Fil 23 10 2016 10.32.10

Sådan finder du din nye fluestang

fil-23-10-2016-10-32-10

 

 

Sådan finder du din nye fluestang

At finde den helt rigtige fiskestang er ikke en nem opgave og butikkerne og nettet svømmer i stænger og forskellige mærker. Det er fra de helt billige til de absolut dyreste fluestænger på markedet og det er naturligvis en ren jungle og for de fleste er den en totalt uoverskuelige opgave, at finde den bedste nye fluestang til de penge man nu har til rådighed.

Den dyreste stang er nødvendigvis ikke den bedste fiskestang til dig – det kommer an på hvilken “kastestil” du har og ikke mindst hvilken erfaring du har på det tidspunkt hvor du skal vælge din nye fluestang.

Det er altid godt at starte lidt billigt men heller ikke så billigt at grejet og specielt ikke så billigt, at line er til at smide ud med det samme. En god flueline starter fra 400-500 kr.,men det er muligt at finde udgående modeller til bare 200-300 kr.

Når det kan være en god ide at starte lidt billigt ,så er det for at få fornemmelsen for om fluefiskeriet overhovedet er noget for dig.. Et rigtigt godt nyt fluesæt hvor du får en god stang og en god line der kan bruges til noget ligger imellem 1500- 2500 kr og andet bør du ikke kikke på ….

Det vigtigste for dig er at finde den stang, der har den helt rigtige aktion der passer til din kastestil og så er mærket totalt ligegyldigt . Alle har forskellige præferencer og erfaringer med de enkelt mærker og den stang som din bedste ven kaster så godt med , er på ingen måde en garanti for at den er den rigtige stang til dig.

Derfor skal du prøve nogle stænger i samarbejde med en butik, der kan lytte og vejlede dig til den rette stang som naturligvis skal afprøvet inden køb. Man køber vel heller ikke en dyr bil unden at have taget en god prøvetur .)

Det at finde en nye fluestang der passer til ens behov kan ofte resultere i mange forkerte køb og gøre processen lang og meget dyrere, end hvis man havde fået den rigtige hjælp til at finde den rigtige nye fluestang..

Sådan finder du din nye fluestang

Det vigtiste er faktisk at du er 100 % ærlig over for den person som skal hjælpe dig , så sørg for at give ham så meget information som muligt og ikke bare sige dit rådighedsbeløb til det kommende køb. Så får du en langt bedre vejledning og i sidste ende en langt bedre oplevelse med dine nye fluestang.

At købe på nettet kan  være svært ( med mindre du ved hvad du skal have) , så udnyt nu de butikker som har et godt og bredt sortiment og ikke mindst en stor viden om det fiskeri du skal igang med. En kastebane med mulighed for at få en instruktør eller en dygtigt sælger med ud , så han kan rette og vejlede dig i dit valg af ny fluestang.

Her finder du sådan en butik og alle i butikken har den nødvendige erfaring til at hjælpe dig

Jeg fik for ikke så lang tid siden en lang e-mail fra Jon Honum, der i den grad var i tvivl om den kommende nye fluestang så han kontaktede mig og vi indgik en aftale om, at jeg skulle hjælpe ham lidt på vej til den nye fluestang.

Jon var som så mage andre startet med et godt begynder fluesæt ( i den dyre ende) men fejlen lå i ,at den desværre slet ikke passede til ham. Så Jon har kæmpet en kamp i et halvt år med ondt i armen og alt for mange kystture , der blev besværliggjort af en fluestang der ikke kunne “hjælpe ” så han kunne udvikle sig …

Jeg vil lade Jon tage over i dette indlæg , så du selv kan læse den oplevelse han fik , da han skulle vælge en nye fluestang ..

 

“Grej fitting med SeatroutGuideFyn”

 

” Jeg havde gennem noget tid gået og tænkt på, at jeg gerne ville finde ‘drømmestangen’ – altså få et setup (stang, hjul, line) der passede til mig og mit kast. Jeg gik med den stang og det hjul som jeg havde anskaffet, da jeg i starten af året begyndte mit fluefiske eventyr, og jeg følte at det kunne blive bedre. Det skal siges at det ikke var et ‘begynder sæt’ jeg havde men derimod enkeltdele af anerkendte mærker og en god kvalitet. Ikke desto mindre følte jeg, at jeg skulle kæmpe mere end det var nødvendigt, ligesom jeg blev øm i hånd og arm efter de lange dage på kysten. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville få brug for hjælp hvis jeg skulle ramme helt rigtigt, og ej heller at hvis det skulle lykkedes mig at finde drømmestangen, så krævede det test under rigtigt fiskeri, og ikke bare på en græsplæne et sted.

 

Jeg undersøgte derfor markedet, og fandt frem til at Niklas hos SeatroutGuideFyn kunne tilbyde præcis det jeg søgte – professionel vejledning, test stænger ud fra mine tanker og ønsker kombinereret med et udvalg som Niklas udpegede for at sikre, at vi havde et bredt udvalg af stang profiler at teste på. Hertil selvfølgelig også forskellige hjul i forskellige vægtklasser, et udvalg af skydehoveder osv. så der kunne foretages en egentlig ‘fitting’ af udstyr.

 

Med aftalen i hus kørte jeg til Fyn hvor jeg mødtes med Niklas hos Go-Fishing. Han var lige inde og få de sidste stænger med, og vi kørte derefter til en udvalgt plads som Niklas selvfølgelig stod for, hvor det var til at teste udstyr med fornuftige vindforhold.
Da vi ankom til pladsen fik vi lige talt igennem hvad målet for dagen var, og herefter blev jeg sendt i vandet med min gamle stang, for at Niklas lige kunne lure af hvor udfordringerne lå og danne sig et indtryk af mit kast og min timing, så han allerede fra start havde en idé om hvor vi skulle bevæge os hen ad. Snart havde han rigget et nyt setup til og ‘arbejdet’ kunne gå i gang.

 

dsc_6064
Jeg prøvede mange forskellige setups, og jeg mærkede i den grad hvor enorm betydning det har, at man får det rigtige udstyr i hænderne. Med Niklas’ ekspertise bag mig gennemlevede jeg mange ‘aha’ oplevelser og ‘WAUW’ oplevelser. Jeg mærkede hvor stor indflydelse det har hvilken profil en stang har, hvordan dens balance er og ikke mindst hvilken vægt hjulet man kombinerer den med har, og så selvfølgelig også at linerne gør deres til totaloplevelsen.

 

Jeg håbede at finde min drømmestang denne dag og Niklas leverede i den grad. Med hans professionelle tilgang kom jeg til at stå med det perfekte setup, hvor vægt, balance, føling og lethed i kastet gik op i en højere enhed. Derudover sikrede han ikke mindst en rigtig sjov og hyggelig dag med sit åbne og glade væsen.

 

Hvilke stænger, hjul og liner jeg testede er for så vidt ligegyldigt, for det vil være fuldstændig individuelt hvordan man oplever dem afhængig af hvem man er, hvordan man kaster og hvor god følelse man har for timingen – men én ting er sikkert, jeg behøver ikke slås med fluestangen mere, nu har jeg fundet stangen der er en naturlig forlængelse af min arm når jeg kaster, så det hele pludselig føles som en leg i stedet for som en krævende teknisk disciplin.

 

Tak til Niklas for en sand åbenbaring inden for fluegrejets verden og for hans hjælp med at gøre mit fluefiskeri til en endnu større fornøjelse nu hvor grejet arbejder med mig i stedet for imod mig!

 

– Jon Honum “
dsc_6061

En Kommentar

  1. Jon Honum

    Endnu engang tak for et super udbytterigt og professionelt arrangement Niklas. Det får min varmeste anbefaling til alle som stadig leder efter det perfekte setup…smid nogle penge efter professionel vejledning, de er hurtigt tjent ind når du sparer dig selv for de næste mange fejlkøb 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.