image

Hver år gribes jeg af den helt ustyrlige lyst til at fiske gedder på fluestangen….

Dette år var ingen undtagelse og dagens fiskeri var planlagt ned i mindste detalje, selv øl pølser og grill stod parat til at komme i bilen.

At sende fluen ud over søen som den første i gruppen, er en vidunderlig fornemmelse og man tænker at gedden straks vil overfalde fluen med fuld skrue… Dette udeblev dog helt frem til 5 kast hvor en “lille 3 kg´s ” fisk kastede sig over fluen ,med så voldsom en iver  at jeg nær havde tabt stangen….
Dette er dette voldsomme hug der tænder mine til tider alt for fine fornemmelser, for at det kun er fedtfinner der tæller.

Lad mig med det samme sige, at dagen blev ubeskrivelig god med masser af fights og halvfede maj gedder , der hoppede på både poppers og store flashfluer…

Pike Fever

 

DSC_0202
Anders Lifland fisketosse og journalist hos DR

 

At gedder kan være voldsomme og rene ædemaskiner ved vi vist godt alle sammen, men når man står i et fiskeri hvor gedden hugger så voldsomt og brutalt , så forstår man hvorfor den er så frygtet blandt lystfiskere og ikke mindst de byttedyr den indtager ( også sine egne)

Gedden er ikke så sky som mange tror, faktisk så er den så grådig i jagten på fluen, at den flere gange hugger fluen bare en meter fra 1 stangspidsen, hvorefter den i fuld fart springer ud af vandet og efterfølgende kvittere den med  udløb der får en havørred til at lige en doven køter.

Brutal- ond- stærk – og smidig er egenskaber der gør denne fisk til en værdig modstander for alle lystfiskere på flue eller spin.

 

Har du selv lyst til at prøve geddefiskeriet i maj efter bomstærke gedder, der slå og sparker som en hest, så kan det desværre være svært at finde noget brugbart vand… De fleste søer og moser er totalt lukke for lystfiskere, da det oftest er jæger der lejer vandet.Jagten på råbukken begynder d. 16  maj og det betyder at man ikke vil have lystfiskere løbende rundt på jorden og i den forbindelse skræmme bukken væk.

 

Der er dog andre gode muligheder, som ikke koster så meget og det kan du læse meget mere om her på dette link ..

 

 

Hilsen Niklas Albrechtsen

DSC_0234

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.