fisk1

Fynske havørreder æder blæksprutter

Vækkeuret blev sat til klokken 06.30 og vågner med et tungt hoved efter en herlig julefrokost hos mine forældre, hvor jeg bla. Fik delt en god flaske snaps, med min herlige morfar på 89. Sikke en fest det bliver næste år, til hans 90 års;-)). Nå man kommer hurtigt ud på et lille sidespring, så vender hurtigt tilbage til kl. 06.30:

 

Jeg får slæbt mig ud at sengen, koldt vand i hovedet, en gang havregryn og så ellers over og hente Jesper. Vi sætter kurs mod nord/øst kysten og fisker Snave stykket af men, det blev kun til en lille. Den springer vi hurtigt over. Jesper har ikke været på kysten i laaaaaang tid, så jeg var opsat at vi skulle ramme en god fisk og gerne til ham! Jesper dyrker for det meste laksefiskeri i Norge og Skotland, så fedt at få ham lokket med på kysten.

Vi får hurtigt nogle kilometer i benene, op og ned ad kysten og holder en lille pause. Det er en meget kold morgen, sammenlignet med den ellers grønne vinter vi har haft indtil videre, så er frosten altså ved at sætte ind nu. Vi kommer hurtigt i gang med fiskeriet igen, ellers kunne det godt have blevet til en god hæmoride 😉 på den kolde sten vi sad på.

 

Solen viste sig fra sin gode side i perioder, og vi kunne nu se at vandet altså ikke var helt optimalt med alt det ”kakao”, vi flytter plads og suser til kerteminde, og her var vandet meget bedre. Nu skulle det være!! Mens vi går op på hovedet falder snakken på fødeemner, og en del om blæksprutter. Skæbnen viser sig så at Ca. 60 min efter lander jeg en flot blank overspringer, med en STOR blæksprutte i sækken.

rensefisk

Fighten skal i ikke snydes for:

Jeg havde gået og skiftet fluer en del gange i løbet af dagen, og da jeg nåede spidsen blev det til endnu et flueskift. Valget blev en Magnus med blodtud nederst, og Flash9 som ophænger. 2 kast efter flueskift og fluen (blodtuden) blev taget hårdt, jeg skal lige love for det var en hidsig bandit der havde taget fluen, lige i saksen af munden. Efter et par små udløb og nogle fede spring, kunne jeg kæntre den op på kysten. FED fight og et stykke smukt sølvtøj!

fisk1

Jesper og jeg skulle nu hjem til vores familier, så fisken bliver renset og her viser det sig satme, at lige præcis det vi havde gået og snakket om på vej derud, ryger ud af mavesækken på den. En STOR blæksprutte og et par tobis. Jeg syntes altid det er meget spænende at få fisken renset og se hvad den har gået og lappet i sig. Og lur mig om der ikke bliver bundet nogle ”sprutter” bag stikket hjemme hos Jesper og Thomas nu; -)blæksprutte

 

Håber i alle har haft en rigtig god jul og må i få et godt nytår.

Ses på kysten 2015

K&B

Thomas Larsen.

 

Læs eventuelt mere her  om blæksprutter og havørreder der guffer sig mætte i disse…

fisk2

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.