Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Fiske rapport Cape Cod juni 2017

Efter mange måneders venten blev det endelig tid for holdet på 6 friske gutter at drage afsted på fiskeeventyr efter Striped Bass på Cape Cod, som ligger på den Amerikanske Østkyst. Efter en lille togtur til København var der bare en lille flyvetur over Atlanten inden vi ramte Boston hvor vi skulle hente vores 2 udlejningsbiler, og så eller bare afsted til fiskedestinationen Cape Cod.

Cape Cod er halvø på størrelse med Langeland der ligger ca. 120 km syd for Boston, lige der hvor det nordlige Atlanterhav møder syd Atlanten. Netop de kolde og varme Atlanterhavs strømme giver fantastiske opvækst muligheder for en masse fiskearter, ikke mindst en masse Baitfish som tobis, sild, og makrel som er lige noget for striped bass og Bluefish, der er på ædegilde hele sommeren inden de drager sydpå igen til varmere himmelstrøg i efteråret.

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Som kystfisker har man 2 rigtige gode måneder på Cape Cod, juni og september da vandtemperaturen har en passende temperatur til at de kommer kystnært og jager, i juli og August forgår fiskeriet hovedsageligt fra både på dybere vand.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vildt Stripers Fiskeri på Cape Cod – Tropisk kystfiskeri

Velankommet til vores sommerhus i byen Dennis, som ligger midt på Capen, var det bare om at få pakket ud og finde fiskegrejet frem og så afsted til de længe ventet fiskespots. På Cape Cod. er der en tidevandsforskel på op til 3 meter, så der skal passes gevaldigt på nogle pladser og de skal tilrettelægges rigtig for at de fisker optimalt, efterhånden er jeg kommet på Cape cod i over 10 år og har mange tures erfaring på pladsern, så jeg ved hvornår, og hvor pladserne fiskere bedst i given vandstand.

Vi delte os ud på 2 pladser og efter en halv times fiskeri havde alle mand fået fisk og da vi sluttet fiskeriet havde vi fanget over 100 Stripers en hel del af dem var Schoolie stripers på 40-50 cm, men Lars Henriksen havde nappet en flot ”Keeper” (en keeper er en striper over mindstemålet på 72 cm) Så alle mand var totalt euforiske, men også meget trætte efter en lang rejsedag, og da turguiden havde sat vækkeuret til klokken 3.00 næste morgen var det bare om at komme til køjs.

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

 

At stå op kl. 3.00 om morgenen efter 3-4 timers søvn er hårdt, men at vække 5 trætte makkere der ligger i deres allerdybeste søvn og snorker om kap i det store herre kor, det er rigtigt hård!!, men heldigvis var det fisketur og ikke arbejde der kaldte så da ordet Stripers blev nævnt rykkede det alligevel i folket og op kom de. Efter en tur forbi den lokale døgntank for at tanke kaffe, Redbull, og andre mindre nødvendigheder var vi klar til at indtage kysten.

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Morgenens fiskeri var igen givtigt, og igen var der fisk til folket, men igen manglede der lige lidt størrelse på striperne for at det blev rigtigt sjov, men fiskene var der og det jo altid godt at komme tidligt op og fiske. Når man nu skal fiske hele dagen skal der også noget brændstof i tanken, så derfor skal der lige et godt Amerikansk morgenmåltid indenbords så man er klar til at modstå resten af dagens fiskestrabadser, og sammentidigt er det også lige tiden hvor man kan planlægge dagen fiskeri. At besøge en Amerikansk Breakfast restaurant er god Amerikansk kultur og det er ikke i få tilfælde at de lokale spørger hvor vi kommer fra, og har nogle tips omkring hvor det fisker godt, og scramplede egg og bøffer til morgenmad, det er nu heller ikke så tosset.

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Jeg var selv hooked op i bil med Lars Henriken og Dennis Flynder, 2 dygtige gutter der virkelig gav den gas på pladserne, hvilket også betød at de fangede og mistet nogle rigtig store Stripers og Bluefish. I den anden bil var Frank Hansen, chauffør for brøderne Claus og Bo Frederiksen og selvom de lagde forsigtigt ud så fik piben hurtigt en anden lyd da de lige fandt rytmen, og så fangede de så mange fisk i løbet af ugen en væsentlig del at de stripers der svømmer rund omkring Cape Cod i øjeblikket har ømme kæber. Alle man fik vist fangede rimeligt med fisk og alle på nær 1 fangede Keeper fisk, gruppen fangede 13 keeper i løbet af ugen og det er rigtigt flot

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Vejret og vinden var temmelig skiftende så når vi fandt et godt spot med store fisk var det ikke sikkert at vejret var til at fiske på den plads dagen efter. Men alle mand kæmpede godt og blev belønnet med fine fisk for deres indsats. Vi havde et par pladser som vi fiskede specielt meget da vi fik store fisk plus at vi spottet kæmpe fisk som vi var i tvivl om at vi nogensinde kunne lande på vores grej… Desuden havde vi nogle fede oplevelser med store Bluefish som vi desværre ikke nået at lande, Bluefish har tænder som en sav, og de blander sig imellem Striperne så man når som regel ikke at få skiftet til stålforfang før bluefish’en får kappet forfangslinen, men vi havde nogle drabelige fights og vi fede oplevelser hvor vi så store Bluefish gå til angreb på store Striperne når vi fightede dem.

Vildt Stripers Fiskeri på Cape Cod – Tropisk kystfiskeri

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Meget af fiskeriet på Cape Cod forgår over ren sandbund på lavt vand, så fiskeriet er meget visuelt hvor man ser fisk komme trækkende eller ser dem komme jagende efter fluen, og det kan hurtigt få adrenalinen til at pulse i enhver fluefisker.

Striperfiskeriet kan man hurtigt blive totalt bidt af da fiskeriet er meget visuelt, fiskene fighter godt, og det aspekt at man hele tiden kan og bliver overrasket over de vildeste fiskescener når fiskende jagter baitfish’en tæt på en. Eneste minus ved at være striperfisker på Cape Cod, er at der kun er 24 timer i døgnet og nogle gange bliver man nød til at sove imens det går for sig på kysten.

Vildt Cape Cod Fiskeri - Tropisk kystfiskeri

Har du lyst til en uges total fed fisketur på den Amerikanske Østkyst i juni eller September er du velkommen til at kontakte mig på: 22419094 eller på Mail: joe@Atlantik.dk

Tight Lines

Joe

Se mere om turen her og book din egen plads til dette unikke kystfiskeri 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.