big fish

Mörrum´s laks og havørreder i høj sol

Dette års tur med SeatroutGuideFyn til Mörrum efter åens store laks og havørreder var for længst udsolgt. Holdet bestod af 10 friske gutter der både skulle fiske med spin og med flue i et forsøg på at lande deres livs fisk.

Netop de store laks og havørreder der trækker op i åen tiltrækker lystfiskere fra hele verden, som alle drømmer om den store fisk der vil presse grejet til det maksimale .

Vi blev desvære mødt af høj sol og hedebølge med 25-28 grader hver eneste dag og vandstanden løb kun med små 8 kubik, som er den absolutte dårligste vandstand i åen. Temperaturen i vandet lå ligeledes på over 16 grader , som bestemt ikke er normalt i september måned og det gjorde fiskeriet ualmindeligt svært.

Det gode ved at fiske i Mörrum er dog uanset vejr og vind , at der altid er masser af fisk i åen og de viser sig lystigt gang på gang , når de springer fri af vandet og efterlader hele åen gyngende.

Netop det sidste er med til at holde troen og motivationen oppe , for hvem vil ikke gerne fange en af de hoppende fisk der lå over 10 -15 kg.

dscn1475-2
Palle Fighter en stor havørred i pool 19

Der skulle arbejdes hård fra meget tidlig morgen kun afbrudt af et lækkert morgenmåltid for derefter at klø på indtil middagsmaden , hvor man tvang sig selv til at slappe af et par timer i skyggen.Ingen holder til at fiske løs i høj sol uden et par indlagte pauser , hvor enerigen igen kunne blive opladt til fiskeriet sidst på dagen.

Lad os bare være helt ærlige, når jeg skriver at det var meget svært at fange fiskene , men personligt have jeg kontakt til 2 fisk , hvoraf den sidste var en rigtigt flot havørred, som jeg desværre ikke var dygtigt nok til at få kroget ordentligt, så efter et par minutter stod den af igen. Som dagene går ,så har sådanne fisk en tendens til at vokse sig lidt større end den nok var , men har du først set de store fisk i Mörrum , så kan det være svært at forholde sig til størrelserne på de tabte fisk.

Vi havde købt fiskekort til samtlige stræk af Mörrums åens fiskevand og det gav og rigtige gode muligheder for at sprede os ud og ikke mindst ,at fiske i skygge på især de nordlige stræk på åen. Desværre så var vi ikke de eneste der tænkte i de baner, så vi oplevede et par gange at pladserne var fyldt op med folk, men som på kysten herhjemme så fandt man bare noget andet lækkert vand.

dsc_5435
Der findes masser af lækkert fiskevand i Mörrum

På turen fik næsten alle mand kontakt til fisk på den ene eller anden måde, men desværre så oplevede vi også nogle fejlkrogninger af fisk der stod parkeret i et par dybe huller.

Største fisk på turen var hele 120 cm lang, men den var desværre fejlkroget i halen , så den tæller ikke rigtigt , men oplevelsen af at have fanget så stor en fisk kan ingen tage fra Harald. At den var fanget i halen gjorde fighten både hård og brutal , men laksen svømmede hurtigt tilbage til sit rette element og Harald smilte resten af ugen.. ( hvem ville ikke gøre det..? )

dscn1462_new-2
Harald med 120 cm laks

Jeg kunne skrive en lang dagsrapport fra turen , men den ville nok kede jer og få jer til at hoppe videre til noget andet på nettet , så jeg vil bare indsætte en stak billeder fra turen…

Når du så har set på billederne , så kunne det være at du skulle sende mig en e-mail , hvor du skrev at du måske var interesseret i turen til næste år.

 

Jeg vil gerne takke alle deltagerne for en helt fantastisk tur til Mörrum også selvom vejret var til en ren badeferie..

Læs om turen i 2017 her 

Hilsen Niklas 

SeatroutGuideFyn

dsc_5449
Holdet i 2017
dsc_5384
Der fightes fisk – kort tid efter slap krogen …

 

dscn1487-2
Erik med flot havørred

 

img_1152
Mobil foto – Palle med sit livs laks på 105 cm

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.