RENEKYSTERJATAK

Rene Kyster – Plastic In The Basket

 

Lørdag den 3 marts 2017 skulle jeg afholde endnu et kursus i Aflæsning af kysten – Denne dag skulle på så mange måder ændre både min og andres fremtid på kysten.

Jeg tog afsted lidt før , for at tjekke en lokalitet ud i forhold til vind og vejr og måske lidt fiskeri til mig selv , inden jeg skulle mødes på Helnæs med hele holdet af kursister.

Da jeg ankom til stedet ,så alt perfekt ud og vinden lavede helt perfekte små pålands bølger , men med et slag blev jeg trist til mode.!

På stranden lå smidt 4 øldåser kun 50 meter fra en skraldespand- Tænk at man kan være så stort en møgsvin og være totalt ligeglad med vores vidunderlige natur.Jeg begyndte at fiske ,men da jeg stod 200 meter væk fra de omtalte øldåser, begyndte min harme og min fortvivelse over denne opførsel at fylde mere og mere og jeg kunne til sidst ikke holde fokus på mit fiskeri.

Jeg måtte opgive mit fiskeri for at gå tilbage og samle øldåserne op !

Denne beslutning skulle vise sig at smitte af på mange andre

Rene Kyster – Plastic In The Basket

Under kurset på kysten faldt snakken naturligvis om denne oplevelse og ikke mindst den adfærd som nogle folk udsætter vores natur for og alle mand var enige om ,at dette var noget være svineri.

Hvem kan sige sig fri for ikke at have glemt et eller andet ..? men at man direkte kaster og efterlader affald på kysten med vilje ,det er i mine øjne helt utilgiveligt.

Faktisk så bruger jeg hver eneste uge tid på at fortælle mine drenge om , hvorfor man ikke må smide ting i naturen og hvilke konsekvenser dette her. Jeg har ved samme lejlighed nok også sagt noget om at man kan få en bøde af politiet , men det er nok mere en skramme kampagne end en realitet, for hvornår har vi sidst hørt om dette..?

Rene Kyster - Ja tak- Væk med Affald

En bevægelse og en god gerning der smitter

Da vi gik rundt på kysten ved Bo bakker på Helnæs så jeg flere dåser -plast og andet skidt ,som lå på stranden og jeg tænkte hvor ser det dog forfærdentgligt ud i vores natur.

Da vi skulle gå tilbage til bilerne begyndte jeg at samle det affald op som der lå foran mine fødder og da jeg gik forrest , var  jeg 100 % sikker på at deltagerne så dette. Da jeg pludselig sprang en ellers meget synlig dåse over kom den forventede reaktion fra de andre deltagere på kurset- Dåsen blev samlet op og denne lette bevægelse med at at bukke sig og samle op gentog sig flere gange efterfølgende.

Det er jo en smal sag ,at samle lidt op fra stranden og smide det i skraldespanden der hvor bilen står parkeret og skulle der ikke stå nogen , så er jeg sikker på at der er plads i den der hjemme.

Rene Kyster – Ja tak- Væk med Affald

Rene Kyster – Plastic In The Basket

Facebook er med til at holde kysterne rene

rene kyster-ja tak

 

DA jeg den 15 marts sent om aftnen delte dette opslag på Facebook kom der godt nok gang i sagerne.

Straks blev dette opslag delt og liket , men at jeg skulle få så mange tilkendegivelser på både telefon -e-mail om hvor god en gerning jeg havde påbegyndt, havde jeg ikke regnet med. Men endnu mere vigtigt så ville folk selv begynde at holde kysterne rene ved at tage andres affald med sig hjem.

Alt dette har givet mig årets bedste oplevelse og nu er det begyndt at dele sig som en steppebrand på forskellige Facebook sider , hvor folk fylder deres linekurve og deres fangstnet med affald, som de finder på kysten. Nu ved jeg jo godt at jeg ikke er den første der samler affald op fra kysten, men noget tyder dog på at dette lille Facebook opslag har sat gang i lystfiskere rundt omkring i landet og det er jeg rigtig glad for.

Min strategi er helt klar i fremtiden

Rene Kyster – Plastic In The Basket

Jeg vil i fremtiden på hjemturen fra en fiskeplads altid tage noget affald med mig retur til bilen , hvis det naturligvis er muligt at slæbe eller bære uden at få dårlig ryg. Det er i hverfald slut med at bare lade det hele ligge på stranden, for hvem skal ellers få det væk fra kysterne…?

Vi lystfiskere er i tusindvis afsted hver enste dag på moler- kyster -Åér m.m og hvis vi alle bare tager en eller 2 ting med retur fra fisketuren, så gør vi en meget stor forskel for naturen. En stor bonus til os alle og så smitter denne gode gerning til de folk som i møder derude.

Sidste weekend i Faaborg mødte jeg en sommerhusejer , der så mig med et par dåser i linekurven og lidt senere så jeg ham med en gammel plastikpose i hånden, der sikkert havde ligget i noge tang eller ligende..

Mon ikke at denne gode gerning vil give en ekstra karma til fisketuren og måske give dig den fisk du drømmer om ..?

Hastag og del dine gode gerninger med at samle affald op derude

Brug gerne disse Hastag på de sociale medier , så vi kan vise alle andre, at vi er  nogen der tænker på vores natur og gerne rydder op efter dem , som ikke værdsætter vores smukke natur.

#PlasticInTheBasket

#seatroutguidefynholderkystenren 

#renkysttak 

#renekysterjatak 

#renkyst 

#rennatur 

 

2 kommentarer

 1. Anders Moberg Jensen

  Hej STGF

  Hvordan får man et af jeres “plastic in the basket” stickers ? 🙂

  Dbh
  Anders

 2. Seatrout Guide Fyn

  Hej Anders
  De fleste grejbutikker har fået dem udleveret til gratis uddeling, så prøv at tage fat i din lokale grejbutik eller skriv til Go-Fishing ,) de plejer altid at have nogle på lager …
  Hilsen Niklas

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.