natfiskeri efter havørred

Elsehoved & Helnæs Fyr -Gode sommerpladser til Havørred

Lindehoved fyr (Helnæs)

Helnæs fyr

En af Fyns helt store spot når der tales om grove sommer havørred.

Parker bilen ved fyret, og allerede her kan fiskeriet påbegyndes.. der fiskes mod højre, hvor det dybe vand kommer helt tæt på kysten, og er du alene på pladsen en tidlig morgen eller sen sommeraften, kan der bruges en rum tid på at fiske strækket ud mod den første lille pynt som du møder mod højre.. Denne pynt som ikke er til at gå fejl af, ligger ca. 200 meter fra p-pladsen og karagtigeres ved den store sten som ligger i vandkanten. Dette spot er strækkets absolutte hotspot, og er du først på denne plads er chancen for fisk stor, vig derfor ikke pladsen for andre lystfiskere, men fisk den i den gyldne time i dagens første eller sidste lys. Her trækker havørreden helt ind mod land.. Fisker du længere ud i mørket, eller er der allerede andre lystfiskere på spottet kan du med fordel fortsætte dit fiskeri yderligere om mod højre hvor det dybe vand flader lidt ud, et stræk som om sommeren bestemt også holder fisk.

Pladsen fisker som nævnt bedst morgen og aften i sommermånederne, men rammer du dage med lettere pålandsvind, kan du her finde fisk dagen igennem. Vær dog opmærksom på at kraftig vind fra syd eller vest kan hurtigt give grumset vand.. men det ligger sig dog hurtigt igen og er du først på pladsen herefter, så er der bestemt gode chancer.

Denne plads er velegnet til både fluefiskeren og spinnefiskeren. Fluefiskeren har sine fordele, da havørreden trækker helt kystnært her. Og spinnefiskeren kan med sit langtrækkende blink eller bombarda hente fiskene helt ude over den lækre vekslende bund som bare fortsætter og fortsætter derudaf.

Her vil tobisfluer fisket med høj fart eller mørke kutlingeimitationer fisket højt i vandet en sen sommeraften kunne gøre udslaget for fluefiskeren. Spinnefiskeren vil med en langtrækkende gennemløber som f.eks. D360 kunne fiske både langt fra kysten og højt i vandet med fart på. Og imitere nogle af de mange tobis som havørreden jager på netop denne plads. Noget en hver sommer ørred ikke kan stå for.

Elsehoved & Helnæs Fyr -Gode sommerpladser til Havørred

Elsehoved (Østfyn)

Elsehoved

 

En østfynsk klassiker, Elsehoved er en af de pladser på Fyn som altid holder fisk. Men det kan variere meget efter årstiden hvor du finder fiskene på denne plads.

Parker bilen på P-pladsen i skoven lidt nord for selve pynten. Gå direkte langs stranden forbi sommerhusene og hen til den meget tiltalende pynt hvor fiskeriet kan begynde helt tæt på land, her behøver du ikke at vade ud, da det dybe vand kommer helt ind under land og havørreden ligeså. Der fiskes på selve pynten som holder de fleste fisk og er nem at fiske af både spinne og fluefiskere. Der kan fiskes yderligere syd over forbi det lille fyrtårn og ca. 2 – 300 meter ned hvor det dybe vand nær land fortsætter. Her vil det dog være mere udfordrende for fluefiskeren da plads til bagkastet er begrænset. Og der kastene skal her koncentreres mere langs kysten. Fiskene trækker tidlig morgen og sen aften helt ind under land på denne plads, og her fanges hver sommer fisk i drømmestørrelsen. Er der meget strøm på denne plads, kan du opleve at fiskene er til at få i tale selv i høj sol og badevandstemperature..

Denne plads kan tåle en del vind uden vandet bliver beskidt på selve hovedet, og netop disse dage kan dagen igennem få fiskene til at samle sig på selve hovedet..

Igen vil tobis fluer fisket hurtigt hen over det dybe vand og lige foran de store sten som strækker sig ud fra kysten på selve hovedet være lig med succes. Men er havørrederne svære og vejret stille, kan du her med fordel fiske små transparente rejeimitationer langsomt og i små rappe indtag. Spinnefiskeren kan her bruge langtrækkende blink på selve hovedet, men også med fordel gå ned i størrelse og fiske mere kystnært syd på langs strækket til højre for pynten. En lille ophængerflue vil på denne plads også kunne vende fiskeriet på de svære dage.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.