REGNBUE PILLEN – EN SIKKER FLUE TIL DE UNDSLUPNE BURHØNS

Regnbue pillen – En sikker flue til de undslupne burhøns

Så skete det desværre igen !

Denne gang er der undsluppet ca  20.000 slagteklare regnbuer på 3-6 kg fra Musholm Laks i Storebælt. Denne desværre årlige tilbagevende fauna forurening fra de store havbrug i de indre farvande giver trods den negative påvirkning en masse sjov til danske lystfiskere.

Jo det er faktisk sjovt at fange disse store fisk der kæmper røven ud af bukserne og mange vil nok mene, at det nærmest er et kærkommen input til det til tider jævne kystfiskeri med alt for få større fisk.

 REGNBUE PILLEN – EN SIKKER FLUE TIL DE UNDSLUPNE BURHØNS

Den anden dag tog jeg turen over Storebælt for at hjælpe til med at rydde op langs kysterne ved Korsør og måske også for at få lidt mere flex på klingen af større fisk , der ellers er et sjældent syn langs de Fynske kyster i løbet af en fiskesæson.

En stang der bukker i bund og synet af bagline der rives af hjulet det får vi aldrig nok af som lystfisker.

REGNBUE PILLEN – EN SIKKER FLUE TIL DE UNDSLUPNE BURHØNS

Når der er så mange store undslupne regnbuer , så kalder det folk til huse og man skal være klar til at dele sine oplevelser med andre en bare sig selv eller den nærmeste fiskemakker. Dette fiskeri kan være som et cirkus på bestemte pladser, men der findes masser af plads langs kysterne , så der kan sagtens findes ledige og uberørte fiskepladser.

Men når man først finder en plads hvor det for alvor går løs, så trækker det folk til og det er bestemt ikke noget jeg bifalder under normale situationer. Men lige netop til oprydning af burfisk, så kan det faktisk være ganske underholdende at være med i dette cirkus og se de forskellige folk og metoder der fiskes på.

REGNBUE PILLEN

En flue der gør en forskel

REGNBUE PILLEN – EN SIKKER FLUE TIL DE UNDSLUPNE BURHØNS
3 stk Regnbue piller bundet af Niklas Albrechtsen

Fluen der gjorde en forskel denne dag blev udtænkt af Rasmus Andersen, der havde brugt aftenen før på at Google foderpiller til opdrætsfisk og der kom kun ganske få billeder frem på den store søgemaskine.

Foderpiller svæver igennem vandet , når de smides ud til regnbueørrederne

Sådan en pille ligner i bund og grund bare en “træpille” til et pillefyr og Rasmus valgte derfor at binde en flue der skulle svæve i vandet og ikke bare en flue der ville synke hurtigt til bunds.

Hjortehår har den egenskab ,at det er hult og derfor er der en del opdrift i hjortehår , men med tiden når den har suget lidt vand, så svæver den nærmeste ned igennem vandet – nøjagtigt som en foderpille i opløsning gør.

Vi fandt på dagen flere fisk, men desværre uden for vores rækkevide , men da de endelig kom tæt under land, så kan jeg godt garantere jer ,at denne flue var total og  helt vild effektiv.

Et kast i den retning hvor vi havde set trækkende fisk og så lade fluen svæve igennem vandet med små jævne træk , så kunne man hurtigt mærke at regnbuerne nærmest sugede fluen ind i munden.  En hurtig lektie var dog at vente med at give tilslag til fisken træk i linen , så kunne man stramme linen op og straks fløj de store regnbuer ud af vandet til stor jubel.

DSC 2672

 

REGNBUE PILLEN – EN SIKKER FLUE TIL DE UNDSLUPNE BURHØNS

Alle kast med fluen der var lagt til fisk vi så gav udslag på fluen og det var på trods af at fluen på ingen måde syner af noget i forhold til almindelige kystfluer eller blink.En regnbueørred der er foderet igennem mange måneder med disse foderpiller skaber gensynsglæde og fiskende tøvede på ingen måde med at indhalere fluen.

Faktist så svømmede de store fede undslupne ørreder mange meter for at tage den til vores store fornøjelse.

 

Bindeopskrift på Regnbue Pillen

Krog: Ahrex ns 172 Curved Gammarus size 8-10

Tråd : UTC Bindetråd i samme farve som hjortehåret 

Krop: Hjortehår klippet i pilleform og farve efter ønske ( natur og Oliven virker )

 

Rigtig god fornøjelse med fiskeriet 

Hilsen Niklas Albrechtsen 

Seatrout Guide Fyn

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

STGF Newsletter banner

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.