silkekrog.rig

Silkekrog til hornfisk og havørreder

Silkesnor er brugt til hornfisk med stor succes og især når man gerne vil have sine børn med på fisketur. 

Du skal ikke være bange for at de får krogen i fingeren -sidder i bunden eller sætter krogen dybt i dit ansigt under et kast. 

Men ulempen ved silkesnoren er at man piller sin krog af og derfor er der mange der mister fine havørreder under fiskeri efter hornfisken. 

Ja det har jeg selv oplevet flere gange og det er så ærgerligt, når en fin havørred blot springer fri af vandet og blinket lander på vandet og man står tilbage med åben mund.

 

silkesnor.hornfisk
Normal montering af silkesnor til hornfisk, hvor krogen er pillet af blinket

Denne normale montering af silkesnor er særdelse effektiv til hornfisk, men når havørreden hugger, så kan den desværre ikke blive hængende på silkesnoren. 

Det er så ærgerligt når det sker og tro mig det sker flere gange i løbet af en god fisketur efter hornfisk. Du ser måske ikke at det er en havørrede der hugger da den hurtigt slipper silkesnoren og du tro blot det er en hornfisk du mærkede.

Betyder det så noget ? 

Ja – mon ikke , tænk hvis du kunne komme hjem med en håndfuld hornfisk krydderet med en flot havørred til familiens kommende middage. 

Jeg fandt en dag på en løsning, der helt sikkert vil give lige så mange hornfisk,men du vil som bonus få flere havørreder med hjem ( med mindre du dyrker C & R )  

hornfisk.silkesnor
Ny montering der både giver hornfisk og havørreder på krogen
silkekrog.rig
Montering af silkesnor på genenmløber med 3-krog til havørreder

Silkekrog til hornfisk og havørreder

Hvis du vil fange havørreder imellem hornfiskene og stadig have chancen for at få en håndfuld fine hornfisk med hjem ? 

Så er dette måden at montere dine blink op !

Du kan binde silkesnoren i hægten eller som her slå en løkke rundt om line på din gennemløber og lade silkesnoren hænge langs siden. 

Hornfisken kan være svær at kroge rigtig – selvom du bruger små 3-kroge. 

Når du laver denne montering, så kan hornfisken der bider midt på blinket blive fanget af silkekrogen uden at du behøver at fiske uden krog. 

Det vigtigste er at silkekrogen ikke kan nå helt ned til din krog, da det ellers vil give kludder når det vikles sammen.

 

silkekrog.hornfisk
Her ses montering i aktion- Krogen hænger fri men silkekrogen har gjort sit job

Denne montering giver dig chancen for at fange de hornfisk du gider at fange til gryderne, men vigtigst af alt så er krogen klar når en havørred hugger på blinket. 

silkesnor

Denne morgen var der ikke nogen havørreder der huggede på blinket, men den dag havørreden hugger blinket foran hornfiskene så er 3-krogen klar !

Men indtil da – så kan man nyde fangsten af nogle store fine hornfisk der skal nyde ved middagsbordet. 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.