PC200007 3

Det er vist nok navnet på en film der får smilet frem hos de fleste…..

Den titel passer også meget godt til den sidste tur med klubben 

Årets måske sidste fisketur blev i hast planlagt med Mads Schmidt og Thomas Larsen -begge fra vores lille fiskeklub SaltFly Fyn. Vejret var forudbestemt til at være rigtigt møgvejr med hård vind fra vest med masser af regn , så vi var vist ikke specielt overtændte over at skulle ud i det vejr.

Da vi så om natten blev vækket af et rigtigt uvejr med store hagl og torden tilsæt store mænger regn , ja der må jeg nok indrømme at konens bagende under dynen træk noget mere end en fisketur på kysten..

 

Heldigvis tikkede en sms ind fra Thomas ……Er du klar …?

Overhovedet ikke, men det skulle ikke være mig der var kylling og meldte afbud, så jeg skrev – Har været klar længe og venter bare på dig.

Få minutter efter ankom Thomas imens regnen væltede ned over os da vi smed mit udstyr i bilen..

Kursen blev sat til Bøgebjerg Strand hvor vi skulle mødes med Mads Schmidt – Lyver nok lidt her for pladsen var lidt længere nord på faktisk så er pladsen lige her……

Eftersom det snart er jul så var vi alle 3 naturligvis iklædt nissehuer og godt humør, selvom vejret var skrækkeligt udenfor bilen..

 

Så vi morgenfriske og på vej i mørket til fiskevandet
2 nisser på vej til kysten…

 

Vi ankommer og hilser på Mads der har ventet lidt ekstra på os, da vi lige ville runde drive in bageren på kertemindevejen og det tog altså lidt ekstra tid med frisk kaffe og rundstykker i bilen…

Husk at tjekke vejret

 

Da temperaturen taget årstiden i betragtning er ganske lun og uden nattefrost , så kan badekar eller små revlekyster til tider fiske langt bedre end fjordområderne.. Vandet er nemlig ikke så koldt endnu at havørreden behøver at gå efter det langt mere ferske vand, som findes i bunden af vores vige og fjorde rundt omkring.

Det kan godt betale sig at kikke på vejret frem for sin kalender- havørrederne følger nemlig vejret og ikke vores kalender…

 

Havde der nu været en længere periode med frost , så var turen gået til en fjord som f.eks Gamborg eller Faaborg fjord, der typisk fisker godt i kulden… ( begge er gode vinter pladser) men hold det lige lidt for dig selv og dine bedste fiskevenner…

 

Det drejer sig om på denne årstid at få fisket meget vand over på kortest mulig  tid, så man derved for afsøgt kysten for eventuelle fisk inden man skifter til en ny plads.

Det er dig som finder dem og ikke omvendt…..!

Mads Schmidt ligger fluen ud i det første lys der rammer vandet..
Mads Schmidt ligger fluen ud i det første lys der rammer vandet..

 Thomas udnytter chancen

 

Der går ikke mange minutter før at jeg ser en fisk i overfladen men den ville ikke noget….. Troede jeg, for da Thomas kom forbi, så han også en fisk i overfladen og da jeg nu var gået på land , udnyttede han chancen på groveste vis……

2 kast – Bang fast fisk-Det er bare ikke en fed følelse selvom man er de bedste venner

 

Det køre for de andre endnu

 

Mads får fisk Thomas får igen fisk og jo jeg har da mærket fisk, men de bliver bare ikke hængende, så man bliver jo sådan lidt – Ja i ved nok ” pisse misundelig” selvom man hygger sig som gode venner, så skal man altså ikke være i tvivl om at jeg hader at være bagud ….

Vejret klarer op men den hårde vind har gjort det meste af vandet mælkehvidt og ikke specielt tillokkende, men da vi alle skulle være hjemme til middag så var et pladsskift bare ikke muligt….. Det var altså bare op på hesten og ned over kysten med hurtige kast som dækkede det inderste badekar , hvor vi viste fiskene skulle være….

Min opsætning blev nu en pattegris og en af de sindsyge flotte naturtro rejefluer som Mads Schmidt havde bundet til mig et par dage før.. Han er en meget dygtigt fluebinder selvom han kun har bundet fluer i et par år nu…..

Jeg var sikker på at Pattegrisen ville gøre udslaget i dag , da vandet var lidt grumset og jeg troede faktisk ikke så meget på den der naturtro reje som var monteret på tjavsen til ophængeren …

Mads kroger igen en fisk som  springer vildt ud af vandet imens hans bander og svovler over at linen var knækket i modhugget, jeg får lige sagt – det var da godt det ikke var en stor fisk du havde på …. Mads har det på samme måde som mig , han hader at forspilde de chancer man får tildelt og jeg  kunne tydeligt høre en sur mumlen fra Mads….

Hi Hi Man må jo godt smågrine lidt ,når det ikke er en selv det går ud over  ikke ..?

Hugget

 

Jeg havde haft et par forsigtige kontakter længere oppe af kysten og gjorde Mads det klart , at dette spot var mit mål på vejen hjem over.. Jeg gik direkte derop men vandet var endnu mælkehvidt, så det var ikke med den største tiltro at de første kast blev lagt ud. Men imens jeg stod på land og var ved at gøre klar til endnu et kast stoppede fluen kun 2 meter fra land…..

Fast fisk- det var tydeligt – og det var ikke en af de små , men derimod en flot blankfisk som hurtigt hev løslinen op på hjulet og fik stangen til at bukke….Fisken blev holdt hård og den kom med hjælp fra en bølge hurtigt op på stranden…

Både Mads og Thomas var lige så glade som jeg ( det er fedt at have venner der deler denne glæde)

Fisken blev hjemme mål til 57 cm og den skabte store glæde os ungerne , som var med til at rense den og de fik også et par minutter til at gå med at fange den i håndvasken…..

 10882222_10203467211177307_3643708544744786981_n

Fluen fra Mads

 

Jeg havde som sagt et par dage i forvejen, fået en håndfuld fluer af Mads til at teste af ved fiskesuppen og det var netop på denne flotte kreation af en variant på Leo Shrimp, der sluttede livet for denne fisk.

I det noget uklare vand syner denne flue på ingen måde , men som Mads sagde …….. Den overhalede sku den pattegris og hakkede med fuld skrue på min rejeflue…. Jo vist er Mads en fyr der kan lide at se sine fluer fange fisk….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var bare endnu en dejlig tur i selskab med et par af  de andre drenge fra SaltFly Fyn

Håber i alle nyder julen og ser frem til det nye år med lige så stor spænding som jeg…

Godt Nytår til jer alle
Hilsen Niklas

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.