hornfisk

Hvert år samles den yngste del af familien for at fiske efter hornfisk et særligt  udvalgt sted på Fyn ( bare der hvor vinden er bedst)

At være fisketosse og tilmed fiskeguide lægger bestemt et stort pres på fars / onkels skuldre….

Jeg tør næsten ikke tænke på de efterfølgende familie fødselsdage , hvor jeg i den grad ville stå for skud , hvis jeg ikke kunne finde en fisk til ungerne..

Albert – Villads – Emma og Nicolaj  er alle vilde med at fiske , jeg vil måske næsten sige at Nicolaj er lige så tosset og afsporet som sin onkel, ihvertfald når snakken falder på fiskeri..Vi mødtes ved Grønnehave på stranden lidt nord for Nyborg , hvor de fine mørke badekar skulle gennemfiskes med bobleflåd og sildestykker efter de velfightende hornfisk ..

 

  • Prøv lige  de badekar i starten af marts og april , så skal der nok komme et par havørreder på land . Det er en forrygende forårsplads som til tider kan kaste ret store fisk af sig, men det er nu mere normsæt at du piller en håndfuld mindre fisk ud af strækket på de gode dage..

 

Ungerne var helt overtændte og det kan godt være lidt svært at forstå hvorfor en guide skal bruge , så lang tid på at  gøre 4 fiskestænger klar , når man også var udstyret med en forrygende hjælper (min søster) der er lige så vild med friluftslivet og ikke mindst fiskeriet som vi andre ….

 

Der skulle ikke gå mange minutter før de første hornfisk bed på krogen og det kaos og skrigeri der fulgte med når der var flere fisk på samtidigt er svært at skrive om..

image

 

 

 

imageMen lad mig sige det på en anden måde , så var det en af de bedste oplevelser i mit liv. Ikke bare som far men også som onkel Niklas der i den grad fik en stor oplevelse , når man oplevede den glæde og sammenhold imellem ungerne når der skulle fightes og landes fisk.

DSC_0132

Da regnen kom som lovet og det blev lidt for meget , der blev bilerne indtaget som legeplads , hvor der både blev leget og spist madpakker og et par ruller kiks.

Efter madpakkerne var indtaget var hornfiskene væk og vi blev enige om at stoppe fiskeriet og køre hjem igen..

Drengene kunne ikke vente med at komme hjem hvor de skulle fremvise fangsterne for deres mor. Glæden over fangsterne nåede helt nye højder , da de skulle fortælle om dages oplevelser og ikke mindst da fiskene skulle renses…

En meget vigtig guidning er overstået

Hilsen Niklas

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.