landing af gedden

Geddemonster i den lille sø …

Som så mange andre lystfiskere der er grebet af geddefiskeriet efter de glubske og hidsige fightere, så er jeg selv blevet en af disse folk der til tider kan komme helt  ud af takt , når snakken falder på gedden….

Jeg vil sige det sådan – min favorit fisk er havørreden derefter kommer laksen men imellem disse fedtfinnefisk , der må jeg altså til tider presse gedden ind imellem.

Når jeg skriver engang imellem, så er det fordi at geddens bedste fiskeperiode heldigvis ligger i de perioder hvor de 2 andre arter kan være svære at fange, eller at der simpelthen er for langt imellem huggene pga af varme eller kulde..

Gedden i maj måned

Ja lige netop maj måned kan på kysten til tider være rigtigt svær og her vågner gedderne op fra deres gydning på det lave vand og de er sulte efter deres leg med hinanden.

Netop derfor er maj måned vigtigt i mit geddefiskeri , men ikke mere vigtigt at jeg kun tager en tur eller to af nogle få timers fiskeri efter gedden i denne periode.

Poppers der trækker vand i overfladen er det ultimative fiskeri på det lave vand, men det kan ske at en flue der går højt men lige under vandet i de tidelige timer er mest effektivt . ( det er mine erfaringer)

Se dette lille klip hvor jeg er ved at miste en finger eller 2 , da fluen lige skal tjekkes… 

Tilbage til maj hvor en god ven havde inviteret min ud til sin mose for at fiske lidt gedder på meget lavt vandt . Her fik vi flere mindre fisk på poppers som gav en forrygende fight selvom de var noget medtaget af gydningen og var meget tynde.. Uanset om man spiser gedden eller ej, så var de faktisk så tynde at fiskefrikadeller aldrig kunne komme på tale.

Lige før fiskeriet skulle stoppe fik jeg dog det som gav forløsningen , da en stor fisk brutalt indhalerede min flue og  som straks kvitterede med flere spring og lange udløb.

Ja du læste rigtigt…!

Gedden er stærk og brutalt og den kan sagtens fremvise dig bagline ,selvom bremsen er spændt godt til imens min Big Daddy fluestang kl #9 står bukket i bund.Geddefiskeri kan sagtens klares på almindeligt kystfluegrej i klasse 8 men hvis du vil fiske med det helt store geddefluer, såkan kystfluestænger bare ikke magte denne opgave..

Derfor har jeg investeret i et rigtigt geddefluesæt fra Vison .. 

Må dog tilføje og indrømme at jeg som den grejtosse jeg er , har købt dette Big Daddy fluehjul som passer til stangen – det bare spiller 100 %

Håndlanding af disse fisk i dennne størrelse er i sig selv en oplevelse og en kamp at overvinde med din indre sjæl. Disse fisk kan nemlig på få sekunder forvandle dine grove hænder til noget der minder om spagetti med ketchup. Heldigvis så er jeg blevet oplært at selveste Thomas Søbirk  til at håndtere disse fisk med rolig hånd i det berømte gællegreb, der både giver fisken en skånsom landing og er med til at sikre dine hænder kun overfladiske ridser.

landing-af-gedde

Vægten kender jeg ikke men målebåndet siger 113 cm stærk og velfightende gedde på flue C & R

 

geddefiskeri på flue

2 kommentarer

 1. Martin H

  Hvilken sø snakker du om ? 🙂

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Martin
   Geddefiskeri og fiskevande er umulige at få fat i og derfor ” snakker” man ikke om den sø man fisker i 😉

   Hvis du kunne tænke dig at komme til at prøve noget helt specilet geddefiskeri så kan du kontakte Omar her på denne Hjemmeside

   Du kan også prøve at skrive til Broholm Slot som kan hjælpe med noget vand til geddefiskeri – Du kan kontakte dem her

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.