644604 10200732774992391 864971387 n

Kent Andersen er kendt af alle lystfiskere og skulle du være en af de få som ikke gør, så burde du google ham lidt…

Han er manden med måske flest fynske havørreder på krogen – men det er 100% sikkert at Kent Andersen er manden bag Europas mest solge blink- nemlig Stripper blinket og han er manden bag flere Fynske storfanger agn til både kysten og fjorden men ligeledes til Put and Take fiskeri.

Hvis der er nogen som har kendskab til fiskeriet i Odense fjord og Odense å systemet, så findes der igen med den viden og erfarring som Kent ligger inde med.

Kent har flere gange hevet store og flotte fisk op fra både åen og den fynske kyst og jeg mindes engang som juniorfisker, at jeg mødte Kent nede ved en plads på Tåsinge.. Her havde jeg selv stået i flere timer uden det mindste nap og da Kent kom forbi fra en plads længere ude fik jeg meget store øjne…

Han kom slæbende med en håndfuld fisk med en enkelt på¨3-4 kg og da må jeg indrømme at jeg tænke – ham der Kent Andersen han er sku godt nok dygtig..

Dette var første gang jeg så og hørte om ham, men i de efterfølgende år har jeg tit og ofte hørt og set mange beviser på at denne dag ved Tåsinge ikke bare var held…

Manden er et omvandrende bevis på at teori og erfaring har stor betydning for succes med fiskeriet.

Kent har i mange år været en lystfisker der i den grad har haft fingeren på pulsen omkring det fynske fiskeri og hvornår det kunne betale sig at fiske og hvornår det kunne betale sig at blive hjemme.

Hvis du ser Kent stå og fiske, så kan du være sikker på at det er tiden at holde sig til og du skal slå øerne ud for de guldkorn som falder af under fiskeriet.

Kent har sendt mig et lille indlæg som du kan læse lige her:
  • Farven hvid: Grunden til dens styrke, må være den er forestiller et dyr uden kamuflage… Albinoen er uden farvepigment, så derfor dens, afslørende hvide farve.
  • Jernpladen/blinket er efter min erfaring, det agn der kan laves i den mest avancerede udgave af et fiskeagn… Mener jo at have fundet frem til et 6tals system, hvor jernpladen er det agn der kan indeholde mest.
  • Fluer er mere eller mindre imitationer… Min erfaring med fluer, er at de så vidt muligt skal indeholde symetri, for at virke bedst!! Feks en symetrisk reje!! efter min erfaring, er fluen stærkest, overfor fisk der har fået mange tæv af blink… Den er jo i bund og grund et ret primetivt agn, uden bevægelse!! Men det skal man ikke tage fejl af, da det lige netop er fordelen, da ørreden efter blink forskrækkelsen, vil ty til agn der ligner noget helt andet.
  • Kystwoblere er i min verden, meget efter samme koncept som fluerne, de virker som regel bedst, når de har set for mange blink
  • Hjul, stang og line…Hjulet et 2500/3000 Stang ca 9` 10 til 25gr og line spunden 0,13 ca 8kg
  • Affiskning: Efter min erfaring, er det vigtigste her, at få fisket så meget vand af som muligt… Ingen grund til at ørreden skal se agnen flere gange for at vide sig sikker… Overholder agnen blot de grundlæggende mindstekrav, skal ørreden nok vise sig… Enten som følger, eller med pilleri… I rimeligt klart vand, vil ca 5m mellem kastene være perfekt
  • Som regel mellem hastighed.. Ca midt i vandet på 1-3m dybde… Er der en fisk der piller, eller følger med ind, så enten helt ned i fart, eller spinstop.
  • Agnskift: Har man haft en følger/piller, og prøvet både langsommere indspinning, eller spinstop… Så kan det være tiden at skifte… I min verden er der 3 muligheder, da jeg stort set kun bruger blink… Det ene blink har helt vilde og ustyrlige bevægelser, det andet går meget rent fra side til side, og det sidste drejer rundt… Ret sjældent ørreden ikke, falder, for en af dem… Står de imod, er der ikke andet for at sætte et agn på, der ligger så langt væk som muligt, og her må fluen komme ind på en første plads
  • Hold dem ret hårdt, især de store, slider sig af, hvis de får for meget tid.
  • Selvfølgelig altid et stort net
  • Pladser!!! Et altid meeget ømt emne!! Men groft sagt er åben kyst efter min erfaring bedst fra Marts til Januar… Resten af året er det bedst i alle former for fjord områder, som i reglen kan kendes ved at være tæt på fredningszoner, og blød bund.
file 757620
Endnu et bevis på at Kent´s blink fanger store fisk... Over 9 kg ved Odense Å

Til slut lidt om udsætninger… I min verden må vi gerne hjælpe naturen lidt med ekstra fisk… Der ligger et stort arbejde foran os, med at finde frem til hvordan vi får mest muligt ud af de udsatte fisk… Skal de sættes ud som 1 årig eller er det klogere at vente til de er 2år!! Er der måder at fodre dem på, der giver dem bedre instinkt for selv at jage!! Og hvor skal de sættes ud, for at få mest igen!!

Ja der er nok at tage fat på… I hvert fald vil disse udsatte ørreder, få et væsentligt bedre liv, end vores stakkels industridyr… Vind og vind for alle parter

Mvh, Kent Andersen

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.