Groft ulovligt fiskeri

Groft ulovligt fiskeri efter regnbuer …!

Er ude med en kunde  tidligere i dag og ser en person i en jolle, som sætte sine garn 50 meter fra land ” de blå bøjer ” samt de røde flag med monofilgarn i baggrunden ..Jeg retter henvendelse til ham og vi kommer i dialog omkring fiskeriet og de undslupne regnbuer som er i området af Assens.

Groft ulovligt fiskeri
De ulovlige garn i baggrunden hvor der kunne vades helt ud til garnet ..

 

Han fortæller at han gerne vil fange de der regnbuer , hvorpå jeg fortæller ham om de gældende regler på området . Det hele foregår i en tone med respekt for manden og den måde som han har valgt at fiske på .

Jeg har tidligere forsøgt dialog med andre garnfiskere unden succes , men jeg villle i dag forsøge at være ham med  den positive energi og lyst til samarbejde , så vi kunne blive enige omkring dette ulovlige fiskeri.

Jeg nævner naturligvis fiskerikontrollen og fortæller at jeg er nødsaget til at lave en anmeldelse på episoden , såfremt at vi ikke kunne finde den rigtige løsning i fællesskab.

Den gode og hyggelige dialog omkring vores fælles interesse , får ham til at sejle ud og flytte sine garn 😉 så vi ikke længere genere hinanden ,men tillader at vi fisker på hver vores måde..

 

Groft ulovligt fiskeri
Her flyttes redskaberne igen væk fra kysten.

 

Dette var en meget special oplevelse, at bruge en 100% positiv vinkel , naturligvis tilsat en form for omvendt psykologi , så jeg brugte de rigtige ord i samtalen.

Han sejer ud og flytter sine garn fordi vi havde den postive snak og nu står de nok 85-90 meter fra land , men vælger at lade den ligge her..

Han udviste forståelse og respekt for både mig og mine holdninger, så med de få meter lader jeg tvivlen komme ham til gode ..

Han havde naturligvis skilte på sine bøjer , så kontrollen kunne kontakte ham, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det kalder jeg for en dejlig og trods alt en positiv oplevelse  og jeg har naturligvis ikke taget billeder af manden , så han kan genkendes når han nu udviste mig denne respekt..

Ps. jeg har ringet til fiskerikontrollen om denne oplevelse og gjort dem opmærksom på problemerne i området.

God weekend alle sammen .

Niklas

SeatroutGuideFyn

10 kommentarer

 1. Claus Frederiksen

  Sådan Niklas. Jeg havde en lignende oplevelse tirsdag morgen på Vestfyn. Det kan være lidt svært at bevare roen når der mere eller mindre bevidst bliver fisket ulovligt med garn. Heldigvis er der nogle af dem der er modtagelige overfor dialog og god tone. Garnfiskerne må også synes vi stangfiskere er lidt dobbelt moralske når de gang på gang kan se både spinne og fluefiskere stå dag efter dag i frednings zoner fra nogle af vores å udløb. Dialog mellem fritidsfiskere og lystfiskere må være vejen frem.

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Claus
   Du har så meget ret og det er vigtigt at vi alle opfører ordentligt og ikke mindst rigtigt i forhold til hinanden og den gældende lovgivning.
   Dialog vil altid være vejen frem ,)
   Hilsen Niklas

 2. Steen Vad Knudsen

  Hej Niklas.
  Helt ærlig, så havde jeg sgu bare lukket det blinde øje og måske endda opfordret ham til at sætte tættere på land i den gode sags tjeneste.

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Steen
   Jeg er absolut ikke enig med at lade ham sætte sine garn ulovligt….!
   Skal det så også være lovligt at fiske unden fiskekort – fiskeri i å udmundinger & i diverse fredningsbælter ?
   Nej vel..?
   Vi skal alle gøre det rigtige og ikke ty til ulovligheder ,som derved også vil skade vores ry og desværre også give ” bifangster” af havørreder på vej til åen..
   Den gode sags tjeneste er ,at vi alle opfører og rigtigt og lade vores forbund arbejde for at få de dambrug op på landjorden, så vi undgår de voldsomme forureninger til følge..

   Hilsen Niklas
   SeatroutGuideFyn

   • Claus Frederiksen

    Måske det ville være en ide at det ikke var muligt at løse fisketegn hverken som fritidsfiskere eller lystfisker før man havde. Bestået en prøve om gældende regler for det fiskeri man ønsker at dyrke lige som jægere der ikke har mulighed for at gå på jagt uden jagttegn. Så er der ingen undskyldninger for ikke at kende reglerne og vil formentligt også give et større kendskab til hvilke fisk vi har mest gavn af at genudsætte eller tage med hjem.

    • Niklas Albrechtsen

     Det ville være en rigtigt god ide i fremtiden at udarbejde en slags grunduddannelse der gav tilladelse til at man måtte fiske på den ene eller anden måde..

     • Christian

      Argh holdt holdt – en grunduddannelse for at være lystfisler? Drop ny ikke lysten før fiskeriet er startet.

     • Niklas Albrechtsen

      Hej Christian
      Nu skal det jo ikke lyde som en besværlig process at få denne uddannelse, men mange af de fejl og dumme ting der sker med både garn og fiskestænger er fordi folk ikke har den mindste viden…
      Du kan jo i dag bare købe et fisketegn ( 18 år) og så fiske løs uden nogen former for viden…! Mindstemål- fredningszoner og fredninger af de enkelte fiskearter er jo en by i Rusland , for disse nye lystfiskere..
      Tænk hvis man bare kunne købe et kørekort til bil og så oppe ud og kører rundt i byen ,)
      Jeg tænker at i fremtiden kunne det være som følgende..
      Når man fylder 18 år så skal man have en licens til at fiske og den får man ved at uddanne sig – f.eks på 2 aftner i den lokale fiskeklub , hvor diverse emner og etikker gennemgået og så er man klar til at fiske løs med den rigtige ” grundviden ” Dette vil for øvrigt skabe flere ” rigtige ” lystfiskere og tilføje klubberne mere liv nye aktive medlemmer.

      Disse meget få timer vil ingen have noget imod og det frememer alle vores sag og hobby .
      Vigtigt er dog at alle drenge og piger frem til de bliver 18 år skal hygge – smage og nyde naturen som vi alle har gjort , men når man når de voksne rækker så skal der viden og faglighed ind over.

      Dette kunne ligeledes praktiseres for fritidsfiskere – UV jægere- m.m så mange misforståelser undgåes i fremtiden og ikke mindst lærer så vi alle at passe på vores værdier i naturen..

      Hilsen Niklas

 3. Bård

  Problemet ved ulovlig satte garn er at de også fanger mange gydeklare havørreder der er på vej til åen.

 4. Ruben Jepsen

  Jeg synes det er en meget interesant og positiv indgangs vinkel til at løse problemet på.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.