DSC 1636.mørrum

Seatrout Guide Fyn er lige kommet hjem fra den årlige fisketur til Mörrum sammen med 11 kunder der oplevede den Sydsvenske å fra sin bedste side.

Lørdag d. 16 sep indtog vi Mörrum River Lodge og efter de sidste par dages mere vand i åen var fiskeriet helt i top. Hvor dagsfangsterne minde om de vilde dage i 90érne – torsdag og fredag var der landet omkring 40 laks og havørreder , så vores timing kunne ikke være bedre troede vi.

Fantastisk tur til Mörrum med Seatrout Guide Fyn

Søndag skulle være første fiskedag men her var vandet faldet så meget at der var meget mindre aktivitet i de trækkende fisk, men der var flere synlige fisk end jeg har set i mange år , så det kunne ikke gå galt for os.

Det gik heller ikke galt for os i Mörrum  laks mörrum

Bare på førstedagen var flere af deltagerne i fisk og mange oplevede faktisk at smide flere fisk på den første fiskedag. Jeg selv blev efter bare 2 timers fiskeri ringet op af Dennis Flynder der på ganske få kast , havde kroget og landet en hunfisk omkring de 100 cm , som jeg vil skyde den rovntunge fisk til at veje ca. 10 kg.

Det er  første gang at Dennis fisker i Mörrum, så det måtte siges at være en særdeles god start for ham på de 4 dages kommende fiskeri.Faktisk så kroger og lander Dennis faktisk 2 laks på førstedagen og ingen kan skjule den glæde ved et så lækkert og til til tider let fiskeri .

Vandstanden gik hurtigt ned og det betød desværre igen meget svært fiskeri, men heldigvis så var der kommet en stor mængde op af mindre laks og havørreder og de skubbende godt rundt på standpladserne og vi fik mange tilbud.

Det gælder bare om at slå til , når man får chancen i Mörrum 

lodge
Mörrum River Lodge direkte ved fiskevandet

Vi boede på Mørrum River Lodge som de sidste 3 år , men igen havde de skiftet forpagter og mødet med Kim Kullberg som havde overtaget Lodgen blev ikke som forventet 😉

Det kan lyde negativt , men jeg var sikker på at en kommende ny forpagter var en “rigtigt laksefisker ” men som Kim selv siger , så aner han intet om fiskeri. Men til gengæld så har forstand på at drive et hotel og det skal blive spændende ,at se de muligheder og udfordringer der venter ham på Lodgen i fremtiden. Kim har begge ben placeret på jorden og han er særdeles hjælpsom og hyggelig at omgås, så jeg ser frem til et godt samarbejde i fremtiden.

De tabte og største fisk lever evigt i Mörrum

Flere af deltagerne blev strammet op med de største fisk i Mørrum og en sådan oplevelse glemmer man aldrig og man vil altid tænke tilbage på denne oplevelse.

Erik Petersen fik f.eks revet over 100 meter af sit Shimano Stella hjul da en laks valgte at stikke af nedstrøms for kort tid efter at tage samme tur opstrøms og efterlade Erik med slap line og bløde knæ. Nu skal i ikke få ondt af Erik for han fik flere flotte fisk i løbet af ugen som var en blanding af laks og havørreder.

DSC 1474.Mørrum
Ruben Jepsen mens drømmen levede i Mörrum

Jeg vat selv vidne til en hård og brutal fight der rev Ruben Jepsen rundt , så han var helt mundlam. Jeg sad placeret lidt højt oppe på en skrænt og så hvordan fluelinen stoppede brat ude i strømmen, hvorefter Ruben i få sekunder tænke det var et bundbid. Men pludselig fløj line ud af hænderne på ham imens stemmen gik i panik og der blev råbt LAkkkks  så ingen var i tvivl om at der var fisk på krogen.Fisken gik tungt frem og tilbage og jeg skød nogle billeder , så beviset var på plads hvis det måtte ende galt !

Desværre så varede det ikke længe før Ruben blev sendt til tælling med en slap line og en sjæl der var flået i stykker over tabet af en af de store fisk i pool 31.

En aften lige før spisetid ringede en meget nervøs Palle Isbrandt , der ville have hjælp til en stor fisk der havde taget det lille blink og efter 5 minutters spurt i waders, ankom jeg til en opspændt stang og en mand der var presset af den store fisk, der rullede rundt i overfladen. Desværre så knækkede linen inden fisken var træt og parat til  landing og vi måtte se en stor drømmefisk glide tilbage i dybet.

I sådanne situationer er tavshed guld , men en krammer og et klap på skulderen fortæller det hele .

Et hold -Et team der arbejdede sammen på turen DSC 1573 Morrum 2017

En fisketur til Mörrum  hvor alle hjælper hinanden og giver hinanden råd og deler deres oplevelser ved åen var kendetegnet ved årets hold.

Søren – Peter-Knud-Ruben-Dennis-Carsten – Erik -Harald -Henrik og Palle var alle med til at gøre hele denne tur uforglemmelig , da de bidrog med godt humør og daglige sjove indslag og mere eller mindre drablige fortællinger fra dagen fiskeri ved Mörrum.

Den første laks fra Mörrum glemmer man aldrig

 Laks i Mørrum
Søren med sin første laks fra Mørrum

Søren Thygesen var lidt uheldig til at starte med på turen da han knækkede sin egen fluestang og lysten til at fiske med flue var så stor , at jeg lånte ham min egen ekstrastang der lå gemt i bilen, hvorefter liner blev tilpasset så det spillede sammen.

Af ukendte årsager kom Søren pludselig gående med endnu en knækket stang 🙂 der skulle faktisk lidt overtagelse til før at Søren ja til at få udleveret min sidste stang i bilen. Stangen blev overdraget med denne besked denne stang er der fangst garanti på og det måtte siges at holde stik..

Efter den første fisk kom endnu en fisk på land og til slut ringede Søren til mig imens han var i pool 20 og jeg var langt længere oppe af åén  i pool 31 , men en dyster stemme der sagde følgende “jeg har et problem ”  JA det tror jeg nok hvis du også har knækket min egen og bedste fiskestang ! fik jeg vist sagt med et smil i stemmen. 

” Bare rolig jeg har ikke knækket den ,men jeg står med en stor fisk på og jeg er helt alene i området” 

Sikke en besked at få og jeg tvivlende på at jeg kunne komme ham til undsætning , men vi gav det et forsøg. Det blev til en omgang løb i waders – kørsel vi ikke snakker om – løb i waders igen for at se Søren stå mutters alene med fisk på .

Jeg tror, at Søren var særdelses glad for mit besøg og efter lidt vejledning og koordinering af landingen kunne jeg håndlande den flotte hunfisk på ca. 7-8 kg der efter et par foto blev sendt tilbage i vandet.

Morrum 01
Laksefight i Mørrum
DSC 1627.front
En fælles oplevelse vi begge vil huske i fremtiden – Første gang i Mørrum 3 laks landet

Oplevelserne og fortællingerne står i kø på denne Mörrum´s tur

Jeg ved faktisk ikke hvor mange fisk vi totalt fik fanget , men jeg ved at vi tabte langt flere end hvad der burde være tilladt!

Når fiskeri ikke spiller 100 % i Mörrum , så er chancen der altid hvis man opsøger de mindre besøgte pladser og fisker på uberørt vand. Flere af de fisk der blev fanget og mistet på turen var på pladser, hvor mange andre gik uden om og gemte det jomfruelige vand til vores hold.

Ved turens  afslutning var der en eller måske 2 der ikke var blevt hængt op med fisk, hvilket jeg ikke helt forstå , men lige så let som Dennis havde det på første fiskedag , ja lige så svært var det for ham resten af ugen.

Med andre ord , man kan gøre alt det rigtige , men hvis man ikke har det sidste held med sig ( Søren Thygesen ) har måske opbrugt det hele for holdet ? -Ja så får man bare ikke det sidste til at ske og netop sådan er magiske Mørrum bare nogle gange.

Vil du også opleve det Magiske Fiskeri i Mörrum  – Så Læs mere her

Lidt flere billeder fra turen til Mørrum kan du se under her

Morrum 2017 e1506543598484IMG 4438

 

DSC 1393DSC 1439DSC 1529DSC 1564IMG 4379

FullSizeRender 1 IMG 4385 FullSizeRender IMG 4386 e1506543849649

 

 

 

 

3 kommentarer

 1. Søren Thygesen

  Hej Niklas
  Tusind tak for en fantastisk tur til Mørrum.
  Jeg er stadigvæk flyvende.
  Kom som en glad amatør lystfisker og tog hjem som en slags laksefisker med 3 laks på “Tasken” med en fin hunfisk på ca 8 kg som du og Ruben kom langvejs fra (pool 31 til pool 21) og hjalp mig med at lande.
  Absolut kronen på værket
  Turen har på alle måde overgået mine forventninger. Utrolig stor hjælpsomhed til en amatør som mig. Folk har været utrolig villige til at give et godt råd og instruktion for at afhjælpe mine ubehjælpelige forsøg på kast med 2-håndstang ( skal åbentbart også foretages med venstre hånd – what the f…)
  Derudover fik jeg mulighed for at teste nogle fede Hardy stænger !!
  Jeg kan ikke sætte en finger på arrangementet – super hotel, vejledning og medfiskere, jeg håber jeg får lov til at deltage i mange år frem.

  Søren – Vejle

 2. Gert Zeiler Nielsen

  Hej hvad er pris på turen i 2018? Mvh Gert Zeiler Nielsen

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke. Krævede felter er markeret *

Du kan bruge HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.