P5090092

Vi har fået Niklas fra butikken til at komme med 5 tips, som på hver sin måde har gjort fiskeriet lettere eller endnu mere effektivt for ham.
Niklas har igennem mange år undervist i kystfluefiskeri og medvirket i flere artikler omkring dette emne. Foruden sin daglige gang i butikken, så er han fiskeguide for både Go-Fishing samt Havørred Fyn.

Niklas har om nogen fingeren på pulsen om hvor og hvordan havørrederne skal overlistes.

Hvis du kunne tænke dig at komme med på det kursus ( Go-Fishing Flyfishing Academy) som Niklas afholder, så er det her du skal tilmelde dig.

 

UV Power Lampe

Mit sommerfiskeri har i mange år foregået med en lille selvlysende perle foran fluen og det har givet mange fisk og sjove oplevelser.

Det der kan være problemet er at oplade den lille perle optimalt hurtigst muligt, uden at skræmme de fisk som er i nærområdet.
Jeg brugte i mange år min pandelampe, som virkede helt fint til at skræmme fisk ude foran mig, når den lille perle skulle genlades.
Efter ganske få minutters fiskeri  var det atter nødvendigt at genoplade den lille perle, da lyset hurtigt aftog på perlen..

Den perfekte løsning blev en UV Powerlampe som med fuldt styrke genlader perlen maximalt  på 2 sekunder. Den kan være i lommen eller hænge i en strop fra jakken, så den hurtigt kan bruges.
Fordelen ved at bruge en UV Lampe er at lyset på perlen holder 5 gange så lang tid , som hvis du benyttede en almindelig lygte.

De små billige UV Lamper holder ikke til saltvand….. Så drop dem….!

Køb noget der virker, så har du også en UV Lampe til fluebinding -reparation af waders og fremstilling af loops på linen.

Tjek den fede UV Powerlampe her:

uvmagi

Orvis Sling Pack

Efter at have prøvet utallige veste – chestpacks samt waistpack som altid efter kort tids brug alle har irriteret mig under mit fiskeri….. Så havde jeg forlængst opgivet den perfekte løsning til mit fiskeri , men en dag fik jeg prøvet den nye Orvis Sling Pack….

WTF ….sikke en genialt løsning ……!

Intet  løs tingeltangel som unødigt hænger i vejen under fiskeriet elller ødelægger ens udsyn.
Når den skal bruges, trækkes den om foran , hvor der er let adgang til forfangsspoler og lineclipper .
Der er masser af plads til fiskeæsker og diverse nødvendige remedier..

Når du er færdig smider du den om på ryggen og intet vil irritere hverken dit udsyn eller dit fiskeri …
(Skydelinen hænger aldrig fast i remme eller lommer) Fedt….!

En ekstra fed detalje er at selvom den er på ryggen .!

Så  er  der på remmen monteret en holder til en krogløsertang, som giver dig mulighed for at afkroge dine fisk hurtig, uden du skal lede efter den i lommer eller flytte på din Sling Pack.

Se Orvis Sling Pack her

_MG_6771 2 copy

 

Selvlysende Perler

I mange år har jeg brugt selvlysende perler med stor succes om natten på kysten. Desværre har udvalget af farver mange år været begrænset til grønne og nogle gange røde perler…

For et par år siden fik jeg en håndfuld perler i alverdens farver, som jeg kunne lege lidt med…

“Nogle vil måske påstå, at farven på perlen er ligegyldig”

Men intet er ligegyldigt, når man snakker havørredfiskeri…! Vil du efterligne en tobis, så sætter du vel heller ikke en orange wobler på ..?

Så jeg har testet mange forskellige perler under diverse fiskesituationer og er kommet frem til specielt 4 gode farver…..

Farve- hvid-orange-gul samt grøn har vist sig at være specielt effektive om natten. Den ene nat er det den ene farve der virker bedre end den anden, men ligesom man skifter fluer, så kan det også betale sig at skifte sine perle ud.

Nu kan du også få en pose med en masse velfangende perler og et par ekstra farver, der måske viser sig at blive netop din favorit .

Køb selvlysende perler her 

Husk at oplade dine selvlysende perler med en UV Lampe ..! Læs mere Her

 

IMG_6375Selvlysende_perler

Orvis Landings Handske

Efter forlængst at have droppet fangstnettet ( hang i alt og var kun til besvær) har jeg igennem mange år brugt en billig arbejdshandske med gummi dupper , når mine fisk skulle landes. Men ikke uden problemer , for var den først blevet våd var den næsten umulig at få på igen, når en ny fisk skulle landes ….

Efterfølgende smed du den i lommen på jakken og så kunne du godt regne med en ildelugtende og stiv handske på næste fisketur…

(Det er og bliver en arbejdshandske og ikke en landings handske)

Under et besøg i England blev jeg præsenteret for den nye Landings Handske, som hurtigt vakte min interesse..
Nu er 250 kr meget for en handske , men det er måske de bedste penge jeg har givet ud for en lille ting, som faktisk nu  er blevet totalt undværlig for mig…!

Nemt at montere på jakken eller på den nye Sling Pack ..
Medfølgende karabinhæge/snor holder altid styr på landingshandsken både under fight og transport.

Altid nemt at få hånden ind i handsken og med sit hurtig tørrende materiale vil du aldrig få en ildelugtede og stiv handske ..

Slut med at fumle når fisken skal landes -Det er bare fedt…..!

Se mere til handsken her:

Ekstra tips
Kan også monteres i en netmagnet hvis man ikke kan lide snoren …

4-5-13 (3)

 

Orvis Stripping guard

Vi har alle prøvet det…!

Om du fisker laks-havørred eller er på en tropisk destination , så har du prøvet at fiske mange timer med et konstant slid på din finger.

Nogle dage skærer skydelinen sig ned i fingeren og gør resten af fiskeferien til et rent helvede…

Et lille stykke elastisk stof som trækkes ned over fingeren , holder dig fri for revener og blodige hænder.

Fisker du med en coatet runningline, som bare er en smugle slidt , så kan du ødelægge din finger på bare en dag..

Din redning er en lille pakke med 3 stk. Stripping Guard , så kan du fiske løs i dagevis unden at lide….

Tjek Orvis Stripping Guard her:

stripping

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.