NIKLAS LOGO DEF

SaltFly Fyn er en lille gruppe hardcore kystfluefiskere på Fyn.

En gruppe på fem personer der har kendt hinanden både privat og arbejdsmæssigt i mange år og sammen har opbygget et fællesskab igennem deres store passion: Kystfluefiskeriet. Det hele startede først i 2013 hvor 3 personer fra gruppen skiftevis mødtes hos hinanden en gang i ugen til fluebinding og fortælle fiske historier, snakke havørreder og laks samt nye pladser der kunne give et kraftigt træk i linen fra en blank satan.

foto copy

Hver især var de alle i forvejen medlem af forskellige fynske og jyske fiskeklubber (også i dag er de fleste af gruppens personer også sideløbende medlemmer i andre fiskeklubber). De fem fluefiskere har et godt forhold til de andre fiskeklubber som de stadig kommer i, klubber som har medlemmer der dyrker alle former for fiskeri. Men det er sammen holdet i SaltFly Fyn som gør at de finder det naturligt at fiske, binde fluer, snakke nye pladser og planlægge nye ture sammen i deres eget lille forum.

 

De 5 fluefiskere vægter sammenholdet meget højt. Ja det kan nærmest betegnes som en slags loge ordning som godt udadtil kan virke en smule arrogant, men det sikrer at sammenholdet mellem gruppens medlemmer altid består. Hvad vigtigt er at ikke nok med at medlemmerne kender hinanden også de fleste medlemmers koner og børn kender hinanden, og mødes flere gange i løbet af året til forskellige middage og jule arrangementer Klubbens navn ”SaltFly Fyn” kommer af at alle medlemmerne fisker med flue ”i saltvand efter havørred”.

En metode som medlemmerne ånder og lever for. Dermed ikke sagt at medlemmerne ikke også dyrker andre fiskeformer. Laksefiskeri, ørred- og stalling fiskeri, multer, Put & Take, gedder ja, alt fiskeri der kan bedrives med en flue har interesse, men når den står på fælles ture så er det for det meste kysten der kalder. Hvert forår og efterår arrangeres der ture til spændende havørred pladser rundt omkring i Danmark. Fyn, Jylland og syd Sverige er blot nogle af de steder hvor turene er gået hen.

 

På disse ture fiskes der meget intenst og normalt bliver der fanget mange flotte havørreder. Uanset årstid, vejr og vindretning så kan der i form af gruppens netværk bla. gennem andre klubber eller andre fiskere oplyses hvor de bedste chancer er, og derfor køres der med ret stor sikkerhed de bedste steder hen hver gang. Desuden findes der ingen hemmelighedskræmmeri medlemmerne imellem. Har et medlem opdaget godt fiskeri et pågældende sted så lyder jungletrommerne via telefon eller sms og snart er alle medlemmerne orienteret og nye turer planlægges. Samme kommunikations form bruges hvis et medlem en sommeraften pludselig får lyst til en tur på kysten, mens konen har sat sig på børne pasningen. Der skal sjældent mange opringninger til før et af klubbens andre medlemmer også er med på ideen og i løbet af ingen tid er tre – fire SaltFly Fyn drenge på vej til nye havørred eventyr.

 

Vinterhalvåret mødes man skiftevis hos hinanden for en havørred snak og lidt fluebinding. I sommerhalvåret forgår det med flue kæppen i hånden et sted derude ved de skønne fynske kyster. Hvert år samles alle medlemmer til en jule frokost. Her kåres ”Årets fisker” som er fangeren af årets største havørred eller Laks i saltvand. Årets fisker får her overrakt en ”træ plade” med navne skilt. Han bliver derefter fejret ved at der skåles i whisky. God vind

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.