image1 2

Af Frederik Lorentzen

image1-2

Mit navn er Frederik Lorentzen, jeg skriver fast for Sportsfiskeren og har også skrevet for andre bl.a. Flugfiske Feber, jeg laver korte film om fluefiskeri og tager billeder også. Her på bloggen bliver det nok mest mine telefonbilleder der kommer op, men de fortæller ofte historien bedre da den altid er ved hånden og fordi det er som om at fiskene ved når man står klar med et spejlrefleks og derfor holder sig væk.

Du kan følge mig her på Vimeo og Facebook hvor jeg deler alle mine film

vimeo_logo

images

 

 

 

 

 

 

 

Jeg havde aldrig oplevet det gode fynske fiskeri før, rygterne var nået Sjælland og øerne, men set det med egne øjne, nej! Det på trods af mange ture med erfarne folk fra Fyn og folk der jævnligt gæster øen.

 

image1-2

 

Jeg var så heldig at skulle filme og tage billeder af andre der fiskede, en uge på Fyn i foråret og de fangede da fisk, men der skulle arbejdes for det. Vi havde mødt en tysker med en meget flot 4+ fisk og vidste også hvor den var taget. Så da arbejdsugen, kun med kamera på kysten var ovre, havde jeg fingeren på pulsen. Jeg vidste præcist hvilke pladser der havde fisket udemærket i dagene op til, så i selskab med Omar fra Denmark Fishing lodge på Helnæs og en stor portion selvtillid drog vi mod kysten. En hel del timer senere tog vi noget skuffede hjem igen, ja ja, der findes ikke dårlige fisketure, men der findes altså nogen der skuffer! Jeg valgte at blive på lodgen en sidste nat inden jeg ville stikke snuden mod København igen og havde et par af dagens pladser i tankerne igen. Først fisker jeg det, der havde virket som det hotte spot, af uden noget action og havde egentlig opgivet. Men på vej tilbage mod bilen for at skifte plads klasker jeg fluen lidt useriøst ud og inden længe er der fast fisk, derfra gik der 6 timer med konstant gang i den.

image1image2

 

 

Og med konstant, der mener jeg i hvert kast! Jævnligt måtte jeg ind på en hemmelig facebook gruppe, jeg har med 8 fiskekammerater og opdatere mine fangster. De var så mange at jeg ikke kunne holde tal på det længere og jeg valgte at slutte dagen, inden fiskeriet døde ud og inden det blev mørkt. Da jeg kunne sætte mig i bilen og tælle sammen sluttede det på 28 fisk under målet og 32 over, dagens største en nedgænger på 70+ men også nogle fine blankfisk på 50-55+. Jeg ved ikke hvor mange der har prøvet lignende, men jeg har aldrig været i nærheden af det før, ikke engang i udlandet.

 

Jeg har vedhæftet lidt af vores facebook dialog imens fiskeriet kørte, det fortæller lidt om hvor vildt det var. Jeg ved godt at jeg måske burde være stoppet tidligere, men på den anden side kunne jeg snildt have fortsat eller fisket det langt hårdere, det virkede ikke som om at der var en naturlig stopklods. De to fisk jeg havde med hjem var smækfyldte med rejer, men huggede på en lille kutlinge imitation.

Skærmbillede 2015-06-24 kl. 17.55.45image2-2

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.