20140317 163238

Jeg vil mene at alle som fisker med flue på kysten enten har hørt eller kender til Fyggi fluen.20140317_182643

Nok både fordi at man har hørt den blive omtalt i nogle af Claus Eriksen‘s(ophavsmand) utallige artikler i div. fiske blade og bøger.

Men så sandelig også fordi at den har vist sig som en effektiv tangloppe imitation, der har mange fisk på samvittigheden.

Jeg selv, bruger den ofte som ophænger og 85 % af tilfældene den brune. Jeg har prøvet flere af de forskellige farve mønstre som der findes på Fyggi, men min klare favorit er og bliver den brune. De største succeser har jeg haft med den i sommer månederne og i efteråret.

Billederne er fra hertil morgen (30-08-2014) hvor jeg smuttede en tur til den vestfynske kyst.

Vandtemperaturen er faldet til 15 grader over de sidste par uger på bagrund af alt det vand der er kommet, samtidigt har vi haft et par dage med god vesten vind. Så nu skulle jeg altså tilbage på kysten igen og se om jeg ikke kunne få et par dejlige timer ud af det. Jeg startede ved lysets frembrud, ja ikke med at fiske, men med kaffen ved vandet.:-) Lidt utraditionelt, men jeg ville se om der var aktivitet på pladsen og om sigtbarheden i vandet var, som jeg gerne ville have det.

IMG_0216Jeg fik et par gode timer ved vandet, vejret var perfekt med lidt regn og 6 m/s og fiskene var vågnet godt op efter deres sommer ferie. Der var en masse føde emner i vandet i form af tanglopper og mysis. Og det var da også dem som var nøglen til fangst, den brune fyggi svigtede ikke. 🙂

 

 

Her er opskriften på mine 2 fortrukne udgaver af den brune Fyggi, jeg

bruger som ophænger.

Krog: Gamakatsu F314 str.8

Ben: Grizzly Barred Rubber Legs/ el. Sili Legs Clear/Fire Orange

Krop: Kobber dubbing el. Mörrum kobber dubbing

Evt. en lille belastning på undersiden af krogen

Binde tråd: Rød el. sortIMG_0203

K&B

Ruben Jepsen

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.