P5290088

Når kalenderen siger maj , så bliver havørrede fiskeriet altid svært og man kan have den ene tur efter den anden, hvor man måske kun er heldig ,at se eller mærke en fisk.

Bare rolig det er ikke dig det er galt med !!!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ganske normalt og vi oplever det hvert eneste år , men hvordan knækker man så koden , når de nu er så svære at finde …?

 

Ja det er faktisk nemt og lige til …

 

Du skal nu arbejde for sagen og ikke som for bare 3 uger siden , hvor det at fange en fisk kunne være noget af det nemmeste….

Hvis du prøver de første eller de sidste timer af dagen, så kan du sagtens finde havørrederne, men intet kommer af sig selv og du kan stadig komme hjem uden fisk.

Du kan dog nu ikke finde nogle pladser , som ikke er invaderet af hornfisk, men de gør efter min mening bare turen endnu sjovere… Det er altså bedre at mærke noget end at stå en hel aften uden det mindste hug….

Og du kan tage det ganske roligt , havørrederne skal nok tage dine agn hvis de vil. Det er en gammel skrøne, at havørreden ikke kan komme til for hornfisken. Jeg har oplevet mange gange ,at selvom du hiver eller mærker den ene hornfisk efter den anden , så kommer havørreden ud af det blå og hugger på fluen og alle de sure timer er straks glemt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrøv i den kommende tid, at snuppe en aftenstur på bare 3 timer efter jobbet , når aftensmad er indtaget med familien. Det behøver på ingen måde at være heldags ture du hiver ud af kalenderen, det er faktisk meget mere effektivt , med 2-3 små korte fiskepas i løbet af ugen.

At se solen stå op eller se solen gå ned imens en havørrede har krøllet din stang sammen , det er den bedste medicin mod hverdagens stress.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

At der kan fanges fisk hele dagen  fik et hold kursister ved selvsyn at se i sidste uge da jeg afholdt et kystfluekursus.. Her lykkedes  det for et par fluefiskere ,at lande et par fine fisk midt på dagen imellem en stribe af hornfisk .OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så kom du bare afsted og nyd din fridag , der er masser af oplevelser ved kysterne lige nu..

 

 

Tight Lines

Niklas Albrechtsen

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.