923316 517638041605551 1917911068 n

Luksus på vandet…!

andersonpontoon-image-001

 

Jeg har efterhånden prøvet mange ting ,for at optimere mit fiskeri efter havørrederne.

Det hele startede med en bellyboat , hvor Faaborg fjord blev udforsket med både spin og flue,men ret hurtigt blev jeg træt af den manglende distance, når man skulle kæmpe for at flytte sig rundt med krampe til følge i begge ben.. ( dette er på ingen måde sjovt)

 

Herefter kom flere år som bådejer og trollingfisker , hvor det sydfynske øhav blev fisket på kryds og tværs. Men med båden og de nye trolling regler om at holde afstand til kysten, ja så faldt min motivation for dette fiskeri..

Jeg må da også indrømme at hver gang jeg var i båden, så tænke jeg altid på at stå inde på stranden, hvor jeg præcist viste hvor havørrederne var.. Den eneste fordel med båden var at jeg hurtigt selv kunne komme til de forskellige øer , som normalt kun kunne opleves med en træls færge , der aldrig havde en sejlplan der passende mig.

 

Da Go-Fishing for snart 10 år siden skød kajak dillen i gang , blev jeg som så mange andre også grebet af den nye mode. Jeg har oplevet mange positive  fangster og haft mange ture til f.eks Æbelø , hvor sejlturen gjorde det langt hurtigere og mere behageligt end at gå den lange tur.

 

En anden fordel var også, at man kunne slæbe både gril og soveposer med sig , uden at det var tungt at slæbe på.. Det gav også de nye muligheder jeg søgte , nemlig at udforske nye pladser og fiske kysten på en anden måde…

 

Desværre som med bellyboaten så oplevende jeg de samme irriterende problemstillinger ved kajakken..

 

Det var under det praktiske fiskeri,at de store irriterende elementer kom frem..

 

At kaste med flue eller blink og have røven på eller lige under vandoverfladen , gav så mange problemer at jeg blev træt af dette fiskeri.

Jo alt kunne da lade sig gøre ,hvis man skar håndtaget af sin spinnestang og fik specielle korte  skydehoveder til fluestangen. Men hvorfor kunne man ikke bare bruge det grej man nu engang brugte til kysten….?

 

Det var efter denne  oplevelse at jeg kom på land igen….!

 

Det var simpelthen alt for besværligt at komme ud på vandet , når både bil og grej skulle pakkes.

Mange af mine fisketure er på max 3-5 timer , så skulle jeg bruge 1-2 timer på at gøre klar og igen pakke sammen når jeg kom hjem.

Ja så var der alt for meget spildtid til følge og dette kostede så meget på fisketiden, som der for mig er noget af det vigtigste i en ellers travl hverdag. Jeg fangede også langt færre  fisk i denne periode , men det var nu set i bakspejlet meget forståeligt, når jeg brugte mere tid på at gøre tingende klar end at fiske..

 

Det store gennembrud kom i 2013

fight ponton

 

Efter at jeg i mange år kun har fisket efter havørreder og laks, så blev jeg pludselig i maj 2013 interesseret i geddefiskeri . Det hang nok sammen med en invitation til en privat mose , hvor jeg foruden lånt fiskevand også lånte en belleyboat….

Det var noget af det mest intense fiskeri jeg længe havde oplevet , men hvor var den bellyboat dog stadig træls at fiske fra…

 

En søgning på nettet gav mig dog hurtigt løsningen…!

 

Pontoon Både

Var det som igen og igen gav genlyd i mine ører og efter en hurtigt kontakt til Anderson Pontoon Både v/ Lars Andersen, så var der en båd på vej til undertegnede..

 

Jeg må sige at jeg fra modtagelsen var meget overrasket over ,hvor lidt sådan en båd faktisk fylder..

Den kan faktisk ligge i stort set alle bagagerum på en helt almindelig familiebil, når den er pakket fint sammen.

 

Båden er håndlavet af Lars og intet er tilfældigt monteret .

 

Udstyret og indstillings mulighederne er tilpasse alle lystfiskeres enkelte behov.

 

Båden som jeg fik hjem er en Anderson Standard

 

Længde: 9 fod (270 cm.)
Bredde: 120 cm.
Vægt inkl. årer: 17 kg.
Lasteevne: 130 kg.
Pontonmateriale: PVC vinyl, 35 oz 1100 denier med Leafield C7 ventiler (made in USA).
Pontonerne er uden inderblære lynlåse og D-ringe, hvilket
minimerer muligheden for eventuelle defekter.
Stelmateriale: Firkantet alu-profil, som først er primet og derefter pulverlakeret. Stellet har justerbare fodhvilere samt justerbart formstøbt sæde og stort bagage-net lavet i gummibelagt glasfiber meshfor. Stellet monteres/ demonteres ved brug af kun 4 splitter.
Bolte og splitter: Fremstillet i rustfrit materiale.
Årer: Cataract Mini-Magnum 6 fod 2-delte lavet i Composit materiale.
Tilbehør som kan købes: Stangholder (kan frit monteres) samt PVC-pose til beskyttelse af pontoner under transport.
Sidetaske til opbevaring gear.Anker- Pumpe-Svømmefødder

 

Med en vægt på kun 17 kg er det en nem sag at transportere rundt ved og til fiskevandet, selv hvis man skulle have diverse skader på kroppen.. ( noget der ofte kommer med alderen)

 

Mine første fisketure er gået til geddefiskeriet i forskellige private søer og jeg var fra førte tur totalt solgt til denne form for fiskeri..

DSC_3697

 

 

Du får så stor bevægelsesfrihed under ens fiskeri, at man på ingen måde føler sig hæmmet af at være på vandet.

Selv med det almindelige grej som både fluefiskere og spinnefiskere benytter til dagligt, gav ingen problemer.. Kast med fluestangen gik som en leg, hvor man ellers altid klasker fluen i vandet både bagved og foran, når man benytter kajak eller bellyboat.

Båden styres let og effektivt med svømmefødderne og skal du have distance , så bruger du åerne som hurtigt og ubesværet nærmest kan få pontoonen til at plæne..

 

 

 

 

 

 

 

 

Gider du ikke at bruge rugbrødsmotoren , så kan du også ved Anderson Pontoon både købe en model, hvor du kan sætte en motor på..

1509171_623155821053772_2068450655_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fight og landing af fisk er på ingen måde besværliggjort og skulle man tro ,at båden ville vælte , når man læner sig ud, så kan jeg fortælle, at det er noget nært umuligt…

 

Dette er uden tvivl den nemmeste og mest effektive måde at fiske på vandet fra..

( aldrig mere kajak og bellyboat)

DSC_3865

 

 

Dette fiskeri fra pontoon både er ikke noget jeg selv har set rundt omkring Fyn , men jeg har selv store planer i fremtiden. Dette er ikke kun til mit geddefiskeri men også særdeles til mit kystfiskeri efter havørreder..

Der er så mange nye muligheder i fjorden – revlekysten-revet og ikke mindst til de dage hvor havørreden går lidt længere ude.

 

Tager det lang tid at samle sin Pontoon båd …?

 

Første gang er altid lidt besværlig, men efter bare 2-3 gange, så kan alle være klar på 10-15 minutter, også selvom hænderne ikke er skruet ordentligt sammen.

Der er derfor ingen undskyldning for at bruge argumentet  , at det er alt for tidskrævende..

 

 

 

923316_517638041605551_1917911068_n

brakvand.dk

En af de Hardcore gutter der om nogen har fået gang i kystfiskeriet fra pontoon både er Henrik Leth  , som er indehaver af hjemmesiden brakvand.dk .

Her findes der utallige blogindlæg om fiskeriet fra disse fantastiske fiskemaskiner, som uden tvivl i nær fremtid ikke længere vil være et særsyn på kysterne.

Læs mere her

 

Stjerner

 

På mit nuværende tidspunkt , hvor jeg har teste udgaven standarden kan jeg give følgende stjerner..

Det skal tages i betragtning, at jeg har fisket ca. 12 ture  efter gedder og et par gange på den åbne kyst. Hvor sidstnævnte område kun har været for at teste stabilitet og sikkerheden i høj sø.

images?q=tbn:ANd9GcSjrPvuefD27ENPfcS4UyWQiuET0V39m7hj6 3uXz59oGKCcheA

 

Udseende – 4 stjerner

Brugervenlighed – 5 stjerner

Værdi for pengene 4 stjerner

Finish- 5 stjerner

Sikkerhed- 4 stjerner

Samlet vurdering- 4 stjerner

Vi ses på vandet
Niklas Albrechtsen

 

1002882_560704557298899_1120153643_n

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.