Tobisfluen - Janus´Flatwing

Tobisfluen – Janus´Flatwing

 

Tobisfluen – Janus´Flatwing er et mønster som Daniel Holm har skrevet om i sportfiskeren ( udgave 2 -2018)

Da jeg så dette mønster blev jeg på flere måder grebet af lysten til at afprøve denne Flatwing  kystflue til den kommende fisketur til Langeland.

Store havørreder elsker tobiser og de lader sjældent sådan en lækkerbisken svømme videre ,når de først har spottet den og udfaldet kommer ofte med et voldsomt angreb på fluen.

Det første der faldt mig ind da jeg så fluen, var at den så ufattelig livlig og meget naturtro ud og at den kunne være meget nemt at binde. Fluer der er nemme at binde og som tilmed kan indeholde de rigtige elementer a la naturtro-flot-livlig og holdbar ,så vækker det min interesse for at binde dem.

Tobisfluen – Janus´Flatwing

IMG 6108

Er præcist som beskrevet nem at binde og meget naturtro og livlig i vandet og så kan den med sikkerhed holde til en del fisk.

Min tur til Langeland blev med den nye Tobisfluen – Janus´Flatwing for enden af forfanget og den var utrolig nemt at kaste med selv under den trælse vind der denne dag var på kysten.Turen bød på kastevinde og vind skævt ind fra den forkerte siden , men ganske problemfrit så gik det kun galt en enkelt gang hvor fluen slog rundt og gav kludder.

Det sker ellers ret ofte med Flatwings fluer og derfor er de heller ikke længere mit førstevalg når jeg skal vælge tobisflue til dagens opgaver. Men med denne nye Tobisflue- Janus´Flatwing , så er mine problemer løst og den ser så giftig ud i vandet, at det kan være svært ikke at blive lidt tændt på det kommende fiskeri.

Tobisfluen - Janus´Flatwing

Dagens fiskeri var planlagt til at jage den største og mest ultimative havørred på Langeland og pladserne var nøje planlagt , så man kunne risikere at finde en stor havørred og jeg ville helst undgå de små modeller.

Dette lykkedes til fulde da jeg ikke fangede nogen fisk denne dag , men jeg fik oplevelsen af en stor og tung havørred der hammerede hårdt på den nye tobisflue og vægten forplantede sig helt ned i bunden af min nye Hardy Demon SWS klasse 6 . Desværre så holdt taget i fisken ikke længere end 5 – 8 sekunder , men fluen havde bevist sin effektivitet og den fik en stor havørred til at hamre hårdt på fluen .

Nu kan jeg slet ikke vente til den næste fisketur hvor fluen igen kommer på forfanget , da den simpelthen skriger efter havørreder der elsker tobis og helst en Janus´Flatwing kysteflue 😉

Har du mod på at binde den ultimative Flatwing Kystflue , så kan jeg stærkt anbefale denne lækre model.Den kaster godt og er nemt at binde men mest af alt så ligner den en rigtigt tobis i vandet og den lugter af havørred – havørred – havørred …

Tobisfluen – Janus´Flatwing bindeopskrift

Krog: Ahrex light stinger # 6-4

Tråd: Veevus Hvid

Belastning : Blyfri wire

Hale : 2 hvide + 1 oliven Flatwing fjer + et lille bundt hvid bucktail

Krop: dubbing flash pearl

Vinge : Hvid og Chartreuse  bucktail

Hoved : Fish Mask size 4

Øjne : 4 mm 3D øjne

Afslutning: Give øjne og hoved en tyndt lag Solarez UV lim ( tynd)

Du kan købe materialerne lige her 

Tobisfluen - Janus´Flatwing

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.