Pink Spring kystflue
Pink Spring – er en flue som jeg har lavet ud fra det traditionelle juletræ og den lidt mere moderne variation af GTI juletræ.
I begyndelse af 80 érne opfandt Steen Ulnits den første variant af juletræet og siden hen kom den i flere forskellige farver . Fluen gjorde et godt stykke arbejde og kastede mange fisk af sig i rigtig mange år. Men som tiderne og trenden skifter , så blev fluen sat på pause indtil Claus Eriksen pimpede den op til den berømte variant der blev kaldt GTI Juletræ.
Denne flue blev en stor succes og kastede rigtigt mange fisk af sig og den blev en vinterflue / forårsflue der i den grad kastede fisk og efterlod skæl på både hænder og håndtag på fluestængerne. Måske denne flue var så effektiv pga valget af materialer, der efterfølgende har vist sig at være fluocerende og som har en yderst effektiv synlighed i vandet og som fiskende har en tildens til at indtage først.
Den første model af Steens originale version fangende jeg nogle af mine aller første havørreder på og den virker den dag endnu, som en sikker og nem flue at binde.GTI modellen brugte jeg med succes i flere år , men af den ene eller anden grund , så røg den ud af min æske på et eller andet tidspunkt uden nogen speciel grund.
Pink Spring kystflue
Nu sidder jeg så og er faldet over nogle gamle mønster og billeder som gav mig inspiration til denne variant af de 2 originale mønstre. Det at kunne præge en flue med sine egne ideer og tanker kan i den grad give nyt liv til gamle effektive kystfluer. Med udgangspunkt i de originale modeller har jeg fundet frem til denne flue som jeg kalder Pink Spring.
Pink Spring kystflue
Er som sagt en gammel flue i nye klæder og den oprindelige juletræs flue og GTI modellen er stadig en stor del af denne flue.De få men i min øje vigtige ændringer er skabt med respekt for de gamle kystfluer.
-Den første del som er tilføjet er en kraftig krop af dubbing der giver fluen volumen , så den fylder mere når den trækkes igenne vandet . Den forreste 1/3 del af kroppen er dubbet og børstet godt ud, så den pink underkrop giver fylde og mere synlighed for fisken , hvor de gamle mønstre var lidt mere transparente i opbygningen.
-Næste tilføjelse er vingen i ræv som er med til at give en flue der går 100% rigtigt i vandet.Vingen holder den oprejst under hele indtagningen og vingen giver ligeledes en mere fyldig kystflue.
Jeg har i flere år oplevet at havørrederne gerne i vintermånederne og i det tidlige forår gerne tager lidt større og mere fyldige fluer og her rammer Pink Spring helt perfekt ind i den kategori.
Er du til fluer med pink og til fluer der igennem tiderne har fanget masser af fisk , så kan du godt tune dig ind på Pink Spring. Denne kystflue er ingen svær flue at binde og derfor kan de fleste være med , uden at tabe pusten i en alt for kompliceret kystflue.
Se filmen her hvor Claus Eriksen piller en GTI Juletræs flue ud af munden på en blankfisk fra Bornholm.( 21 sekunder )
Bindebeskrivelse af Pink Spring kystflue
Krog : Ahrex 122 light stinger size 4.-6
Tråd: Mono Tråd
Hale: Marble Fox pink
Krop: Mylar rør Pearl
Krop: Dubbing Lightning Dub Sherbet
Vinge: Marble Fox pink
Front hackel: Grey Mallard eller Teal
Øjne: Kuglekæde sølv medium
En Kommentar
Claus Frederiksen
Det er faktisk en kombination af tre giftige vinter kyst fluer. Den sidste du ikke har nævnt i artiklen er Henrik Leth’s Pinky Pain og dermed vingen på det tunede juletræ. Men kommer Pink Spring forbi en blank fisk i koldt vand er der næsten garanti for fast fisk.