Fiskerikontrollen

Anmeldelse af ulovlige garn til Fiskerikontrollen

Vi har alle prøvet at stå i den situation, at vi finder en ulovligt placeret ruse eller et garn , men hvordan anmelder man det og til hvem. 

Sidst i dette indlæg finder du de nødvendige telefonnumre til Fiskerikontrollen

fiskerikontrollen-600x337
Her tjekkes Ejnar Madsen af Fiskerikonrollen- Alt var i orden

 

Alle ulovlig redskaber skal anmeldes direkte til fiskerikontrollen, så de kan få det rette overblik over det ulovlige fiskeri i de enkelte områder.Før du laver en ulovligt-garn
anmeldelse så SKAL du være sikker i din sag , inden du retter henvendelse til fiskerikontrollen , så de ikke kører forgæves og kan konstatere at eventuelle redskaber står fuldt lovligt.

Det er et meget kendt problem for fiskerikontrollen , at mange henvendelser drejer sig om helt lovlige redskaber

Finder du et ulovlig garn sat for tæt på kysten, så er du slet ikke i tvivl om dette , men står der f.eks bøjer ( flag ) 50 meter fra kysten, så er dette i 99 % af alle gangene lovlige udsatte ruser, der naturligvis ikke skal anmeldes.

Alle garn skal  minimum være placeret 100 meter fra kysten.

Ulovligt garn

Ulovlige garn er hvert eneste år et stort problem langs vores kyster og  i vores fjorde om efteråret og ikke mindst i foråret , hvor jagten blandt tyvfiskere bliver udført i et omfang der giver mig kuldegysninger på hele min blege krop. Jeg har igennem tiderne fundet flere ulovlige garn , som alle er blevet anmeldt til fiskerikontrollen.

Det kan til tider være direkte livsfarligt ,at vade rundt hvor der er placeret ulovlige garn.En lystfisker der vader ind i et garn, kan komme i den uheldige situation, at han ikke kan komme fri ved egen hjælp.

Fiskerikontrollen tager alle anmeldelser alvorligt , men vi kan og må ikke forvente at de kan smide alt hvad de har i hænder hver eneste gang de får en anmeldelse. Deres resurser er få , men de gør alt hvad de kan for at hjælpe os lystfiskere imod kampen af ulovlige garn.

 

Dette billede  stammer fra en lidt anderledes dag på kysten , hvor jeg fik en snak med en fritidsfisker der i den grad fiskede ulovligt.

Det kan du læse om her 

Groft ulovligt fiskeri

 

Når du anmelder ulovlige garn til fiskerikontrollen, så har du flere muligheder at gøre det på .

Du kan gøre det online hvor du udfylder nogle felter og eventuelt sætter en ” nål” med den præcise placering af de ulovlige redskaber, som du har fundet under dit fiskeri eller under din gåtur langs kysten. Jo mere præcis du er i din beskrivelse ( foto) placering m.m , jo større er chancen også for fiskerikontrollen kan finde og fjerne de ulovlige satte garn.

Fiskerikontrollen kan også bruge fotos til at lave en større sag ved gentagende tyvfiskeri af samme person eller af samme jolle.Derfor skal du bruge alle de oplysninger du ligger inde med. Chancen for at de fanger de rigtige slemme tyvfiskere bliver langt større ,når vi giver os tid til at uddybe og beskrive de enkelte ulovligheder.

Anmeld de ulovlige garn online her

anmeldelse af ulovligt fiskeri

 

 

Din lokale fiskerikontrol

Der findes flere lokale afdelinger for fiskerikontrollen rundt omkring i Danmark , så det er derfor en god ide at finde nummeret til dit område og herefter kode det ind i din telefon,så du altid har nummeret på dig.

Fiskerikontrollen har dog også en DØGNVAGT der er bemandet 24 timer i døgnet, så her kan du altid få anmeldt det ulovlige fiskeri..

 

Fiskerikontrollen´s Døgnvagt har telefon 72 18 56 09

 

E-mail: fmc@naturerhverv.dk

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.