new

Sponsoreret indlæg på hjemmesider og Blogs

Du ser sikkert en masse lystfiskere der reklamere med udstyr fra forskellige brands på f.eks Facebook – Instagram og andre sociale platforme. Her på SeatroutGuideFyn ser du også mig lave anmeldelser af grej som jeg tester og kommer med min vurdering  af og på den måde laver jeg reklame for disse produkter/ virksomheder.

Det er der sådan ikke noget i vejen med , men kan du selv gennemskue om det er en reklame eller skjult reklame…?

Det at anmelde produkter eller lave tags på produkter eller brands er der nogle helt  klare regler om i markedsføringsloven og her skal alle de forskellige bloggere overholde nogle helt bestemte regler for ikke at bryde loven.

Om du er ambassadør for Orvis,Hardy ,Simms,Zpey,Vison,Sage, Wiley X,FutureFly eller andre ,så vil der ofte være tale om skjult reklame i de opslag som du ser og læser på nettet.

Så snart en blogger / lystfisker får en rabat eller et produkt stillet til rådighed gratis eller til en nedsat pris , så skal det oplyses på alle indlæg der udgives hvis der ligger en aftale om dette imellem firmaet og bloggeren.( også hvis det er mundtligt eller hvis der er bare er en forventning fra firmaets side )

Om det er Instagram med #tags eller blogindlæg , så skal du gøres opmærksom på at dette er et reklame billede / indlæg over for læseren eller følgeren af sitet. Gør man ikke dette , så bryder man loven og kan drages til ansvar for dette i form af en bøde.

Nye retningslinjer om skjult reklame på blogs

Hvorfor nu lave dette indlæg og fortælle om dette ..?

Mange profiler på nettet og mig selv incl , får grej stillet til rådighed eller udleveret produkter til billigere penge for at skrive og reklamere for disse. Det var du jo nok klar over i forvejen , men derfor skal reglerne jo overholdes af os alle.

Jeg anmelder kun produkter som jeg finder interessante eller som jeg føler gør en forskel for mig og mit fiskeri.Jeg forsøger uanet min tilgang til om jeg har fået et produkt eller om jeg har fået det billigere af et firma , til at skrive min helt ærlige mening omkring produktet.

Det betyder også at jeg flere gange har sagt nej til at skrive om nogle produkter ,som jeg ikke selv kunne finde på at bruge i mit eget fiskeri eller som jeg ikke selv ville købe for mine egne penge.

Jeg har gennemgået mine anmeldelser og indlæg og tilføjet ”Sponsoreret indlæg” først i teksterne, så du nu er 100 % sikker på ,at der på den ene eller anden måde er en skjult reklame i det indlæg som du læser på min side,eller når du følger mig på Instagram.

Skærmbillede 2017-05-18 kl. 21.58.44

Jeg håber ,at du som læser af denne side aldrig vil være i tvivl om hvornår der er “skjult” reklame på min side, da jeg ønsker at fremstå ærligt i mine mange indlæg. Jeg er nu også sikker på ,at du som læser selv kan læse lidt imellem linierne og træffe dine egen beslutninger og vurderinger, så du ikke føler dig ført bag lyset.

Men prøv at holde øje med hvor få der faktisk oplyser om dette på nettet , når du læser indlæg eller kikker på billeder på Instagram der er fyld med diverse #tags på brands og produkter. Om det betyder noget for dig ved jeg ikke, men det kunne nu være rart hvis man aldrig var i tvivl om der lå skjult reklame bag det som du kikkede på..

Hilsen Niklas

SeatroutGuideFyn

 

Du kan læse meget mere her om emnet

Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame.

 
En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de nyeste tendenser inden for mode, mad og andre områder.
En blogger kan også skrive eller placere indlæg på de sociale medier, som Facebook, Twitter, Instagram og YouTube.
 
Hvis et blogindlæg er reklame i markedsføringslovens forstand, skal blogindlægget tydeligt være markeret som reklame.
 
Det følger af markedsføringslovens § 4, der forbyder ”skjult reklame”:
Forbrugerombudsmanden vil i hvert fald anse markedsføringsloven for overholdt,hvis du i starten af teksten tydeligt markerer blogindlægget med en af følgende tekster:
 
• ”Reklame”
• ”Annonce”
• ”Betalt indlæg”
• ”Sponsoreret indlæg”

2 kommentarer

 1. Peter

  Men så er der også nogle, som betaler selv og siger sin ærlige mening 🙂 Jeg har blandt andet lave en video på YouTube ang. Vision Big daddy.. Men har selv betalt, da jeg så åbenlyst kan sige min ærlige mening 🙂

  • Niklas Albrechtsen

   Hej Peter
   Jeg betaler også for flere af de ting som jeg anmelder , men jeg får også muligheden for at anmelde og afprøve noget grej jeg ellers ikke bare lige ville have købt .
   Det betyder at jeg nu kan anmelde flere produkter og jeg er 100 % ærlig i alle mine anmeldelser og det får det forskellige firmaer også at vide .Det betyder også at det er sket at jeg ikke får vild ros for min måde at anbefale et produkt på 😉
   Men jeg mener også at læseren skal have besked om ( skjult reklame ) selvom de fleste nok viste det i forvejen .
   Regler er dog regler, så dem skal vi alle overholde ..
   Hilsen Niklas .
   Ps. Må jeg se din anmeldelse af Big Daddy ….? Den gamle var jeg super glad for og har fanget mange gedder på den ..

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.