads hvor der er langt i mellem fisk over halvmeteren, men hvad denne plads ikke har i størrelse på fiskene, har den til gengæld i antallet af fisk. En plads som næsten altid er et besøg værd.

torø.jesper.andersen
Små naturtro rejefluer og ikke mindst børsteormsfluer som Alive Børsteormen, fisket langsomt hen over den til dels sandede bund er ofte det der skal til.. Fisk her altid med to fluer på forfanget – Ofte går fiskene i stimer her og du vil ofte opleve at der er bud efter begge fluer på samme tid. To smukke blankfisk der vælter rundt for enden af forfanget, er altid en sjov oplevelse og noget man husker når det sker, og på denne plads er chancerne her bestemt for dette.
Spinnefiskeren, vil med bombarda-flåd virkelig kunne affiske noget vand på denne plads. Og med en lille Hindsholmflue eller den ægte vare i form af en lille friskfanget reje fra vandkantens tangbuske, vil havørreden ikke tøve med at tage for sig af retterne.. Også en oplagt plads med det helt lette grej, da fiskene specielt i højvande kommer helt tæt på kysten. Og med en lille let stang og et blink i 6-10 gr. Klassen, er her en oplagt mulighed for at nyde hver en fight fra de smukke Grønlændere.

2 sikre forårs pladser på Fyn til havørred

Tårup Strand/Kløverhagen

kløverhagen
Kløverhagen ses tydeligt – fra campingpladsen og nord på er der fint dybt vand.

Er du til den åbne kyst i det tidlige forår, hvor chancen for en stor smuk overspringer, er størst. Ja så er Tårup Strand virkelig en plads, som hvert forår kaster nogle flotte bomber af sig. Jeg besøger ofte netop denne plads i starten af foråret. Netop inden fiskeriet for alvor går i gang, på mine andre pladser. For når først der er godt med fisk på alle pladser.

Ja så kan det være svært at koncentrere sig om kun at jage den store overspringer.. Og når det er den jeg går efter, ja så er det på denne plads.
Parkering sker i sommerhusområdet på p-pladssen, en kort gåtur og du er ved vandet.. Her starter kysten ud med et dybere parti med en masse sten som overalt kan holde en fisk. Der er desværre en del badebroer som kan være lidt en hindring. Men fortvivl ikke, bevæg dig sydover og ned til Campingpladsen og fisk imens gerne mellem forhindringerne, eller gå videre ned mod Kløverhagen, som den lille pynt hedder.

En af østfynsk få pladser som virkelig tåler noget vind uden at plumre til.
På den nordlige side af pynten, fra campingpladsen og ned til pynten. Har du et rigtigt lækkert dybt område som specielt spinnefiskeren kan drage fordel af. Her kan fisken være hvor som helst og ofte er det den langt rækkende blinkfisker, med en god kystwobler eller gennemløber der får succes. Opskriften er simpelthen at få dækket noget vand af på denne plads, Så skal fiskene nok komme.
Fluefiskeren vil ofte starte på den sidste del af det dybe parti lige før pynten og fiske ned over det sydlige område. Som her ændre sig fra dybt og stenet, til at være et mere sandet og lavere område. Men et stræk med rigtig mange spændende formationer af kløvertang, hvor havørreden elsker at patruljere langs i jagten på føde.. Og det er netop her at fluefiskeren, med korte og præcise kast til spottede fisk, kan gøre en forskel. Belastede Kutlinge fluer, jiggende hen over bunden eller en klassisk lille Kobberbasse som ophænger-flue er et sikkert valg her.

Hilsen Jesper
Jesper Lindquist Andersen

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.