Sådan udnytter du hornfisken til flere havørreder

Sådan fisker jeg i maj og fanger flere havørreder!

Her fortæller jeg hvordan du bedst får succes med fiskeriet i maj måned. Maj er efter min mening den absolutte sværeste periode på hele året..

Fiskeriet her i april måned har på ingen måde været fantastisk og slet ikke når vi snakker om de åbne kyster. Der bliver da fanget fisk rundt omkring , men det der boom hvor du kan finde havørreder på alle pladser man besøger i april har bare ikke været aktuelt i år.

Hvordan kan det så være…. ?

Personlig holder jeg til at det her mærkelige vejr med forår den ene dag og nattefrost den næste og som om det ikke var nok , så kom der da pludselig også snefnug for få dagen side..

Jeg tror at havørreden har den som os….!

Vi skruer op og ned for vores radiatorer i huset for at tilpasse os de skiftende og meget svingende temperature vi har i år. På samme gør havørreden og den fiser rundt fra fjorden til den næsten åbne kyst eller fra dybt vandt og ind under land på de varme dage, men så snart kulden kommer så søger den igen hen hvor det er varmest og hvor der er meget mere føde at finde.

Nøjagtigt som vi gør hjemme i stuerne eller når vi tager vinterfrakken frem den ene dag og påføre os sommerjakken den næste dag…

Hornfisken

Hornfisken kommer i store stimer og giver max sjov på det lette grej og om det er flue eller spin, så spiller det ingen rollle..

Husk at dyrke de tidlige timer af døgnet og igen når du har fri fra jobbet.. Under fiskeriet midt på dagen vil du ofte opleve, at der til tider er mange hornfisk og ind imellem slår havørreden til når du mindst venter det… Du har altså chancer hele dagen for at fange havørreder..
Husk at hornfisken også kan være din bedste ven, så udnyt de tegn den giver dig for at finde en god havørred magnet…

Sådan udnytter du hornfisken til flere havørreder

Husk tilbage på dine fangster

Prøv at huske tilbage til nogle af de hornfisk fangster du har gjort igennem tidere.. !
Du har med sikkerhed prøvet følgende senarie …

Du går og fisker på en længere kyststrækning og du mærker og får en enkelt hornfisk hist og pist , men du føler ikke at der er noget specielt mønster i dine fangster .

Lige pludselig så er der hornfisk i hvert eneste kast og de både hugger og følger med helt ind til stangspidsen gang på gang….

Du går videre hen af kysten og i takt med at du kommer længere og længere væk, så bliver kontakterne til hornfisken mindre og mindre og ender i få kontakter hist og pist igen.

Prøver du så at gå tilbage til området der var fyldt med hornfisk, så er de der endnu og den viden er bedre end penge i banken… (du får jo ingen renter for dine penge i banken).

Den plads eller nærmere helt præcist det område der var fyldt med hornfisk er som en magnet for både hornfisk og havørreder..

Det er 100 % sikkert, at på et tidspunkt så er hornfisken byttet ud med havørreder.
Om det er strømmen – en stor usynlig sten- et rev eller bundforhold der trækker fiskene til dette område kan vi ikke se, men mængden af hornfisk giver dig besked.

Husk denne plads og fisk den på andre tidspunkter af året, så vil jeg garantere dig at du har fundet en giftig fiskeplads til havørreder.

Vi ses på kysten blandt hornfisk og tykke havørreder…

Hilsen Niklas Albrechtsen

2 kommentarer

  1. Thomas

    Hej Niklas
    Har selv oplevet det samme, indenfor en kort forsvi der hornfisken og så er der plads til havørrederne.. som jeg husker det, var det et strømskift.

  2. Michael b M

    <3

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.