Særfredning i Odense Fjord fra 1 Oktober

 

1 marts 2014 kom den nye bekendtgørelse der for har stor betydning for bla. Odense Fjord og de havørreder der findes her.

Odense  Fjord er et mekka for lystfiskere og ikke mindst et vigtigt og  særdels frugtbart område for den fynske havørred.Det har bevirket at der med et stor frivilligt stykke forarbejde og politisk vilje er skabt en særfredning , der skal være med til at beskytte og sikre den fremtidige bestand af havørreder i Odense Fjord.

Særfredning i Odense Fjord fra 1 Oktober

I Odense Fjord er lystfiskeri i Inderfjorden ikke tilladt fra og med 1. oktober til og med den første fredag i marts. Odense Havn er undtaget for denne fredning – så her kan altså fiskes året rundt.

Du kan læse den fulde bekendtgørelsen om Fyn her 

Du kan læse mere om det store arbejde der ligger bag særfredningen i Odense Fjord lige her 

 

Særfredning i Odense Fjord fra 1 Oktober

Husk ! at der er flere helårfredninger i Odense Fjord og at der er et mindstemål på 45 cm på havørreder.

Du kan se mere til fredninger og fiskepladserne i Odense Fjord  her hos Havørred Fyn 

Odense Fjord er udlagt som en særfredning for havørreder: Mindstemålet er 45 cm. Men særfredningen er også opdelt i to:

Inderfjorden og Yderfjorden. Det er kun Inderfjorden som er underlagt fiskeforbud i vinterhalvåret – i Yderfjorden må du gerne fiske havørreder om vinteren. Hvis du ser på kortet på www.seatrout.dk kan du let få en beskrivelse af reglerne, hvis du klikker på fredningen (det lyserøde område).

Havørred fra Odense Fjord
Claus Eriksen med en Odense Fjord Havørred

6 kommentarer

 1. ib jørgensen

  Totalt i orden at beskytte vandrefiskene, men hvorfor må der så fiskes i odense å indtil den 15 november – om noget er det vel vandrefisk der står i åen på det tidspunkt ? !. Det samme gælder Stavis å, Gels å osv.

 2. ib jørgensen

  hej
  når nu denne fredning af inderfjorden er lavet for beskytte vandrefiskene(havørred) hvorfor må der så fiskes havørred i odense å indtil den 15 november – er det ikke en halv løsning og kan go-fishing ikke bare lave en fredning af åerne også

  • James M. Hansen

   go fishing er altså bare en butik der sælger fiskegrej, som desuden også arangerer fiske konkurencer og ikke noget kommunalt eller statsligt, men du kan ringe og spørge det helt rigtige sted ved at finde telefonnumeret via. google.

 3. ib jørgensen

  Der er iøvrigt 4 sæler i inderfjorden der guffer havørreder – ca- 30-40 kg pr. dag, desværre har de ikke lært om særfredningen, men er så afgjort hårde ved opgangsfiskene

  • Jakob

   Hej. Blot til info så er et mere realistisk mængde fisk for 4 sæler 12 til 16 kg fisk per dag. 30 til 40 kg er helt helt skudt forbi.

 4. Niklas Albrechtsen

  Hej Ib
  Nu det jo ikke mig eller Go-Fishing der bestemmer reglerne for fiskeriet i åen eller fjorden for den sags skyld.
  Fredningen i inderfjorden blev lavet for at forhindre garnfiskerne i at spærre hele trækruten til åen for de fynske havørreder.Sælerne er bestemt et problem der er voksen, men det kunne være hyggeligt og sjovt hvis der også var plads og fisk til sælerne i fremtiden, selvom dette er et kommende stort problem

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.