IMG 0824

Ja det spørgsmål kan godt få de fleste af os mænd, til at kigge over på den anden side af bordet for at besigtige vores koner. ( Må nok hellere sige ja 😉 ) Men i dette tilfælde her, gælder denne overskrift vores fluestænger.

Jeg har indtil for et par uger siden haft det samme set up til kysten i flere år. En Orvis Helios 2 9’ #8 og en Scierra ANT 9’ #6. Jeg har igennem længere tid gået med tankerne om en ny stang, en #5. Jeg har flere fiske kammerater, som har snakket meget om denne klasse og der er samtidigt flere og flere, som skriver anmeldelser, hvori man kan læse, at det skulle være helt i top med denne lette klasse. Hver gang jeg har været lige ved at købe, har jeg tænkt: “Aaaarh kan det nu også passe? Er det nu også nødvendigt? Er denne klasse ikke for let? Jeg er jo godt gift med min #6 og #8. Man skifter jo heller ikke sin kone ud, fordi at det bliver forår og kysten kalder.” 🙂IMG_0826

Nå men langt om længe kom jeg frem til den konklusion, at jeg ville investere i en ny kone. (Stang) Man kan jo godt have flere – det siger flere religioner og det er der også plads til i Lystfisker religionen. 🙂 Men hvad skulle det så være? Ja hun skulle selvfølgelig være lettere en den anden, så jeg gik efter en #5, og faldt for en Sage Salt. Det må være foråret og den flotte blå farve som stangen har, der har gjort at valget faldt på den. Og som alle andre ægteskaber skal man jo lige lære hinanden rigtigt at kende og leve sammen. Så jeg har brugt lidt tid på græsset med den.

Den årlige weekend tur til Enebærodde med Nordfyns Sportsfiskerforening 1989 blev stedet, hvor den skulle debuterer ved vandet. Man må sige, at jeg blev godt overrasket over, hvor let og dejlig denne stang er at gå med, samt hvor taknemlig den er, når der er lidt vind. Selvom det er en #5 så kan den sagtens ligge line ud, når der er lidt vind. Jeg har sammen med et Bauer fluehjul sat et 14 gr. skydehoved på til formålet og det spiller bare. Jeg tror godt den kan bære 15 gr. men Niklas vores grej pusher her i Saltfly Fyn anbefalede 14 gr. og det holder jeg mig til, for det føles rigtigt.

Det gik da også hen og blev til en fin fisk på den debut dag, 53 cm. og 1,75 kg. Jeg må erkende og blankt sige: “hold nu op, hvor er det fedt at få fisk på så let grej og det gør samtidigt også fiskeriet meget behageligt.”

 

 

IMG_0828

Så ægteskabet her, skal nok komme til at varer i mange år!

Så godt gift?? Ja det tror jeg nok at jeg er 😉

 

 

 

Vi ses på kysten.

Ruben Jepsen

 

2 kommentarer

 1. Claus frederiksen

  Med den snak om ægteskab til dine stænger kan jeg næsten garanterer at du mere eller mindre har underskrevet skilsmissepapirene til din #6 & 8 når det gælder dit havørredfiskeri. Men så kan grejet jo altid bruges til lidt gedderæs eller rejsebureau efter hurtigsvømmere. Tight Lines.

  • Ruben Jepsen

   Hej Claus

   Ja det er meget tæt på , i hvertfald til min #6, min Helios 2 #8 kan jeg nok ikke helt slippe på de dage hvor den passer til vejret eller til natfiskeriet. Men du har fuldstændig ret i at man ikke skal glemme
   gammel kærlighed men derimod få den til at bluse op igen ved andre arrangementer 😉

   Tight Lines
   Ruben

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.