Blog

Volantis Shooting Head – Kyst Skydehoved fra Scientific Anglers
08
feb 2019

Volantis Shooting Head – Kyst Skydehoved fra Scientific Anglers

Volantis Skydehovedet fra Scientific Anglers er udviklet af  kystfluefiskere til kystfluefiskere.

Volantis Shooting Head – Kyst Skydehoved fra Scientific Anglers

Endnu en dag med test fiskeri og opmålinger af nye prøveliner

Det er med ekstra stolthed at jeg skriver om dette Volantis skydehoved til kysten.

“Sponseret indhold “

For snart 3 år siden kom jeg i snak med Flyfish Europe omkring skydehoveder til kystfluefiskere rundt omkring i skandinavien og vi var begge enige om at der var masser af skydehoveder at vælge imellem.

Dog lige med det faktum at de alle sammen var udviklet og designet af dygtige fluekastere der alle sammen har masser af titler og kastedemoer i bagagen.

Netop disse skydehoveder er alle designet af dygtige fluekastere , der fra starten af har styr på både stop og accelerationen i deres kast.De viser sig ofte på kysten med meget smalle linebuer og lange fluekast , som mange kun tør drømme om selv.

Men netop fordi at de er designet af så dygtige fluekastere , så er de slet ikke tilpasse og udviklet til alle vi andre almindelige fluefiskere.Vi køber det ene skydehovede efter det andet i et forsøgt på at få samme succes som de dygtigste fluekastere der designer disse skydehoveder til kystfiskeri.

Der findes 80-90  % almindelige fluefiskere og så er resten de meget dygtige, der kan håndtere alle slags flueliner herunder skydehoveder under alle forhold ved fiskevandet.

Volantis.shootinghead

Volantis Shooting Head udviklet til 80 % af alle fluefiskere

Volantis er udviklet til de 80 % af os som ikke er verdens bedste fluekastere , men til os som bare vil fiske med flue og som vil have succes med tilfredsstillende kast, der får fluen hurtigt og nemt ud til fiskene på kysten.

Drømmen og ideen bag dette Volantis Skydehoved var at designe det så det kunne bruges af alle , men i særdeleshed til de kunder og fluefiskere der er flest af ved fiskevande.De skulle have et skydehovede der virkede perfekt til deres kaststil og deres behov under de forhold som de fisker i.

Det lyder nemt , men det har næsten taget 3 år fra ideen kom til vi nu kan præsentere dette nye Volantis Skydehoved.

Hele 3 rejser og utallige af opmålinger og tests og større og mindre diskutioner på e-mail og telefon tog det før vi kunne blive næsten 100 % enige om ,at vi nu var kommet i mål med et perfekt skydehoved til kystfluefiskeren.

Du kan bestille dit Volantis shooting head lige her 

volantis.skydehoved
Bare et lille udpluk af små og store test vi har udført ! her har min kollega Robin Birch vendt tilbage med sine bedømmelser på et par prøveliner i starten af 2018

Volantis Shooting Head – Kyst Skydehoved fra Scientific Anglers

Skydehovedet er blot 9,4 meter uanset vægtklasse og netop længden på dette skydehovede var et af de hårdeste omdrejningspunker. Men hvis det skulle virke efter hensigten til de 80 %  af de almindelige fluefiskere så måtte det ikke blive for langt.

De dygtigste kastere vil gerne benytte 10-11 meter  skydehoveder , men det giver ofte vi andre alt for store problemer di vi ikke er verdensmestre 😉

Vægt og densiteter på Volantis Skydehoved

Volantis skydehovedet findes fra 14 – 20 gram og passer til de lette klasse 5 stænger til de hårde klasse 8 fluestænger og de alle er 9,4 meter . Hver eneste model er nøje taperet og tilpasses , for at opnå den nøjagtige længde .

Skydehovedet findes i flydende og i en rigtig hover/ intermediate udgave ( den bliver lige under vandet )

*Linerne er færdigmonteret med meget  holdbare loops og linen er med flettet kerne samt farvekodning / id prints

*Compakt og kraftfuldefulde skydehoveder

*Lader stangen hurtigt uanset vindforhold

*Skærer lettere igennem vinden – selv med 2 fluer på forfanget .

Volantis Shooting Head -Hvad virker så  bedst

Når man ændre på taperinger og længder på skydehoveder , så påvirker det andre ting som man så skal være opmærksom på .

Volantis skydehovedet kaster helt sikker bedst med en coatet runningline eller en lidt kraftigere monofil skydeline. De give nemlig lidt modstand under kastet, så du får en flot turnover af fronttaperingen samt forfanget og ikke mindst din flue.

Mange fluefiskere bruger generelt alt for korte forfang og derfor ser man tit at folk der kaster på kysten lave nogle flotte kast , men hvor forfanget desværre lander i en stor klump.

Med et skydehoved på blot 9,4 meter og med en kortere fronttapering er det nødvendigt at bruge længere taperede forfang. Jeg anbefaler 12 fods forfang  for at du får en flot og lækker aflevering af din fluekast.

Skydehovedet er perfekt til vind og bølger og dem har vi jo som fluefiskere på kysten klart flest fiskedage med …

Vil du også have succes med dit  kystfluefiskeri, så vælg Volantis Skydehovedet fra Scientific Anglers der er udviklet af  kystfluefiskere til kystfluefiskere.

Du kan bestille dit Volantis shooting head lige her 

volantis.shooting.head.anmeldelse.

 

0 comments

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.