IMG 1599 small

5 Hemmelige efterårspladser på Fyn til havørreder

dsc_4235

 

Efteråret er så småt begyndt at melde sin ankomst efter en meget varm sensommer i starten af september, men nu begynder kulden at komme når mørket falder på.

Kulden og tåge er både en sikker og et klassisk tegn på, at efteråret er gået igang og det mærker havørrederne også på kysten og i vores fjorde. De fisk som ikke for  længst er trukket op i åen , løber lige nu lidt forvildet rundt og søger i hast imod deres kommende gydepladser.Faktisk så findes der masser af havørreder der endu ikke er trukket op i åerne og det der dem vi fanger i de flotteste bronze farver tilsat store og sorte pletter , der i den grad er en fryd for øjet og ikke mindst for sjælen.

Dette indlæg giver dig 5 “hemmelige ” pladser at dyrke , når du fisker på Fyn og gerne vi prøve en af de der gode pladser, som man bare altid drømmer om.

Nu skal du jo ikke tro at havørrederne vælter op af vandet , men jeg ser dem som en 80% plads, som næsten altid giver kontakt til fisk.Det sker at der er flere fisk på pladserne og jeg har ofte fået en lille håndfuld på et par timers effektivt fiskeri.

Nu ved jeg godt, at jeg igen kommer til at modtage et par sure mail fra andre lystfiskerer, som bliver sure over at jeg oplyse om deres hemmelige pladser.Men det må nu engang imellem være prisen for at drive en hjemmeside og en virksomhed, hvor man gerne vil informativ og lære fra sig og tilmed hjælpe andre med et par pladser i ny og næ.

Jeg håber derfor at jeg med tiden bliver tilgivet af dig som føler , at din plads nu er frigivet på nettet.

 

5 Hemmelige efterårspladser på Fyn til havørreder

 

Bugten ved Svelmø

Fiskepladsen ligger imellem Svelmø og den lille ø Kiholm som ses imod vest tæt under land. Mange tror at det er den lille ø som fisker bedst , men her tager man fejl og det gjorde jeg selv i mange år.

En dag opsøgte jeg denne bugt, da jeg havde fisket hele Svelmø rundt unden et enste hug og jeg må bare sige, at det der ikke skete på Svelmø skete i bugten. Det er et langt og relativt fladt område med små pynter , der alle indeholder mindre dybe revler . På denne plads gælder det om at finde fiskene og så ellers bare holde sig til. Det sker ofte på dage med lidt pålandsvind , at havørrederne nærmest presses ind og her løber de rundt og æder alt hvad der kommer forbi.

Dette er den ultimatime plads for spinnefiskeren der vil fiske med bombarda og flue, men du kan sagtens finde og fange fiskene på fluestangen.Du kan sagtens fiske hele stykket over , men personligt er den røde streg der, hvor jeg har mest succes, men snyd nu ikke dig selv for at give det første stykke nogle kast den ene eller anden vej.

Parkering ved overgangen til Svelmø.

OBS : Den gule streg indikere en farlig vadevej.. Efter min udgivelse så har jeg modtaget et par beskeder om et par farlige og uheldige episoder omkring den gule streg..Jeg har ikke selv oplevet det ,men bunden kan give efter og man kan komme til at hænge i mudder til livet … Dette er sket for 2 forskellige lystfiskere , der har været så flinke at gøre mig og ikke mindst dig som læser opmærksom på dette problem. 

Pas på dig selv når du fisker her 

Skærmbillede 2016 10 18 kl. 21.03.22

 

Lille Knud V/Nyborg

Denne lille plads som ligger imellem Vippefyret og slipshavn er en rigtigt lille og fin plads her i efteråret . Pladsen ligger lidt i skyggen af de 2 førstnævnte pladser og er derfor ikke den mest besøgte plads.

Det har jeg været rigtigt glad for i mange år og derfor er det også sjældent at jeg oplever at pladsen er optaget af andre lystfiskere. Stedet holder næsten altid en flot standfisk ( 50-60 cm) i efteråret og ofte så skal der ikke mange kast til før , at der kommer en reaktion på fluen.

Pladsen er lidt atypisk , da der ligger en stor stenrække ,som virker som bølgebrydere helt inde unde land og netop på den anden side af disse sten , der bliver vandet hurtigt dybt. Det kan være lidt svært at gå rundt på og omkring de store glatte sten , men med små skridt affiskes området hen til det lille rev, som man efterfølgende kan gå ud på.

Det er en plads der fisker bedst tidlig morgen og det er en rigtigt ” enmands plads” det vil sige at den er så lille at man skal være meget gode venner for at dele lille plads.

Parkering ved Slipshavn

5 "hemmelige" efterårs pladser på Fyn til havørreder

Sukkerfabrikken ved sømærket

Sukkerfabrikken ved Assens var i tidernes morgen sikkerheden selv når vandet var koldt , da den tidligere fabrik lukkede varmt spildevand ud i bugten. Dette hører fortiden til og forårsfiskeriet eller det kolde vinterfiskeri bliver aldrig det samme igen.

Men pladsen har et lille område omkring det gamle sømærke , som virker som en ren magnet på ørrederne om efteråret.Fiskeriet om efteråret starter som regel i september måned og holder frem til medio oktober. Pladsen omkring det gamle sømærke holder gerne en standfisk eller 2 og området varierer med dybe lommer i lerbunden til spredte ålegræsbælter.

Igen kan man fiske hele området af , men mine egne erfaringer siger, at energien skal bruges i det lille røde område på 150-200 meter .

Parkering for enden af sommerhusene på den lille grusvej.

5 "hemmelige" efterårs pladser på Fyn til havørreder

Mågeøerne øst for Bogense havn

Mågeøerne som ligger øst for Bogense havn er måske ikke det mest hemmelige plads, men den er absolut ikke den mest besøgte fiskeplads, så den kan være guld værd en dag , hvor ingen andre er på øerne.

Ynglefuglereservat – færdsel forbudt i foråret, typisk 1/3 til 1/8

En rigtig fin plads som altid holder fisk i efteråret og hele området er med muslinge banker – små rev – badekar og store områder med ålegræs der bare ligger som jomfrueligt fiskevand.

Når man fisker på mågeøerne , så drejer det sig om at finde fiskene da de ofte findes i større eller mindre stimer i området. Har du aldrigt besøgt Møgeøerne , så er det tiden at du kommer til Bogense og afprøver denne plads. De små rev kan til tider samle nogle fisk imens resten af stykkerne skal fiskes bevægende og opsøgende.

Parkering for enden af Stegøvej på den lille parkerinsplads, hvorefter der vades over til øerne ” ca 250 meter”

skaermbillede-2016-09-20-kl-14-34-20

Mudderhullet ved Hårby

Denne plads er nok den plads der giver flest ringe i vandet efter denne udgivelse, men ikke desto mindre så er dette en rigtigt giftig plads.Den er måske ikke den plads med den flotteste bund, men til gengæld så kan du her til tider opleve noget helt eminent fiskeri efter havørreder. Pladsen var tidligere fredet, men efter den nye bekendtgørelse BEK nr 188 af 21/02/2014 er fiskeriet nu muligt.

Netop lige nu i skrivende stund sidst i september og i begyndelse af oktober kan pladsen vrimle med fisk. Det er fisk som er på vej til den nærliggende Hårby å , som ligger på østsiden af denne fiskeplads. ( tjek fredningen her ) Det betyder også at der er en del farvede fisk, men de blanke roder også rundt herinde i mudderhullet.

Fluefiskeriet kan være svært når det er højvande , men her kan en flydering være rigtig effektiv at bade rundt i. Spinnefiskeren med mindre blink eller med sit bombarda flåd kan til gengæld fiske pladsen i alle vandstande.

Bunden er mudderet og kedelig, men havørrederne elsker denne bund.

Parkering for enden af Nabben ved havnen.

5 Hemmelig efterårs pladser på Fyn til havørreder

Jeg glæder mig til at høre om dine fangster på disse pladser i fremtiden

Hilsen
Niklas Albrechtsen
SeatroutGuideFyn

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev her , så er du altid opdateret på kurser og gode tips og tricks

7 kommentarer

 1. michael würth

  Spec. havørred, fluer og grej har interesse.

 2. Ejnar Madsen

  Knæk og bræk

 3. Anders Greve

  Knæk og bræk til dig 🙂

 4. Christoph Behnke

  Hej, har været forbi mudderhullet ved Nabben idag. En farvet følger fik jeg hilset på ellers meget stille endnu. Var lidt svært af fiske p.g. af død ålegræs.

  Har taget turen til Assens efter det. Og standfisken var lige der, hvor du har sagt den skal være. Desværre slabt den fri.

  Mange tak for super tips!

 5. Niklas Albrechtsen

  Hej Christopher
  Tak for din dejlige tilbagemeldning på mine pladser.
  Det gør det hele værd at dele disse tips og tricks med alle jer andre derude , når jeg får sådan en tilbagemeldning 😉
  Tak

 6. Steen Rasmussen

  Mener fredningen på mågeøerne varer til 15-9 …. Bare lige til info… knæk & Bræk

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.