Baith_Fish_Tobis

En sen aften i februar 2012 sad jeg som mange andre gange og drømte om de store havørreder , der hvert år indtager kysten i hælene på de lange slanke tobiser.

Havørrederne elsker tobiser og de jager dem voldsomt

BaitFish Tobis er en kystflue til havørreder som blev  til  en aften med masser af våde drømme om store havørreder. Den er i bund og grund ret enkelt at binde og den er endnu nemmere at kaste med. Det var netop en af de mangler der var var ved alle de andre fluer som jeg havde i boksen og som skulle bruges til forårets jagt på havørrederne.

Flere af fluerne var rigtig svære at binde og de kastede af røven til og hægtende op konstant , så fluen kørte rundt som en propel , når den blev trukket igennem vandet og huggende udeblev heraf også ret ofte.

Derfor ville jeg se om jeg kunne binde en nem og hurtig tobisflue, der tilmed var nemt at kaste med i både modvind og medvind. Hvor jeg fandt min inspiration fra husker jeg ikke præcist, men jeg tror måske det var fra en tropisk flue, der havde nogle helt andre farver og andre formål en havørreden.

BaitFish Tobis en kystflue til havørreder

Baith_Fish_Tobis

Jeg fandt hurtigt noget Baitfish Emulator Flash i de rette farver og der skulle kun 3 farver til, for at fluen havde det helt rigtige look.Dette materiale udgjorde dengang min flue, som billedet viser og fluen kastede perfekt og svævende i en hurtig og valsende bevægelse i vandet , så det lignede en rigtigt tobis.Fluen blev hurtig taget godt imod af de Fynske havørreder og det gjorde den til min favorit i flere år, indtil jeg ved en fejl lod den udgå af min æske.

Havørreden elsker Tobis
Havørreden elsker Tobis og kan fanges på tobis fluer

 

BaitFish Tobis en kystflue til havørreder

Nu sidder jeg så her i slutningen af marts imens børsteormene vrimler op af bunden og havørrederen kaster sig over dem. Men når dette ædegilde er overstået så er det tiden til tobisfluer i høj fart. Jeg går derfor igang med min Baitfish Tobis , så den er klar i æsken og ikke mindst, så skal den være klar til at komme på forfanget , når de blanke havørreder jæger tobiser hvor bølgerne knækker tæt under land.

Hvis du vil lære mere om de levende tobiser og hvordan havørreden jager dem, så læs mere her under dette indlæg.

 

I dag binder de fleste fluebindere den samme Baitfish Tobis på materialer af Flash Blend.

Krog :Ahrex Nordic Salt Gammarus 

Vinge:SF Flash Blend -Hvid – Oliven 

Øjne:3 m.m 3D Fluo Eyes afslut med Uv Lim 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.