image 2

Dennis Flynder er en vanvittig fluefisker der fisker med ultralet grej efter de store havørreder og ser man på de fisk han fanger, så er det ikke bare effektivt , men også ekstra sjovt når en stor fisk tager fluen.

Mr “sjøørret ” som han kaldes på nettet

image-4

Dennis er på mange måder en mand der skiller sig ud fra de fleste og det er i mine øjne positivt ment. Dennis er 100 % oppe på dupperne når han fisker og det giver ret ofte nogle ret sjov klip på de film som han ligger ud på nettet. Jeg har fisket sammen med Dennis flere gange og hver gang så er han sikkerhedden selv , når der skal findes en fisk.

Der er mange delte meninger om dette meget lette fiskeri  og jeg er da også en af dem der mener det er lidt fjollet, men sådan er vi jo så forskellige og det har jeg meget stor respekt for. Dennis har bevist over for mig mange gange at han nemt kan få en fisk ind hurtigt selvom det er en større en af slagsen.

YouTube-icon

Nok om det …-følg Mr “sjøørret ” på Facebook samt Youtube 

 

images

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor dyrke kystfluefiskeriet så ultralet som det næsten er muligt? Det er fordi at det er effektivt og stærk vanedannende. Det lette fiskeri efter havørred er med klasser fra #2 til #000. Selvfølgelig er der grunde til at fiske med # 6 -8 stænger, men hvorfor ikke have den samme oplevelse med fisk i 40-50cm klassensom med en fisk i 5kg klassen?

Selvfølgelig er der begrænsninger i forhold til grejsammensætning og vejrforhold.

I løbet af en sæson fanger man jo mange undermålere og de er meget sjove at fange på de lette stænger. Og det er ikke vigtigt at kunne kaste 25m hver gang, men nogen gange, hvis man ser en fisk fri af vandet, er det vigtigt at ens grej er rigtigt sammensat for at nå distancen. Skydehoved på 6,5m og 6g spiller optimalt på min Sage TXL-F #000 sammen med et taperet fluocarbon forfang + 1,2 m spids. Skydelinen er også vigtig, og den jeg bruger er

Varivas 24lbs.  Sammenkoblingen mellem hoved og skydeline er en almindelig blinkknude, så det er hurtigt at skifte til et andet hoved.

image-5

Vinden har selvfølgelig stor betydning for fiskeriet ligesom i andre tilfælde, ogmodvind er aldrig sjovt at fiske i, men kan være langt mere effektivt.

Fluerne og deres størrelse er underordnede, så længe man trimmer sit forfang efter det. De fluer som har givet mig de bedste oplevelser ved kysten er Final Shrimp,

UV-Kutling,Tobis Fluen og Pink Lady i str fra 10 til 4. Se bindefilmen her 

 

 

 

 

 

 

 

image-1

Flyderingsfiskeri

Flyderingen er for mig et vigtigt våben til at fange havørred, når vi snakker steder som Haderslev Fjord, Kalvø og Odense Kanal og de mange små fjorde og bugter som findes over alt i landet. .

Køb din flydering her – hvis du ikke har en endnu … 

Affiskning af kysten er ikke så forskellig fra det lidt grovere fiskeri med # 6-8 stænger.

En lille vigtigt detalje er at huske at de lette stænger ikke har så meget rygrad ,som de kraftigere stænger, så for at øge krogningsprocenten er det vigtigt at binde sine fluer på en krog som er tynd i godset, med et stort kroggab som er spids.

En hurtigt fisket flue gir tit de bedste krogningsprocent da fisken ofte kroger sig selv. For nogen vil fiskeri med ultralet grej  sikkert være synonymt med dyrplageri, men det er det ikke, da jeg flere gange har bevist det modsatte. Hvor meget kan sådan en let stang holde til? Det er tit et af de spørgsmål jeg må besvare, og stangen kan da klare det meste, men den kan også knække ved små ørreder ,så alt med måde.

Følelsen ved at fiske med dette grej gir mig det kick som det gir ved de store fisk, selv med målsfisk og det er det det hele handler om, nemlig at nyde sit fiskeri og når man i løbet af året fanger mange målsfisk hvorfor så ikke nyde dem også.

image-2

Er man til WF liner er Vision Vipe 65 2/3 et godt valg eller SBT fra Scientific Anglers #2/3. Mine skydehoveder er fra de to liner. Det er ikke noget problem at kaste 15-18-20m med en WF line, men det er i de fleste tilfælde rarest at fiske med skydehoved setup.

Lige pt er min rekord fisk på kysten med det lette udstyr 73cm-4,18kg

En anden ting er også, at man kan fiske mange flere timer i træk med det lette grej og ens kaste stil skal have en mere rolig gang, da det ikke er tipflex stænger, men slowaction stænger man kaster med ,når man er helt nede i de lette klasser af fluestænger..

image-3

Med et 6 grams skydehoved  kan det være irriterende at fiske i tåge eller regnvejr, da der ikke er vægt nok til at holde skydeline fri fra klingen, så hovedet lander brat efter at det er kommet ud fra topøjet, men i denne situation er det en god ide at smøre skydelinen med en silicone dressing eller en spray fra Orvis der virker helt perfekt.Tjek den effektive spray ud her 

 

Hilsen MR Sjøørret
Dennis Flynder Rasmussen 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.