volantis.shooting.head.anmeldelse.

Volantis Skydehovedet fra Scientific Anglers er udviklet af  kystfluefiskere til kystfluefiskere.

Volantis Shooting Head – Kyst Skydehoved fra Scientific Anglers

IMG 9596
Endnu en dag med test fiskeri og opmålinger af nye prøveliner

Det er med ekstra stolthed at jeg skriver om dette Volantis skydehoved til kysten.

“Sponseret indhold “

For snart 3 år siden kom jeg i snak med Flyfish Europe omkring skydehoveder til kystfluefiskere rundt omkring i skandinavien og vi var begge enige om at der var masser af skydehoveder at vælge imellem.

Dog lige med det faktum at de alle sammen var udviklet og designet af dygtige fluekastere der alle sammen har masser af titler og kastedemoer i bagagen.

Netop disse skydehoveder er alle designet af dygtige fluekastere , der fra starten af har styr på både stop og accelerationen i deres kast.De viser sig ofte på kysten med meget smalle linebuer og lange fluekast , som mange kun tør drømme om selv.

Men netop fordi at de er designet af så dygtige fluekastere , så er de slet ikke tilpasse og udviklet til alle vi andre almindelige fluefiskere.Vi køber det ene skydehovede efter det andet i et forsøgt på at få samme succes som de dygtigste fluekastere der designer disse skydehoveder til kystfiskeri.

Der findes 80-90  % almindelige fluefiskere og så er resten de meget dygtige, der kan håndtere alle slags flueliner herunder skydehoveder under alle forhold ved fiskevandet.

Volantis.shootinghead

Volantis Shooting Head udviklet til 80 % af alle fluefiskere

Volantis er udviklet til de 80 % af os som ikke er verdens bedste fluekastere , men til os som bare vil fiske med flue og som vil have succes med tilfredsstillende kast, der får fluen hurtigt og nemt ud til fiskene på kysten.

Drømmen og ideen bag dette Volantis Skydehoved var at designe det så det kunne bruges af alle , men i særdeleshed til de kunder og fluefiskere der er flest af ved fiskevande.De skulle have et skydehovede der virkede perfekt til deres kaststil og deres behov under de forhold som de fisker i.

Det lyder nemt , men det har næsten taget 3 år fra ideen kom til vi nu kan præsentere dette nye Volantis Skydehoved.

Hele 3 rejser og utallige af opmålinger og tests og større og mindre diskutioner på e-mail og telefon tog det før vi kunne blive næsten 100 % enige om ,at vi nu var kommet i mål med et perfekt skydehoved til kystfluefiskeren.

Du kan bestille dit Volantis shooting head lige her 

volantis.skydehoved
Bare et lille udpluk af små og store test vi har udført ! her har min kollega Robin Birch vendt tilbage med sine bedømmelser på et par prøveliner i starten af 2018

Volantis Shooting Head – Kyst Skydehoved fra Scientific Anglers

Skydehovedet er blot 9,4 meter uanset vægtklasse og netop længden på dette skydehovede var et af de hårdeste omdrejningspunker. Men hvis det skulle virke efter hensigten til de 80 %  af de almindelige fluefiskere så måtte det ikke blive for langt.

De dygtigste kastere vil gerne benytte 10-11 meter  skydehoveder , men det giver ofte vi andre alt for store problemer di vi ikke er verdensmestre 😉

Vægt og densiteter på Volantis Skydehoved

Volantis skydehovedet findes fra 14 – 20 gram og passer til de lette klasse 5 stænger til de hårde klasse 8 fluestænger og de alle er 9,4 meter . Hver eneste model er nøje taperet og tilpasses , for at opnå den nøjagtige længde .

Skydehovedet findes i flydende og i en rigtig hover/ intermediate udgave ( den bliver lige under vandet )

*Linerne er færdigmonteret med meget  holdbare loops og linen er med flettet kerne samt farvekodning / id prints

*Compakt og kraftfuldefulde skydehoveder

*Lader stangen hurtigt uanset vindforhold

*Skærer lettere igennem vinden – selv med 2 fluer på forfanget .

Volantis Shooting Head -Hvad virker så  bedst

Når man ændre på taperinger og længder på skydehoveder , så påvirker det andre ting som man så skal være opmærksom på .

Volantis skydehovedet kaster helt sikker bedst med en coatet runningline eller en lidt kraftigere monofil skydeline. De give nemlig lidt modstand under kastet, så du får en flot turnover af fronttaperingen samt forfanget og ikke mindst din flue.

Mange fluefiskere bruger generelt alt for korte forfang og derfor ser man tit at folk der kaster på kysten lave nogle flotte kast , men hvor forfanget desværre lander i en stor klump.

Med et skydehoved på blot 9,4 meter og med en kortere fronttapering er det nødvendigt at bruge længere taperede forfang. Jeg anbefaler 12 fods forfang  for at du får en flot og lækker aflevering af din fluekast.

Skydehovedet er perfekt til vind og bølger og dem har vi jo som fluefiskere på kysten klart flest fiskedage med …

Vil du også have succes med dit  kystfluefiskeri, så vælg Volantis Skydehovedet fra Scientific Anglers der er udviklet af  kystfluefiskere til kystfluefiskere.

Du kan bestille dit Volantis shooting head lige her 

volantis.shooting.head.anmeldelse.

 

18 kommentarer

 1. Flemming Hundahl

  Jeg er på ingen måde en mester i at kaste og har stort set altid brugt wf liner, (er specielt glad for artic silver md linerne)
  Jeg har selvfølgelig prøvet forskellige skydeliner og hoveder før, men er altid gået tilbage til wf.
  Efter at have læst jeres anmeldelse ville jeg give skydehoved endnu et forsøg.
  Har for et par uger siden købt et 18g Volantis SH Intermediate og en vision ultra light nympt Line.
  Var lidt skeptisk da jeg åbnede kasse med skydehoved da jeg så at linen var i den tykke ende og havde en ide om at samlingen ville give problemer i gennem øjerne.
  Var i dag ude for at prøve mit nye setup monteret med et 12ft forfang på min Scott s4s #7 og jeg må sige at jeg er blevet forelsket igen.
  Man kan på ingen måde mærke samlingen mellem skydeline / skydehovedet og vision linen er dejlig tynd og suser bare igennem øjerne så det er en sand fornøjelse at sende linen ud over vandet.

  Tak for anmeldelsen, har endelig fundet mit nye ynglings setup

  • Seatrout Guide Fyn

   Hej Flemming
   Hvor det dog glæder mig, at du opnår den succes og gode oplevelse ved at læse denne anmeldelse …..
   Jeg er ekstra glad for at have været med til at tilpasse dette skydehoved, så det præcist rammer den målgruppe der var tiltænkt – nemlig dig Flemming 😉
   Tak fordi du følger min side og læser mine indlæg.
   Godt Nytår og håber jeg håber du får masser af succes med dit nye setup.

   Hilsen Niklas Albrechtsen
   Seatrout Guide Fyn

 2. Søren

  Hej Niklas
  Første gang jeg giver et skydehoved chancen efter rigtig mange år med wf. Efter en smule viften og nedsættelse af farten kom der system i sagerne. For dælen da hvor det kører nemt og ubesværet, det er fandme godt altså. Det er godt gået, det virker bare.
  Mvh
  Søren

 3. Kenneth

  Jeg overvejer at købe en Volantis, men hvad vil du anbefale i vægt til en Scierra Salis #7?

  • Seatrout Guide Fyn

   Hej Kenneth
   Jeg ville vælge 16 gram til denne stang – det vil spille super og du vil ikke føle at stangen bliver presset voldsomt under kast.
   Ved at vælge 16 gram, så vil du kaste gost i både stille vejr og de lidt mere hårde dage på kysten.
   Hilsen Niklas

 4. Andre

  Hej Niklas.

  Jeg er ret ny i fluefiskerverdenen. Du nævner forfang på 12 fod til Volantis skydehovedet. Er det så et 9 fod med 3 fod tippet?

  Et andet ? Til skumflue vil du da anbefale skydehoved eller wf line?

  • Seatrout Guide Fyn

   Hej Andre
   Ja det er lige præcist det jeg mener og på den måde slider du jo kun på den spids du selv sætter på 😉 så spare du masser af penge på forfang …
   Hilsen Niklas

 5. Knud.

  Hej jeg overvejer at købe en orvis Hellion 3D klasse 7, hvor mange gram vil du anbefale til denne stang, tænker selv 18gram,men det ved i sikkert rigtig meget om. Mvh Knud

  • Seatrout Guide Fyn

   Hej Knud
   Jeg vil helt sikkert anbefale dig de 18 gram til “hårdt vejr ” og hvis du er til det mere rolige så er det 16 gram du skal gå efter ….
   De bedste hilsner Niklas

 6. mark

  Hey Niklas,

  jeg kunne som de andre også bruge dit råd ift vægten af skydehovedet 🙂
  Jeg fisker med en scott sector klasse 6 – og lige pt bærer den på en 17 gr wf line fra arctic silver i flyd.
  tænker umiddelbart en 18 gr ville være tung ?
  synes det var spændende læsning og har hørt gode kastere snakke om de også foretrækker 10-11 m klump.
  er der nogen du kan anbefale ?

  Med venlig hilsen
  Mark

  • Seatrout Guide Fyn

   Hej Mark
   Tak for din besked på min side, jeg vil forsøge at hjælpe dig ,)
   En klasse 6 fluestang vil ofte kaste med 14 gram ” dygtig kaster” mange kan dog med fordel gå 1-2 gram op for bedre at kunne mærke trækket når stangen spændes op – dette gælder dog kun hurtige fluestænger som feks din Scott Sector.
   Jeg vil helt klart ikke anbefale dig at gå op i 17 -18 gram – det er simpelthen for tungt og vil mere ødelægge dine kastemuligheder end at styrke dem .
   Volantis er udviklet til at passe til 80% af alle dem der fisker med flue og som ikke går så meget op i “kastet” men de vil bare kunne kaste fluen ud hurtigt og effektivt – her virker Volatis med den kort klump helt efter hensigten…

   De dygtige kastere ” 20% ” JA – lange klumper er sindsygt gode til dem der kan holde 10-11 meter line i luften + de 3-4 meter forfang, men jeg har set det hundredevis af gange at det kan folk bare ikke ( selvom de mener de kan) og derfor får de bare ikke den succes med fluen til at starte med ….

   Håber det giver svar på dine spørgsmål ?
   De bedste hilsner Niklas

   • Mark Bennike

    Tak fordi du gav dig tiden ! – det sætter pris på.
    Jeg vil helt klart genoverveje mit linevalg.
    Pt har jeg både 14,5 og 17 gr hoveder 9-10m.
    Det virker til jeg skal prøve at arbejde mig “ned” i vægt igen 🙂 jeg ude hver weekend og minimum 1-2 gange om ugen, så det må jo komme !

 7. Lars

  Hej Niklas, Jeg har netop idag prøvet mit nye skydehoved 16 g på min Orvis Hydros på kysten i pænt blæsevejr. Jeg har ellers altid brugt WF. Vægt og stang passer fint sammen, så det fungerer, men samlingen mellem skydehoved og skydeline giver mig problemer. Når jeg kaster med dobbelttræk kommer samlingen ofte i vejen fordi den konstant rammer de yderste øjer på stangen. Hvad vil du foreslå jeg skal gøre?

 8. mark

  Hey Niklas !

  nu har jeg været ude MANGE gange siden jeg skrev til dig sidst. WF linerne synes jeg er begyndt at spille rigtig godt. jeg landede på 16 gr ! de 17gr var kastbare men huskede det du sagde ift udvikling af mine kast.
  håber det iorden jeg smider to spørgsmål mere.

  det ene er specifikt til volantis linevalg, til næste weekend til seatrout open:
  Jeg har tænkt med at jeg skulle have en volatis WF-line, som jeg ved jeg altid kan godt gå ud og fiske effektivt med.
  generelt fisker jeg på lidt lavere vand 0.5m – 2-3m dybde.
  ville du anbefale en float int. / eller en hel flydende ? ( fynske forhold taget i betragtning )

  Det andet spørgsmål går på monofil skydeline.
  jeg synes det driller vanvittig meget ift at præsentere kontra med wf linen. og der må være en løsning ift samlingen der køre igennem øjerne som jeg ikke kender til ( det lyder som om den skal til at mine øjer ud af stangen)
  kan se på dine videoer du kører stort set bare med et enkelt blindkast og så afsted det går ?

  Igen, tak for hjælpen ! 🙂

  Med venlig hilsen
  Mark

 9. Flemming

  Hej Niklas
  Jeg kan se at mange har problemer med “loop to loop” forbindelsen mellem skydehoved og skydeline.
  En forholdsvis simpel løsning er at erstatte “loop to loop” med “loop in loop”. Forklaring: Ved “loop in loop” binder man sydehovedets “loop” sammen med skydelinen med feks. en “perfection loop”, Resultatet kan beskrives som forbindelsen mellem to kædeled – og giver langt mindre modtand i stangøjer og samler langt mindre “møj” op fra vandet.

 10. Damian

  Hi.
  My question is:
  Intermedium version- how many ips have this head?
  Its slow Intermedium or fast?
  Thanks for Your answer.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.