DSC 1892 WIGGLE WORM NIKLAS ALBRECHTSEN

Der findes et hav af forskellige børsteorms fluer efterhånden og nogle er meget nemme at binde imens andre kan være yders besværlige ..

Jeg har bundet og fisket med de fleste og de har alle virket efter hensigten – At fange fisk og til dels efterligene en rigtig børsteorm,.

Det kan gå helt amok med ormegildet på de rigtige dage og på disse dage æder havørrederne sig så mætte i orme , at de flere gange nærmest brækker sig når vi fanger en og får den på land.

Igen lystfisker må undvære en børsteorms flue i sin flueboks.

Min mest brugte børsteormsflue til dags dato er en Alive Børsteorm som Jesper Alive Petersen har opfundet for mange år siden.Fluen har givet mig mange fisk igennem de sidste 10 år og jeg har aldrig været utilfreds med fluen, men jeg kan godt røbe jer en lille hemmelighed …….

Jeg har fundet på en meget bedre – mere livlig – mere naturtro- nemmere flue at binde og så er jeg sikker på at havørrederne vil stå i kø for at inhalere den til foråret.

Nu lyder det godt nok som om, at jeg har fået storhedsvandvid, når jeg påstår at der findes en bedre flue end en  Alive børsteormen…..Men jeg er så sikker i min sag, at jeg har svært ved at holde nyheden tilbage af ren begejstring.

Nu sidder der nok nogen der tænker ja ja nu kommer der en gang salgsgas for at sælge nogle materialer i butikken ..

Der må jeg tilstå …. !

Lad det være op til dig selv men kom ikke og sig, at jeg ikke sagde at den var yderst effektiv , når du en dag får røvfuld af en medfisker der har monteret den nye Wiggle Worm på sit forfang ..

WIGGLE WORM FLUEN

Inden nogen skælder mig ud for at have stjålet mønsteret , så erkender jeg blankt at mønsteret er lånt og tilsat en ekstra ting , men det har gjort at den ultimative børsteorms imitation har set dagens lys. Claus Eriksen opfandt i sin tid fluen  Børstedrengen og den har i den grad vist sit værd for mange lystfiskere landet over.

Det er denne flue jeg har tilsat en af de meget livlige Wiggle Tails  og jeg må sige at fluen ikke bare svømmer , men den svæver nærmest igennem vandet som en rigtig svømmende børsteorm.

 

Se dette lille klip hvor WIGGLE WORM fluen svømmer i vandet..

ps. dette er fluen uden marabou i halen…


Lige nu i skrivende stund i starten af januar 2016 er der langt til opstarten af børsteorms sæsonen som oftest begynder i marts måned, men tro nu ikke at du ikke kan bruge en orm hele året.. !

Jeg har faktisk flere gange fået fisk både sommer – efterår og i vintermånederne på en børsteormsflue , så det tyder på at havørrederne sagtens kan huske og har svært ved at modstå en af deres livretter uden for den normale årstid. Et andet fænomen på dette i vintermåneder kan også være at de havørreder der befinder sig omkring den bløde fjordbund, til tider nærmest graver orm op fra bunden. Der er set mange eksempler på fisk, der både har sandorm og børsteorm i mavesækken når de er fanget i fjordområder i de kolde perioder.

Wiggle Worm

 

Den nye flue “WIGGLE WORM ” kan også bindes uden marabou i røven , men så har halen en tildens til at slå omkring krogbøjningen og derved ødelægges fluens fantastiske og livlige gang i vandet. Dette er stærkt minimeret ved at påføre en lille dusk marabou og så indbinde halen så den peger opad fremfor nedad. Under 2 timers testfiskeri ( i 4 graders frost)  med marabou ved halen lykkedes det mig kun 3 gange at slå halen omkring krogen… Det er altså til at leve med, når nu fluen er så perfekt i vandet,…..

Indtagning af fluen

For at udnytte halens fantastiske bevægelser så er det nødvendig med lange indtag af gangen.  På denne måde danser halen helt fantastisk og stopper brat for at svæve ned igennem vandet indtil man trækker igen… En bombarda fisker kan med jævn fart få fluen til at gå perfekt fra start til slut ( ophænger det samme )

Men uanset valg af grej så er jeg totalt overbevist omkring fluens effektivitet til havørrederne , når det for alvor går løs derude med børsteorme og mågesjov på vandet.

 

Bindeopskrift

Ved at følge linket i bindeopskriften sendes du direkte til butikken , hvor du kan købe alle materialerne til fluen…

Krog : Ahrex Ns 122 Light

Hale: Wooly Bugger Marabou Olive

Hale: Wiggle Tail sort / Sort holo eller din egen farve size XS eller S

Krop: Sort Cactus Chenille standard 

Ryg + Bug: Clear eller brun Body -Stretch 

Rib; Oval Copper Tinsel eller copper wire 

Hoved: Copper beads 3,8 mm eventuelt røde beads

 

Tjek den nye model som Claus Eriksen har lavet 

 

DSC_1892-WIGGLE_WORM_NIKLAS_ALBRECHTSEN

 

Nu kan jeg ikke vente på at foråret kommer igang og mågerne skriger og dykker for at æde børsteorme , for når dette scenarie udspiller sig , så står jeg klar under mågevingerne med min Wiggle Worm ..

 

God fornøjelse derude ved fluestikket og fiskesuppen.. 

Hilsen 

Niklas Albrechtsen 

 

6 kommentarer

 1. René Mærsk

  Har forsøgt min med at binde Wiggle Tail Børsteorm. Oplevede ved test af kræet, at den snurrede rundt, hvilket jeg frygter vil “kinke” forfanget. Nogle kommentarer hertil?? Mvh. René

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Rene
   Jeg har ikke dette problem med mine fluer , men jeg tror at det er fordi at du ikke klipper cactus Chenillen til inden du liger dit plastskjod hen over… ( din flue er derfor rund) og det er nok derfor den drejer rundt og ødelægger dit forfang.
   Prøv at klippe under og oversiden flad , så det kun er siderne at der kommer til at have materiale… Det virker er jeg sikker på ..
   Giv mig gerne en melding om det ikke hat løst dit problem Rene.
   God weekend
   Hilsen Niklas

 2. Martin Strøh-larsen

  Hej niklas. En super flue har prøvet at sætte en. Wiggler tails på en p & takeflue så sker der sku godt nok noget men en fin flue det er det og den virker

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Martin
   Ja den hale kan altså lokke selv den mest dovne fisk til live 🙂 Jeg regner selv med, at jeg skal teste en ny flue med sådan en hale når jeg skal til Mørum i efteråret…

 3. Mathias

  Hej kunne du være intresseret i at sælge nogle da jeg ikke selv binder fluer 🙂

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Mathias
   Jeg sælger ikke fluer til private , men du kan købe fluer hos Go-Fishing 😉

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.