Natfiskeri

Fyns 10 bedste havørred natpladser

 

At kunne skrive og videregive de 10 bedste pladser efter havørred i sommernatten er ikke bare ”Nice to have”, men det er virkeligt det rene guld,  som kan være din genvej til fisk i sommernatten på Fyn.

Pladserne er nøje udvalgt efter de  pladser, der har givet mig og mange andre flest fisk gennem åerne.

Nogle andre pladser har måske fisket bedre , men de sidste par år er dette pladserne, hvis du vil fange havørreder, når det er mørkt.

At fiske havørred om sommernatten  er den form for fiskeri jeg forbinder med de bedste ture og største oplevelser gennem tiderne.

Har man først oplevet at kroge og fange en flot havørred i sommernatten , så er man solgt til dette fiskeri. Det eneste minus er dagen derpå , hvor trætheden kan være svær for familien at forstå, men endnu værre bliver det, når man igen siger !! jeg smutter lige ud i nat igen skat …

Måske ses vi i mørket ?

Knæk og Bræk i sommernatten

Niklas Albrechtsen

SeatroutGuideFyn

 

Natfiskeri

 

Weddelsborg Hoved..

Weddelsborg er Fyns største gods,  og eneste mulighed for tilgang til det store rev er til fods eller på cykel. Strækningen, der skal tilbagelægges er på små 5 km og tager en god halv time.

Hele strækningen er et fantastisk havørred revir, med store sten og rigtigt leopard bund. Revet, som nok er den bedste natplads, har alt hvad en rigtigt natplads skal have. Her er store sten- dybt vand og masser af strøm, der strækker igennem Lillebælt.

Det er ikke kun revet, der fisker godt, men hele området kan give fisk .

Parkering ved Sdr. Åby Strand

Ikke fiskebar vindretninger…

Hård vestenvind kan gøre fiskeriet umuligt.

 

Sønderby Klint

Sønderby Klint har igennem tiderne kaste mange store fisk af sig og ikke uden grund. Du finder store sten og dybt vand  over hele strækningen. Specielt de 2 store pynter giver godt med fisk om natten. Her ligger den ene store sten efter den anden,  og netop her ynder havørrederne at tage ophold.

Det er ikke kun pynterne, der kaster fisk af sig og generelt kan det godt betale sig at bruge tid på de andre pladser. Sønderby Klint har flere km godt havørred revir.

Området er med store høje ler skrænter og disse kan i hård vind eller højvande plumre vandet op.

Parkering ved Saltofte strand eller Å strand

Ikke fiskebar vindretninger…

Vestenvind kan umuliggøre fiskeriet. Det samme kan frisk nordlig vind.

 

Knæet / Sønderhjørne

kystfluekursus

Minder lidt om Sønderby Klint , men her er der kun 2 pladser,  som virkelig trækker fisk til sig om natten.

Pladsen omkring Sønderhjørne stenen ( meget stor sten ) mod syd er en  rigtigt giftig plads. Længere mod nord finder man knæet, som er et paradis for havørredfiskere. Et stort stenrev strækker sig langt ud i vandet , men vandybden er så stor, at man ikke kan komme ret langt ud, men det betyder ikke noget, da fiskene trækker meget tæt på land.

Største havørred fra pladsen er 9 kg .

Parkering kan ske i Dyndkrogen eller ved P pladsen ved sommerhus området ved naturisten.

Ikke fiskebar vindretninger…

Hård vesten eller nordlig vind.

 

 

Strib Fyr

Strib Fyr er nok den plads på Fyn, hvor du finder den stærkeste strøm og største mulighed for flotte bifangster af  flotte torsk.

Revet ligger lige udenfor fyret,  og strømmen vil give dig en fornemmelse af, at fiske i en norsk elv,  der smider dine fluer eller blink  over revet i høj fart.

Fiskeriet er oftest  bedst 50 meter på hver side af revet, da  den stærke strøm presser havørrederne lidt væk fra revet. Her kan de så stå og fylde sig med alle de småfisk og rejer, som strømmen presser ind til dem.

Desværre er det en plads der til tider kan været klistret til med bundsnørefiskere , som vil fange torsk og fladfisk. Men kan du finde en dag / nat,  hvor der er plads, så kan du nyde en flot sommernat med fisk og en oplyst Lillebæltsbro.

Parkering ved Stranden 100 meter fra fyret.

Ikke fiskebar vindretninger…

Frisk vind fra nord og vest

Natfiskeri på fyn efter havørred

 

Torø

Torø  er faktisk ikke en ø, men en halvø som er forbundet  med det det fynske fastland. Halvøen byder på noget godt sommerfiskeri, men det er sjældent de største fisk, der fanges. Til gengæld kan du godt regne med nogle fine fisk mellem 40-50 cm i et antal , der ikke findes så mange andre steder.

Der er 2 ”Hotte” pladser på Torø som kan anbefales til natfiskeri. Efter  15 min gang fra parkeringspladsen,  kommer man til et lille rev på vest siden af øen( lige ved bundgarnet ).Revet er ikke så stort, men det har store sten – muslinger – kløver og dybe lommer som havørreden gerne stiller sig i når strømmen løber igennem Lillebælt.

Den næste plads findes yderst på nord/vest siden af øen (korset) , hvor et stort sten/muslingerev strækker sig godt ud i vandet. Revet fisker helt sikkert bedst, når strømmen er stærk. Området omkring revet kan godt deles af 2-3 personer.

Parkering ved forsamlingshuset i Torø Huse..

Ikke fiskebar vindretninger…

Vesten vind samt frisk sydlig vind

havørredfiskeri på fyn de bedste natpladser

 

Vippefyret v/ Nyborg

Er en rigtigt giftig sommerplads, som hvert år kaster mange store og flotte fisk af sig. Det dybe vand og de kraftige strømme som Storebæltsbroen er med til at lave, giver denne plads en masse fordele.

Pladsen har tit besøg af stimer af sild og brisling, som de store havørreder gerne følger efter i deres jagt på føde. Kysten er præget af store sten, og det kan være svært at vade rundt, men har man først fundet sig en flad sten at stå på, så kan man nyde sommernatten i fulde drag.

Pladsen kan nogle gange være godt besat af folk, der lige vil fiske til midnat, inden de tager på job dagen efter. Oftest har du så pladsen herefter for dig selv, og det er en ren fryd for øjet at se bilerne køre over broen, imens en havørred danser på overfladen med fluen i munden..

Parkering ved DSB kursuscenter.

Ikke fiskebar vindretninger…

Sydlige vinde kan give meget skidt i vandet.

 

 

Elsehoved

Elsehoved

Er Østfyns bedste natplads.

Pladsen foran fyret er stedet hvor fiskene fanges om natten, og fiskeriet kan nogle nætter være helt fantastisk.

Revet, som faktisk næsten kun er en stor klynge sten, holder næsten altid en ørred eller to. Pladsen er lidt trang  og er man ikke først på pladsen , så kan det være svært at komme til at fiske på spidsen. Der kan være kraftig strøm på revet ,og det kan i perioder presse fiskene ind i bugten syd for fyret. Husk derfor at fiske fra revet  og hen imod de gamle bundgarnspæle, inden du forlader pladsen.

Der findes mulighed for offentlig parkering i skoven nord for sommerhusområdet.

Ikke fiskebar vindretninger…

Fisker generelt bedst i vesten vind eller svag vind. Sydlige samt østlige vinde giver ofte meget løs ålegræs i vandet.

 

 

Bøgebjerg Strand

Bøgebjerg ligger på Hindsholm delen af Nordfyn og er et paradis for både havørreder og lystfiskere. Her finder du flere km perfekt fiskevand med masser af sten-høfter-rev-badekar  og ikke mindst havørreder.

Bøgebjerg er en af Fyns mest kendte havørred pladser og ikke uden grund. Hvert år fanges der  flere drømmefisk over 5kg og fisk på 2 kg er ikke ualmindeligt.

Der findes så mange gode pladser på Bøgebjerg , at det kan være svært at forklare hvilke der er bedst.

Dog er 3 pladser i front !

Første plads er revet lige ved stranden (parkering ved vandkanten).

Anden plads finder man neden for skoven ved den store sten (parkering i skoven), her er fiskeriet koncentreret omkring spidsen.

Sidste plads er revet længst væk fra skoven ( parkering ved den store gård), hvor der faktisk ikke er et rev,  men 2 lækre rev med 100 meter imellem.

Parkering ved strand-skoven og ved gården

Ikke fiskebar vindretninger…

Hård Østlig vind

 

Stavres Hoved

Minder  på mange måder om stranden på Bøgebjerg strand og her er der også chance for en af de helt store havørreder. Der kan være lang imellem de små fisk, så her kan man godt trække en nul tur, men til gengæld så kan drømmen om den store sommerfisk blive virkelighed her.

Pladsen neden for skoven rummer et stor rev,  hvor det er muligt at komme langt ud og affiske alle de store sten, som findes omkring revet.

Der er oftest en meget stærk strøm i området, og netop strømmen giver havørreden perfekte betingelser.

Der kan i perioder være mange marsvin i området, og de kan være med til at skubbe havørrederne ind under land.

Parkering i svinget ved skoven.

Ikke fiskebar vindretninger…

Hård nordlige vinde

 

 Æbelø

Æbelø

Uden tvivl Fyns bedste natplads til havørreder i sommernatten. Intet sted på Fyn eller måske i hele Danmark findes der så perfekte forhold til at dyrke havørredfiskeriet om natten. Øen byder på masser af rev –pynter-badekar-store sten og jeg kunne blive ved….

Det kan være svært at fremhæve alle pladserne, men Østerhoved samt revet ved fyret er et par af de pladser, der er værd at bruge lidt tid på.

Ellers er det bare om at komme af sted på den ca. 7 km lange gåtur ”hver vej ”.  Æbelø kræver , at du er i en god fysisk form , eller bliver turen en pinsel for dig.  Kan du klare mosten, så vil du aldrig glemme dine sommernatter på Æbelø..

Vigtigt !! Husk masser af vand

Parkering  ved Jersore strand.

Ikke fiskebar vindretninger…

Der kan næsten fiskes i alle vindretninger undtaget hård nordlig vind

 

Husk at dele dette indlæg med dine venner 🙂 

 

Ps. Lidt mere tips og tricks til mørket finder du her 

5 kommentarer

 1. Rolf Sjögreen

  Hej Niklas – man skulle tro du var tankelæser, jeg har netop de sidste dage gået og tænkt på, hvor mon det er bedst om natten – og vupti så lander denne vanvittig givtige artikel på min PC skærm – jeg gav et ekstra hop i stolen…
  Perfekt beskrivelse af pladserne og deres forhold – jeg vil i øvrigt krydse disse af i min bog “117 fiskepladser” eller hva’ den nu hedder, i øvrigt også et mesterværk for den ivrige lystfisker…
  så endnu engang tusind tak for ovennævnte “skønlitteratur”…
  med de venligste hilsner
  Rolf Sjögreen

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Rolf
   Tak for din fine besked 😉 Det varmer altid når nogen sætter pris på de mange timer man bruger på at holde en informativ og brugbar platform kørende ..
   Jeg får ny energi med sådan en besked til morgen kaffen .
   Hilsen Niklas
   Seatrout Guide Fyn

 2. Mads Hansen

  Super fed guide perfekt beskrevet
  Fedt i gider bruge så meget tid tak

 3. simon

  Hej Niklas.

  Dejligt at du vil dele din erfaring med andre nysgerrige fiskere.
  Her i juli 2019 har det været lidt sløjt med havørreder omkring Fynshoved og Stavreshoved. Jeg var heldig at få en 1 kg havørred på kl 22 ved Hverringe skov for 4 dage siden, på trods af at det ikke er sæsson på den plads.
  Kan du sige hvilken plads der er mest værd her i Juli 2019 den næste uge frem, i forhold til Ørreder?

  Venlig hilsen Simon

 4. Nuunu

  Lækkert skriveri jeg har planlagt en tur i nat og dette giver selvfølgelig mere blod på tanden tak for din tid og lyst til at dele dine erfaringer.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.