IMG 2108

Lars fra Fjord & bælt Center kommer her med en forklaring på de mange blæksprutter!

 

Som tidligere skrevet, så er jeg meget overrasker over alle de blæksprutter og liv i vandet som der er i denne ”grønne vinter”

Jeg har derfor taget kontakt til havbiolog Lars, fra Fjord & Bæltcenter i Kerteminde.

Lars og jeg har skrevet lidt sammen over mail ,og i kan her læse hvad hans forklaring er:

 

Hej Lars og godt nytår.

 

Jeg vil høre om du kan hjælpe mig med mit spørgsmål:

Jeg er lystfisker igennem mange år og bruger hvert år mange mange mange timer på kysten. Især østkysten (bøgebjerg, stavre og risinghoved). Her har jeg det sidste stykke tid observeret, en del blæksprutter langs kysten. Det hele startede med en god snak omkring disse med min fiskemakker, det viser sig så ca. 60min senere, at jeg lander en flot havørred med en stor blæksprutte i mavesækken.

rensefisk

Og herfra er det ellers gået fuldstændig amok:

IMG_2108

Der bliver landet utrolig mange flotte fisk fortiden og de er proppet med blæksprutter!! Op til 12 stykker i mavesækken og ca. 10-15cm, mener selv det er den tiarmede blæksprutte?

Der er intet nyt i at de indtager blæksprutter, men i år er det gået fuldstændig amok… Og her vil jeg høre om du kan hjælpe mig med en forklaring??

Om det er vandtemperaturen, der holder på alle de blæksprutter i denne grønne vinter? Eller noget helt andet?
Håber du kan hjælpe med din ekspertise inden for dette område?

På forhånd tak for hjælpen.

 

Venlig hilsen

Thomas Larsen

www.saltflyfyn.dk

 

Hej Thomas

Godt nytår til dig også og tak for din spændende mail – det er en fornøjelse at blive overrasket!

Din observation skyldes sandsynligvis to faktorer:
– Som du selv er inde på har vinteren været usædvanlig varm i år, hvilket giver mere aktivitet i havet. Blæksprutter er vekselvarme, og de vil derfor være mere aktive i det varme vand og derved nemmere at fange.
– En anden, og meget væsentlig, faktor er, at vi har haft et stort indslip af salt fra Nordsøen i november/december som har ført en masse dyr med sig. Dette kunne også have indflydelse på blæksprutterne.

Lad mig endelig høre, hvis du/I gør jer andre spændende observationer.

De bedste hilsner
Lars, Havbiolog
https://www.fjord-baelt.dk/

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.