P7180034

Slet dine spor – ellers bliver de brugt….!

Du kender det sikkert at du sidder med din telefon og ser en flot fangst på f.eks Facebook gruppen Havørredfisker Fyn og tænker hvor er den fisk mon fanget….?

Det er for øvrigt også den side hvor du finder de hurtigste opdateringer fra de fynske kyster og kommende fiskearrangementer og kurser på Fyn.

Tilbage til billedet som du nu sidder og glor på imens du fortvivlet tænker hvor den fisk er fanget …

Fisken er måske stor eller fangeren beskriver måske, at fiskeriet var rigtigt godt og at han fangede flere havørreder end du måske selv har gjort de sidste par måneder eller måske er det flere end du fik hele sidste år tilsammen. Ja så får man jo alle tanken om at man bare må derhen, for når fangster udebliver så bliver man til tider helt desperate i sin søgen på succes.

Om man vil erkende denne følelse eller benægte den skal være op til dig selv , men jeg vælger dog selv at udnytte de informationer som er til rådighed på nettet..

Billedet som er taget imens fangeren stolt fremviser sin fangst er guld værd for dig som læser diverse blogindlæg og fangstrapporter . Du kan nemlig ved at fjerne blikket fra fisken og fangeren få nyttige informationer om fiskepladsen, som du så kan udnytte på flere punkter.

Et eksempel kunne være dette billede.. 

Havørredfiskeri
Fjern fokus på fisken og se på omgivelserne

 

Når du ser på dette billede så får du vigtige informationer som f.eks skoven – den store sten- spidsen hvor der står en og fisker og alt blæretangen som går godt ud i vandet….

Hvis du er en flittig kystfisker der har besøgt mange pladser , så vil du hurtigt kunne sige at dennne plads er ved Bøgebjerg

” Pladsen hvor du parkere ved gården”

Altså nu ved du at en given person fisker i dette område på denne tid af året og at der kan være fisk at fange. Du kan altså hurtigt hoppe i bilen og tage fiskeriet på netop denne plads dagen efter at billedet er lagt på nettet.

Det er ikke denne fremgang til valg af fiskepladser jeg selv bruger, men det giver mig et godt billede af hvilken type af fiskeplads der fisker godt lige nu. Har du en ligende type af plads nær dig selv ,så var det jo nærliggende at afprøve din egen lokale plads med samme type af kyststrækning og du vil ofte også selv finde fiskene her.

En anden vigtig strategi og information du kan benytte er at følge 3-5 ihærdige lystfiskere der livligt ligger en masse billeder af deres fangster op på nettet og før eller siden vil de “røbe sig selv ” og ikke mindst hvor de fisker..

Nu kunne du jo igen straks hoppe ud i bilen og køre afsted til denne plads, men du kunne jo også notere dig selv denne information og så huske pladsen -årstiden-temperaturen og så besøge pladsen næste år med de samme vejrforhold. På den måde vil du måske være den første, som oplever det gode fiskeri på pladsen og derved have området for dig selv lang tid før alle de andre…

Netop denne metode bruger jeg selv til at få optimeret mine fisketimer maksimalt til de forskellige årstider og de mange forskellige pladser.

Det er guld værd at huske disse pladser og ikke mindst når de rammer samme og ligende vejrforhold.

 • Endnu et billede eksempel

 

Fynsk topplads
Fynsk topplads der i den grad kan kaste store fisk af sig. 

 

Da en bruger på Facebook lagde dette billede op med en god fangstrapport med flere kontakter og fisk, da viste jeg præcist hvor vedkomende havde været henne og fiske den dag…!

Her er det skrænten og de store sten på land der strækker sig godt ud i vandet der afsløre pladsen, som jeg selv har fanget mange fisk på igennem tiderne…

Jeg sendte ham derfor en sms hvor jeg skrev tillykke med fiskene og at det var en god plads ved navn …… han havde været på…

Han måtte give mig ret men at han var meget imponeret over at jeg kunne kende pladsen med dette billede …!

I får her en lille hemmelighed af mig..

Hver eneste gang i slår et billede op på nettet og jer ser det , så forsøger jeg at aflæse området for at finde netop jeres fiskeplads denne dag. Er man i tvivl så kan man jo begynde at se på vindforhold og ligende og så bliver det til tider noget nemmere hvis det f.eks blæser meget.

At kunne huske de forskellige pladser herunder bundforhold – skrænter – buske – træer – huse og sten på stranden tager tid , men det er givet godt ud at få nogle kendetegn koblet på de pladser i besøger i fremtiden.

Lige pludselig så har i “afsløret ” en god fiskeplads pga af et billede som var lagt på nettet med en fangstrapport.Det giver dig altså en masse gode mulighder for at få hurtigt succes hvis du ikke selv har været ude og mangler lidt “finger på pulsen”….

 • Endnu et billede….

 

kystfluekursus
Denne sten har jeg set på i hundredevis af gange og jeg kan kende den hver eneste gang jeg ser et billede af den med en fisk på.. Dette billede er fra 2007 …….

 

 

Da jeg så dette billede på nettet en dag

Det var den 7 september 2014  – altså 7 år senere end det øverste ….!

Da  jeg så dette billede så vidste jeg præcist hvor Jan Strandmark havde været og fiske den dag og sådanne informationer er sindsyge gode og du behøver slet ikke at ligge på knæ for at tigge om en god fiskeplads… Nej du bruger bare de informationer som du modtager og som du grundigt analysere…

Havørred
Jan´s fisk fanget  7 år senere men lagt på en sten som  jeg genkender..

 

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 20.28.12 copy

Facebook

Det kan være svært ikke at røbe sig selv , når man har lyst til at drille lidt og det gav da også en sjov debat på Facebook som du kan se et kort udklip af her.

 

Jeg kan finde et hav af eksempler på fangstrapporter der afsløres ved hjælp af baggrunden på billedet og personligt er der gået totalt sport i den…

Jeg kan simpelt hen ikke lade være med at finde frem til de oplysninger der afsløre en fiskeplads og det giver til tider lidt ekstra detektivarbejde.Det giver mig dog en en masse viden om vindforhold og gode fiskeperioder rundt omkring på Fyn.

Når jeg så møder en kunde i butikken så kan jeg godt finde på at lige sige til lykke med din fangst på Risinge hoved f.eks og så er det altså dagens højdepunkt , når du kan se at vedkommende er totalt overrasket ….

Jammmm hvor ved du det fra fra..? jeg var da alene på pladsen ….!

Se sådanne ting gør bare lige min dag 200 % bedre , så hvis jeg en dag kommer med sådan en melding til dig , så bare roligt vi holder pladsen for os selv…

 

 

Fangst af 2 store flotte fisk

Da Chris Halling fangende 2 store flotte havørreder på samme dag tidligt på året i 2016 , hvor alle andre havde svært ved at fange fiskene blev der i den grad spekuleret om hvor de var fanget….Chris måtte jo være på en meget hemmelige plads og tilmed en rigtig storfangerplads som vi alle drømmer om at have til rådighed.. Udfra vinden og mit kendskab til pladserne kunne jeg ret hurtigt finde frem til det sted som Chris havde fisket på.

Det var specielt stranden med siv der gav mig en god henvisning til at han måtte være i noget fjordområde med mere fersk vand ( ellers finder man ikke siv så lang nede ) Da jeg så så på mulighederne i den friske vind , så kunne jeg spore mig ind på kun 3 områder der kunne være mulige fiskepladser. Det som gav det endelige udslag var den store bygning som ligger næsten skjult bag den store fisk ved Chris højre arm og da var jeg 100 % sikker på hvor han havde været denne dag …..

chris

Se det var en stor glæde for mig, at jeg kunne finde frem til hvor han havde været denne dag ,når jeg nu ikke selv  kunne fange de flotte fisk selv .

Jeg har endnu ikke besøg pladsen i år og mange har efterfølgende fisket strækket igennem mange gange uden eller med begrænset succes . Men den viden jeg fik om årstiden- temperaturen- vinden og præcist hvor de var taget er lagt ind i baghovedet til at benytte næste år når samme forhold igen er gældende på pladsen. Nu skal man jo ikke regne med at fange så flotte fisk igen på pladsen , men det viser at store blanke fisk kan trække ind i dette område når vinteren m.m rammer nogle bestemte faktorer og der vil helt sikkert være mindre fisk at komme efter også…

Det er rigtig god viden at benytte i sit eget fiskeri

 

 

Prøv det selv

Det bliver en sport og det er tilmed rigtigt lærerigt og ikke mindst sjovt at finde frem til pladserne og derved tvinger du også dig selv til at prøve nye områder af .. !

Gode ting som kan bruges til at kendekende pladser kan være følgende som ofte er med på billedet .

 • Træer
 • Skrænter
 • Store sten – Specielle sten
 • Rækværk- høfter-pæle
 • Huse i baggrunden
 • Veje – stier
 • Eventuelle både – bøjer mm

Ja dette er bare et mindre udsnit af de ting som jeg selv benytter til at følge jer alle sammen derude ved fiskevandet ..

Nu håber jeg ikke at vi kun får kedelige billeder at se i fremtiden , men hvis i vil skjule jeres fangster så sørg for at dække eventuelle kendetegn rigtigt godt af .

Bonus Materiale

Spor dine venners billeder på din egen telefon

Se det er noget som mange faktisk ikke er helt klar over er muligt , men nu får du denne oplysning fordi, at du er fast læser her på SeatroutGuideFyn.

Nå du tager billeder med din mobiltelefon så kan den gemme og lagere oplysinger om hvor dette billede er taget ( det kan slås fra ) men hvis du ikke slår det fra manuelt , så deler du ofte sådanne oplysninger med modtageren når du sender en MMS til en af dine fiskevenner med et billede af din nyeste fangst direkte fra fiskevandet..

Spor dine venners billeder på din egen telefon…..!

Se det er noget som mange faktisk ikke er helt klar over er muligt , men nu får du denne oplysning fordi, at du er fast læser her på SeatroutGuideFyn.
Nå du tager billeder med din mobiltelefon så kan den gemme og lagere oplysinger om hvor dette billede er taget ( det kan slås fra ) men hvis du ikke slår det fra manuelt , så deler du ofte sådanne oplysninger med modtageren når du sender en MMS til en af dine fiskevenner…

Denne information har jeg selv brugt i over et år nu og for SATAN – det giver oplysninger 😉 

Det er meget få i min omgangskreds jeg har delt denne viden med og de har alle slå denne ” delings tjenste” fra nu desværre….

Jeg modtog for 3 uger siden dette billedet som en MMS med teksten …

“SÅ tog jeg lige 3 fisk på en halv time med dennne på godt 50 cm som den største ….!”

27dcc323 11b0 49a9 bc97 f19394f56273

Sådanne MMSér kender du også alt til at modtage Niklas

Det kan være noget så træls ,at modtage et billede når man selv er på arbejde , men det er endnu mere frustrerende hvis din ven ikke vil fortælle hvor han har fanget sine fisk ….!

Men de dage kan være over nu 
Du har nemlig en helt unik mulighed for måske at se præcist hvor fisken er fanget, uden at du behøver at tigge og be om denne oplysning, som du sikkert ikke får under nogen omstændigheder…

Prøv at gemme billedet ned på din egen telefon og derefter gå ind i oversigten af alle dine billeder… !

Her kan der f.els stå at dine billeder  står med teksten Odense -Syd Danmark eller ligende og trykker du så på denne kolonne, så vil de komme frem på et oversigts kort med præcise oplysninger om hvor netop dette billede er taget..

Bum –  så enkelt kan det være at finde en fiskeplads som din ven fisker på 😉

24bcb6c5 8057 4fd5 b163 8141d813dea2

Hej min ven skrev jeg
Tillykke med den fine fisk …!
Udfra græsset at dømme så ligner det typisk det græs der ligger inde i Hornekrogen er det der du har fanget den…? 

“A HVA – Hvor fanden kan du kende det fra ….?” lød beskeden tilbage…! 

Man kender vel sine pladser rundt omkring skrev jeg 🙂

“Det var satans ….. Respekt  må jeg sige “

Se sådan kan man også lukke en samtale og nu ved jeg præcist hvor min ven fisker, imens jeg er på arbejde…..

Prøv det selv af og se om dine venner deler for mange oplysninger med dig…

Uden at de ved det naturligvis

Hilsen
Niklas Albrechtsen

SeatroutGuideFyn

 

Tilmeld dig her og få artiklen tilsendt,men husk at godkende den første e-mail du modtager .Den skal du bekræfte hvis du vil have mit nyhedsbrev tilsendt.

2 kommentarer

 1. Søren slot

  Hej Niklas
  Dejlig informativ hjemmeside, gav det noget til premieren?

  Hilsen slot

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Søren
   Tak fordi at du besøger min side og at du kan lide den information der deles herfra.
   Vedrørende premieren så gav den i den grad noget….!
   Jeg hyggede mig med gode venner og kolde fingere i vand til livet ved Dræby strækket …Vi var samlet set 10 mand i vandet fra kl. 6.00 til 12.00 uden at der blev spottet en fisk ..
   Det er sådanne dage hvor man bare hygger sig 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.